2

“Es difícil reunir a la gente después de dos años sin dar noticias”

 
La Invitacion - Karyn Kusama

Kusama, Karyn
La Invitación
Barcelona : La Aventura, DL 2016

 
Will i la seva xicota Kira, accepten la invitació de la seva exdona Eden, que s’ha tornat a casar, per reunir de nou a tots els seus vells amics. Després de dos anys d’haver desaparegut sense donar senyals de vida, es decideixen a anar-hi tot i que no és fàcil, sobretot per la tragèdia que va trencar el seu matrimoni i que per descomptat, no revelarem aquí.

El que en un principi sembla una invitació innocent, a poc a poc es va complicant. La incredulitat i sorpresa inicials de Will va donant pas a poc a poc, a una desconfiança pel comportament dels amfitrions, fins a arribar a un punt de veure’s obligat a posar en dubte en dubte el seu propi seny.
 

Will - La Invitacion - Karyn Kusama

Will no està tranquil i sospita que passa alguna cosa.


 
No és cap casualitat que aquesta pel·lícula guanyés el premi a la millor pel·lícula al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges de l’any 2015. L’atmosfera inquietant a la qual lentament vas entrant de la mà de la mirada del protagonista, crea una tensió que va en augment fins als últims 15 minuts de la pel·lícula, quan es precipita (i de quina manera) el final.

La directora nord americana Karyn Kusama, ha realitzat un thriller psicològic amb alguns elements de terror que fan que et mantingui en vil i facis teva, aquesta sensació que té el protagonista que… “Aquí passa alguna cosa”.

La pel·lícula també proposa un tema molt interessant que és com es gestiona el dolor i la culpa. Cada persona té les seves eines per poder fer front a les tragèdies que passen a la vida i aquí, precisament, es pot obrir un debat sobre el procés del dol i les conseqüències de les decisions que es prenen. El patiment extrem d’una persona pot ser el causant de més desgràcies?, potser sí, potser no. Però, i si aquesta persona no és conscient d’això? Des d’aquesta perspectiva doncs, és molt interessant l’afrontament del sofriment per part de tots els personatges de la pel·lícula: el dolor està present en tot l’ambient però cadascú, té els seus propis mecanismes per afrontar-ho i així ho reflecteixen en les seves paraules, però també en els silencis i sobretot, en les mirades.
 

La Invitacion - Karyn Kusama

Una reunió de vells amics és l’excusa perfecta…


 
I si la història està ben narrada i tan ben reeixida és principalment pel treball dels actors i actrius. Logan Marshall-Green és el protagonista Will i és l’únic personatge que des del principi, es veu clarament la sensació de pèrdua que té. Mentre tots riuen i celebren el retrobament, ell sempre es manté en un discret segon pla observant.

L’exdona, Eden, interpretada per l’actriu Tammy Blanchard, li aporta al personatge el contrapès al personatge de Will: si ell encara té molt present el dolor de la pèrdua, ella es presenta com l’exemple de la superació.
 

“Nos parece importante compartir el viaje con las personas que amamos”

 
I un altre personatge que, personalment, m’encanta és Pruitt interpretat per John Carroll Lynch. Pruitt és l’amic nou de la parella i que es presenta, com l’Eden, en un exemple de superació del seu propi drama personal. Però el perquè ell, junt amb la Sadie que és una altra amiga nova de la parella (i que són els dos “estranys” de tot el grup de vells amics), només se sabrà al final, òbviament. Això sí, Will serà l’únic personatge que ho dirà en veu alta: “Què fan ells aquí”. I com Will, ell també observarà en un discret segon pla tot el que va succeint… per, quan ho consideri oportú, actuar.
 

Karyn Kusama

Què passa quan el que havies pensat no dóna el resultat esperat? Pruitt es prepara…


 
La invitación” són d’aquestes pel·lícules que només amb el pes dels personatges creen una història que enganxa i que manté el suspens fins al final de la història. Un dels millors moments per gaudir: el gir que pren la història quan Will esclata davant de tothom. Per un moment, es para l’acció dels esdeveniments i potser penses que tot ha estat una mala jugada de la imaginació de Will (i de la nostra). Després, comença el principi del fi.
 

“Esta noche nuestra fe se hace realidad”

 
Podeu donar-li un cop d’ull al seu tràiler:
 


 

Escrit per | Mr Hyde

Sóc la part oculta del Dr. Jekyll... o era a l'inrevés? Es comenta que vaig ser creat per un tal Stevenson, quan més aviat va ser al contrari, encara que això és un secret. Vaig estudiar amb el gran Doctor Tenma, m'agrada la música de Hyde i tinc un gat anomenat Schrödinger. Per cert, dintre meu hi ha la Marian, una devorallibres de la Biblioteca Horta - Can Mariner.

2 Comentaris

 1. Olímpia

  19 Octubre 2017 at 16:49

  La sensació d’estranyesa, de que alguna cosa, o moltes coses, no encaixen és palesa des de bon començament.
  I així, com treballem i afrontem el dol i com això ens afecta està molt i molt ben tractat en aquesta pel·lícula.
  Gràcies per la recomanació.

 2. Mr Hyde

  25 Octubre 2017 at 19:54

  Gràcies a tu pel teu comentari.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada