Magda Mateu, guanyadora del concurs de maig

Biblioteca Sagrada Familia Fa 5 mesos Adults, Concurs
2

Magda Mateu - Guanyadora 2017-05 Bibarnabloc
 
Mes de juny. Sabeu de què va la cosa. Les biblioteques fan olor d’examen i tenim màxima ocupació d’estudiants. No és tasca senzilla, doncs, trobar un racó per rebre la guanyadora del concurs de maig del Bibarnabloc.

Així que ens entaforem en un espai tranquil i poc visible de la segona planta. Envoltats solament de pintors il·lustres, comencem a conversar amb la Magda Mateu, veïna del barri i informàtica de professió. Ho fem en veu ben baixa, com si ens trobéssim d’incògnit en una perillosa missió ultrasecreta, cosa que…, ben mirat…, ens va de primera!

I és que precisament és una novel·la d’espies el que lliurem a la Magda com a part del premi del concurs. En aquell raconet mig ocult de la biblioteca i amb la confidencialitat que caracteritza els bons agents secrets li fem a mans el darrer llibre de Jean Echenoz, encordillat per a l’ocasió de manera especialment enrevessada.

La resta del premi, les entrades per a l’exposició del David Bowie, les ha rebut amb antelació. «Ja tenia calculat anar a veure l’exposició un dia sortint de la feina –ens comenta la Magda, que, precisament, treballa a prop del Museu del Disseny–; aleshores em vaig assabentar del concurs del Bibarnabloc i vaig dir: “m’hi apunto, a veure si hi ha sort!”».

Reconeix que des que va descobrir el llibre electrònic a la plataforma Amazon no és usuària habitual del servei de préstec de la xarxa de biblioteques, tot i que ara s’ha interessat pel de l’eBiblio. Això sí, participa activament en el club de lectura en llengua alemanya que s’ofereix a la biblioteca de la Vila de Gràcia: «arriba un moment que, si no vius a Alemanya, per molt que estudiïs i facis cursos, l’oblides… i el club de lectura em sembla una molt bona manera. I hi estic molt contenta!».

I ara, la matèria reservada. La Magda fa alguns suggeriments a les biblioteques, sobretot en el camp de compartir i comentar literatura. Li agradarien més clubs de lectura d’idiomes estrangers, però també de català per a la gent de fora que viu al país: «Com la meva àvia, que va venir de Sòria quan era ben petita; i a Vic als anys 20 ningú parlava en castellà. Així que va haver d’aprendre’l per força i ho va fer gràcies al Patufet». També, cicles periòdics de cinema i literatura també per comentar en grup. I en general, més espais físics i virtuals de participació i col·laboració entre ciutadans i professionals de les biblioteques, de recomanació i discussió… com ara el Bibarnabloc.

Shhhh… sembla que s’apropa algú. Hora d’escapolir-se.

 

Escrit per | Biblioteca Sagrada Familia

La Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte és la biblioteca central del districte de l'Eixample. Però després de patir un atac turístic-juràssic, ens hem convertit en velocilectors, perdudament malalts dels reptes literaris.

2 Comentaris

 1. Magda

  4 juliol 2017 at 18:39

  Moltes gràcies!

 2. alberto sanchez

  1 setembre 2017 at 20:22

  Para el concurso de setiembre.

  El escritor Juan Marsé, tiene una obra muy interesante, en esta recopilación de sus relatos más significativos, se descubre su gran sabiduría

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *