Magda Mateu, guanyadora del concurs de maig

Biblioteca Sagrada Familia Fa 3 setmanes Adults, Concurs
1

Magda Mateu - Guanyadora 2017-05 Bibarnabloc
 
Mes de juny. Sabeu de què va la cosa. Les biblioteques fan olor d’examen i tenim màxima ocupació d’estudiants. No és tasca senzilla, doncs, trobar un racó per rebre la guanyadora del concurs de maig del Bibarnabloc.

Així que ens entaforem en un espai tranquil i poc visible de la segona planta. Envoltats solament de pintors il·lustres, comencem a conversar amb la Magda Mateu, veïna del barri i informàtica de professió. Ho fem en veu ben baixa, com si ens trobéssim d’incògnit en una perillosa missió ultrasecreta, cosa que…, ben mirat…, ens va de primera!

I és que precisament és una novel·la d’espies el que lliurem a la Magda com a part del premi del concurs. En aquell raconet mig ocult de la biblioteca i amb la confidencialitat que caracteritza els bons agents secrets li fem a mans el darrer llibre de Jean Echenoz, encordillat per a l’ocasió de manera especialment enrevessada.

La resta del premi, les entrades per a l’exposició del David Bowie, les ha rebut amb antelació. «Ja tenia calculat anar a veure l’exposició un dia sortint de la feina –ens comenta la Magda, que, precisament, treballa a prop del Museu del Disseny–; aleshores em vaig assabentar del concurs del Bibarnabloc i vaig dir: “m’hi apunto, a veure si hi ha sort!”».

Reconeix que des que va descobrir el llibre electrònic a la plataforma Amazon no és usuària habitual del servei de préstec de la xarxa de biblioteques, tot i que ara s’ha interessat pel de l’eBiblio. Això sí, participa activament en el club de lectura en llengua alemanya que s’ofereix a la biblioteca de la Vila de Gràcia: «arriba un moment que, si no vius a Alemanya, per molt que estudiïs i facis cursos, l’oblides… i el club de lectura em sembla una molt bona manera. I hi estic molt contenta!».

I ara, la matèria reservada. La Magda fa alguns suggeriments a les biblioteques, sobretot en el camp de compartir i comentar literatura. Li agradarien més clubs de lectura d’idiomes estrangers, però també de català per a la gent de fora que viu al país: «Com la meva àvia, que va venir de Sòria quan era ben petita; i a Vic als anys 20 ningú parlava en castellà. Així que va haver d’aprendre’l per força i ho va fer gràcies al Patufet». També, cicles periòdics de cinema i literatura també per comentar en grup. I en general, més espais físics i virtuals de participació i col·laboració entre ciutadans i professionals de les biblioteques, de recomanació i discussió… com ara el Bibarnabloc.

Shhhh… sembla que s’apropa algú. Hora d’escapolir-se.

 

Escrit per | Biblioteca Sagrada Familia

La Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte és la biblioteca central del districte de l'Eixample. Però després de patir un atac turístic-juràssic, ens hem convertit en velocilectors, perdudament malalts dels reptes literaris.

1 Comentari

  1. Magda

    4 juliol 2017 at 18:39

    Moltes gràcies!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *