8

Rubén Pellejero
 
Fa molts anys que els dibuixants de casa nostra corren pel món i miren de tu a tu a artistes consagrats i indústries molt més potents que la pròpia. Alguns van acabar fent superherois, tant a Marvel com a DC. Havien triomfat. Quan algú confia en tu perquè dibuixis Flash, o els Vengadores o… has triomfat. No són personatges, són icones, transcendeixen el paper, són mites. Aquesta consideració no serveix per a tots els superherois, però els principals han entrat tant en la cultura popular que fins i tot els no-lectors de còmics els reconeixen. Això no només passa en aquest gènere, hi ha personatges que són autèntiques icones del món del còmic, una d’aquestes icones és Corto Maltés, i quan a un dibuixant li encarreguen agafar les regnes del personatge creat per Hugo Pratt… aquest artista ha triomfat, i això és el que ha passat amb Ruben Pellejero (amb guió de Juan Díaz Canales Blacksad).
 

Rubén Pellejero
 
Dibuixant de la fornada de dibuixants que van començar al tombant dels setanta vuitanta (el gran moment del còmic al nostre país) va aconseguir el seu primer èxit treballant en tàndem amb Jorge Zentner i creant el personatge Dieter Lumpen. La col·laboració amb el guionista argentí va ser molt fructífera, una bona mostra és el còmic Tabú (premi al millor guió al Saló del Còmic de Barcelona 2001), o el còmic de 1994 El silencio de Malka, premi d’Angouleme al millor àlbum estranger publicat a França.

I als darrers anys és a França on ha transcorregut la carrera de Rubén Pellejero, acompanyat de diferents guionistes els seus còmics han estat molt ben rebuts, i no és per menys, Un poco de humo azul, El vals del gulag, Un verano insolente, En carne viva o Lobo de lluvia.
 

Rubén Pellejero
 
Amb això tenim a un dibuixant perfectament consolidat, i connectat als engranatges del còmic francès, i aleshores va arribar la notícia: s’encarregarà de les noves aventures de Corto Maltès, amb guions de Juan Díaz Canales, guionista de l’exitosa i multipremiada Blacksad. Un equip de luxe per enfrontar-se a un repte amb majúscules: no ja fer oblidar Hugo Pratt, però almenys fer un treball que estigui a l’altura de les aventures de Corto Maltès, que sigui digne del seu llegat.
 

Rubén Pellejero
 
Amb Equatòria, encara massa recent, sí podem comentar que Sota el sol de mitjanit (o Bajo el sol de medianoche) va complir les expectatives. El dibuix de Rubén Pellejero era una interpretació molt fidel a l’estil d’Hugo Pratt: efectiu, sobri i amb un gran domini del contrast i de l’ús del negre (això es pot observar encara millor en aquesta edició). I el guió funcionava, una història típica de Corto amb la seva dosi d’exotisme, aventures, misteri i el carisma del personatge. Els puristes de Corto Maltès no tenien motiu de queixa,  ni els aficionats en general. Un bon còmic que manté altes les expectatives per les següents entregues a càrrec d’aquest equip creatiu.

El pròxim dia 9 de novembre a les 19:00h comptarem amb Rubén Pellejero a la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé, en la sessió oberta de Club de lectura de còmics, on podrem comentar amb els còmics llegits (Lobo de lluvia i Sota el sol de mitjanit). En anteriors sessions obertes hem comptat amb David Rubín o amb Jaime Martín.
 

Escrit per | Tyler Durden

La primera regla del Club és que no es parla del Club, la segona regla... A més del Club, i només com a tapadora, em faig dir Cesc i treballo a la Biblioteca El Carmel - Juan Marsé.

8 Comentaris

 1. Xavier Miró

  3 novembre 2017 at 13:49

  Hola,

  En un futur més o menys proper, hi ha previst fer algún de álbum Corto Maltès ambientat en la Guerra Civil española?

  Segons alguns rumors de la seva “biografia”, en Corto va lluitar-hi al costat de les Brigades Internacionals contra el feixisme de l’època.

  Moltes gràcies

 2. Sara

  3 novembre 2017 at 16:07

  Uii! Aquesta visita a la Biblioteca del Carmel, no ens la perdrem. En Corto Maltés forma part de la nostra llar dins d’un pòster gegant 🙂

  Jo tinc una pregunta per al Rubén Pellejero, ¿amb quin àlbum de la saga de Hugo Pratt es quedaria?

  Moltes gràcies.

 3. Tyler Durden

  3 novembre 2017 at 19:18

  Són dues preguntes perfectes per fer-li a en Rubén en proper dijous!

 4. Jose María

  7 novembre 2017 at 18:33

  Bona tarda!
  Amb un tàndem com aquest (Pellejero / Canales) intueixo èxit segur .
  Jo li preguntaria si va sentir-se presionat per estar a l’alçada d’Hugo Pratt.

 5. Anna

  7 novembre 2017 at 18:55

  Una sessió molt interessant la del proper dijous! Una icona del còmic com en Corto Maltés ja augura un gran èxit i si a més compta amb artistes de la talla de Pellejero i Canales (genial Blacksad) el triomf està assegurat.
  Jo tinc curiositat per saber què pesa més en encàrrecs d’aquest tipus, les ganes de deixar la teva pròpia empremta o el compromís de ser fidel a l’original?

 6. Silver

  9 novembre 2017 at 13:36

  Segur que ens ho passarem bé amb el que expliqui Rubén Pellejero. Tot i que fer Corto Maltés és triomfar no cal oblidar les seves obres anteriors: Un poco de humo azul em va agradar molt. Estic amb moltes ganes de gaudir de la xerrada

 7. Alan

  9 novembre 2017 at 21:24

  Sempre és un autèntic plaer poder xerrar amb un autor. La sessió amb Rubén Pellejero ha estat molt bé, sempre és interessant poder veure les impressions d’un autor cap a la seva obra, esperem que puguem seguir comptant amb autors a les sessions del club. Comencem amb la següent tongada de còmics, ja queda menys per la següent quedada!

 8. Tyler Durden

  10 novembre 2017 at 11:03

  La xerrada ha estat a l’alçada del que esperàvem. Rubén ha respost tot el que li hem preguntat i ha dedicat amb paciència els còmics a qui li ho ha demanat. Només queda donar-li les gràcies i esperar que els autors que anem convidant tinguin la mateixa bona disposició que els que ja han passat per aquí.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *