The Night of

Mr Hyde Fa 10 mesos Adults, Cinema
1

Un jove vol anar a una festa però necessita un cotxe per anar-hi. Sense que el seu pare ho sàpiga, li agafa el taxi. La llum de “taxi lliure” encesa per error, fa que una noia pugi al cotxe. No li sap dir que no i conversen. Nit de sexe, drogues i alcohol. Res de nou… excepte pel petit detall que enmig de la nit, el jove es desperta sense saber ben bé que ha passat. Al llit, la noia morta fa que, desesperat, fugi de l’escena del crim. Però tota una sèrie de cops de mala sort, el conduiran irremeiablement a una comissària on, finalment, el detindran per l’assassinat de la noia. Culpable o innocent? Comença…
 

Zaillian, Steven. The Night of.

Zaillian, Steven
The Night of
S.l. : Home Box Office, cop. 2017

 

Creada per Steven Zailliand i Richard Pride, aquesta mini sèrie de 8 capítols, és un remake de la sèrie britànica Criminal justice, traduïda com Juicio a un inocente (Presunto culpable) estrenada l’any 2008. Tot i que les dues es basen en un argument semblant (jove acusat de la mort d’una noia després d’una nit salvatge), en aquesta versió incorporen nous elements com tots els aspectes racials i la islamofòbia present a Amèrica després dels atemptats de l’11-S. Aquí també hi ha una crítica no només al sistema judicial americà, sinó també a tot el seu sistema penitenciari.

Però potser, el més important d’aquesta sèrie, és la investigació en si. Realment és culpable o innocent? El dubte està present al llarg de tota la sèrie. Com a espectador/a, pots veure les pistes que segueix la policia i analitzar la situació en general però, per les característiques del cas, sempre tens el dubte de… i sí?
 

El protagonista poc després de la seva detenció.

El protagonista Nasir un cop detingut.


 
Per això, un dels aspectes que fan que sigui una bona sèrie a recomanar és justament això: Arriba un moment en el qual el fet que el protagonista sigui o no el culpable ja no té importància. El dubte i la sospita poden ser els pitjors companys de viatge si vénen de la mà del teu propi entorn familiar i social. Així que arriba un moment, que no importa si ets culpable o innocent perquè l’important és sobreviure.
 

Riz Ahmed al Festival de Cinema Internacional de Toronto. Font: Viquipèdia

Riz Ahmed

Riz Ahmed, actor i músic britànic, interpreta al Nasir “Naz” Kahn, un universitari americà d’origen pakistanès. És interessant veure la transformació física i psicològica que fa el seu personatge. El que queda bastant clar és que el jove que veiem al principi de la sèrie és totalment diferent de la persona en la qual s’acaba convertint. Si és necessari o no aquest canvi, només ho podreu jutjar si veieu la sèrie. Per cert, l’actor va rebre l’Emmy de l’any 2017 al millor actor principal a la categoria de telefilm per la seva interpretació.

 

Culpable... o innocent?

Culpable… o innocent?

 

John Turturro

John Turturro

Però si un personatge mereix tota la nostra atenció, és l’advocat Jack Stone magistralment interpretat per John Turturro. Aquest advocat solitari, d’estar per casa i que busca delinqüents de carrer per les comissaries per oferir els seus serveis, ja que no pertany a cap bufet d’advocats, porta a l’esquena els seus propis drames personals. Afectat per un greu èczema que només li permet portar xancletes, troba l’oportunitat de la seva vida quan s’encarrega per una casualitat (estar en el moment i lloc adients té la seva recompensa!) de la defensa de Nasir. Com a curiositat, l’actor James Gandolfini va filmar l’episodi pilot però la seva sobtada mort, va fer que Turturro finalment, fos l’encarregat de donar vida a l’advocat Stone.

 

Els "peus" de l'advocat Stone.

Els “peus” de l’advocat Stone.


 
El detectiu Box, interpretat per un excel·lent Bill Camp, també dona el punt de desgana i cansament d’una investigació que vol anar per la via ràpida.

En resum, “The Night of” és una bona sèrie que entretén i que mantén el suspens fins al final dels seus 8 capítols. Una història de matisos per reflexionar quina societat tenim i analitzar qui realment jutja a les persones quan es comet un delicte. Sempre hi ha conseqüències perquè les coses, a vegades, no les podem encabir en el blanc o el negre: A vegades també existeix el color gris.

Aquí teniu el tràiler de la sèrie…
 


 

Escrit per | Mr Hyde

Sóc la part oculta del Dr. Jekyll... o era a l'inrevés? Es comenta que vaig ser creat per un tal Stevenson, quan més aviat va ser al contrari, encara que això és un secret. Vaig estudiar amb el gran Doctor Tenma, m'agrada la música de Hyde i tinc un gat anomenat Schrödinger. Per cert, dintre meu hi ha la Marian, una devorallibres de la Biblioteca Horta - Can Mariner.

1 Comentari

  1. Nuria

    29 setembre 2017 at 20:09

    Jo vaig veure la série aquet estiu i em va agradar molt. Gràcies!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.