Entre Vinyetes amb Alfonso López

Alfonso López

Alfonso López es va iniciar com a dibuixant d’historietes amb només vint anys. Va practicar la “historieta còmic” en capçaleres mítiques com TBO, El Papus o El Viejo Topo. Va dirigir publicacions com Cul de Sac o Mas madera! I va aportar pàgines a altres com Rambla, Titanic, Caníbal, Cimoc, la francesa Fluide Glacial o El Jueves. Durant la seva dilatada carrera va publicar en diversos diaris i revistes com Cavall Fort, La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, entre altres.

Asesinato en la Mezquita, Color cafè, La Saga Chaves, Silencios: la juventud del Capitán Trueno, Estraperlo y tranvía, Políticamente incorrecto i Malvados e imbéciles, són alguns dels còmics més importants de la seva dilatada carrera. Miguel Núñez: mil vidas más va estar guardonat el 2011 el Premi Nacional de Còmic de Catalunya.

Al Desembre de 2016 va publicar El Solar (Ediciones La Cúpula), els originals del qual van estar exposats a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. Aquest còmic ha guanyat recentment el Premi Junceda, per la qualitat de l’obra ha afirmat l’APIC.

Entre Vinyetes és un projecte de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra que pretén dinamitzar la seva especialització, els còmics, amb un conjunt d’entrevistes de petit format de personatges vinculats a aquest món: autors, lectors, experts…
 

Bibliografia

ALFONSO LÓPEZ

 

El Solar  LÓPEZ, Alfonso

El Solar

LÓPEZ, Alfonso
Barcelona: La Cúpula, 2016

Máxima discreción  LÓPEZ, Alfonso / MARTÍN, Andreu

Máxima discreción

LÓPEZ, Alfonso / MARTÍN, Andreu
Torroella de Montgrí: Panini, cop. 2011

 

 Mil vidas más: Miguel Nuñez  LÓPEZ, Alfonso / GÁLVEZ, Pepe / MUNDET, Joan

Mil vidas más: Miguel Nuñez

LÓPEZ, Alfonso / GÁLVEZ, Pepe / MUNDET, Joan
Alicante: Edicions de Ponent, 2010

 Silencios: la juventud del Capitán Trueno  LÓPEZ, Alfonso / GALVEZ, Pepe

Silencios: la juventud del Capitán Trueno

LÓPEZ, Alfonso / GALVEZ, Pepe
Barcelona: Ediciones B, 2006

 

Color café  LÓPEZ, Alfonso / GÁLVEZ, Pepe

Color café

LÓPEZ, Alfonso / GÁLVEZ, Pepe
Alicante: Edicions de Ponent, 2006

 

 La Saga de Chavez  Alfonso López / FONDEVILA, Manel

La Saga de Chavez

LÓPEZ, Alfonso / FONDEVILA, Manel
Barcelona: Glénat, 2004

 

Asesinato en la mezquita  Alfonso López

Asesinato en la mezquita

LÓPEZ, Alfonso
Barcelona: S.O.S. Racisme, 1996

 
Entre Vinyetes és un projecte de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra que pretén dinamitzar la seva especialització, els còmics, amb un conjunt d’entrevistes de petit format de personatges vinculats a aquest món: autors, lectors, experts…

 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.