0

 

La majoria de corredors no corren perquè vulguin viure més. Ho fan perquè volen viure al màxim

Haruki Murakami

Córrer està de moda, bé perquè és un esport que practicar-lo no requereix un cost econòmic massa alt per practicar-lo, solament necessites un bon calçat esportiu, o bé perquè pots realitzar-lo en qualsevol lloc i moment. Alguns corredors professionals s’han convertit en autèntics ídols pels joves i no tan joves, i alguns han posat en un llibre les seves anècdotes i reflexions al voltant de l’experiència de córrer. Aquí us vull deixar una petita selecció de llibres, extreta de la guia de lectura del cicle “Lletres a la pista“, on els protagonistes ens expliquen les seves històries i reflexionen al voltant del fet de córrer:

Les petjades dels herois. De l’èpica de les maratons a la febre per córrer ALIBÉS, Arcadi

Les petjades dels herois. De l’èpica de les maratons a la febre per córrer

ALIBÉS, Arcadi
Badalona: Ara Llibres, 2012

L’autor, un periodista esportiu català, a banda del seu vessant professional, l’Arcadi és un corredor experimentat de curses de fons, de la passió per aquest esport n’han sorgit diversos llibres. En aquesta ens explica tot un seguit d’històries apassionants que han marcat les maratons olímpiques a la vegada que la seva experiència en cada una d’elles, fins a convertir-se en el primer corredor del món que acaba les maratons de les 22 seus olímpiques.

 

Córrer o morir JORNET, Kilian

Córrer o morir

JORNET, Kilian
Barcelona: Ara Llibres, 2011

L’autor és un esquiador de muntanya i corredor de muntanya català molt conegut, no només a Catalunya, sinó també a nivell internacional per aconseguir grans proeses a la muntanya. Durant el 2011, a més de guanyar gairebé totes les curses, Kilian Jornet també va publicar aquest llibre per explicar la seva filosofia de vida. Tasta el llibre!

 

 Corrent cap a l’impossible. Un viatge al món de l’ultrafons JORQUERA MESTRES, Albert

Corrent cap a l’impossible. Un viatge al món de l’ultrafons

JORQUERA MESTRES, Albert
Valls: Cossetània, 2014

L’autor, és un periodista català apassionat de l’esport, que va encaminar la seva carrera cap a aquesta especialitat. Tot i que es va relacionar amb diversos esports, la muntanya és l’esport que l’ha apassionat. Aquest llibre és un viatge cap al món de les carreres d’ultrafons, que vol respondre a aquelles preguntes que tots tenim, des del punt de vista d’un corredor anònim. Tasta el llibre!

 

De què parlo quan parlo de córrer MURAKAMI, Haruki

De què parlo quan parlo de córrer

MURAKAMI, Haruki
Barcelona: Empúries, 2010

El cèlebre autor de novel·les i relats japonès, ens ofereix una obra, a mig camí entre el llibre d’autosuperació i el relat de ficció, on ens relata el canvi vital que va representar començar a córrer maratons.

 

Córrer per ser lliure PICAS, Núria

Córrer per ser lliure

PICAS, Núria
Barcelona: Columna, 2015

L’autora, campiona del món de l’Ultra Trail World, s’ha convertit en un referent per a tots els esportistes. En aquest llibre, escrit en primera persona, la Núria Picas ens explica el seu recorregut esportiu i ens descobreix la seva filosofia de vida, basada en la perseverança, la mentalitat positiva i la força de voluntat per superar obstacles.

 

Non stop! Esportista, bombera i mare ROCA, Emma

Non stop! Esportista, bombera i mare

ROCA, Emma
Barcelona: Cossetània, 2013

L’autora és casada i amb tres fills, llicenciada en bioquímica i bombera professional, a més a més ha competit en triatlons, duatlons, proves d’ironwoman, maratons i ultramaratons de muntanya, esquí de muntanya i, sobretot, raids d’aventura. En aquesta obra ens explica com ho ha fet per aconseguir fer-ho tot. Tasta el llibre!

 

Córrer per pensar i sentir TORRALBA ROSELLÓ, Francesc

Córrer per pensar i sentir

TORRALBA ROSELLÓ, Francesc
Barcelona: Angle, 2015

El filòsof Francesc Torralba fa més de vint-i-cinc anys que surt a córrer cada dia i ha participat en curses de fons, maratons i curses populars. En aquesta obra ens narra les seves vivències i sensacions més personals, i fa una reflexió sobre les vivències, els sentiments i les sensacions que es desvetllen quan correm. Tasta el llibre!

 

Escrit per | Creta Kanoo

Sóc l'Anna, treballo a Biblioteques de Barcelona. El meu alter ego tota la vida va sentir un gran dolor físic, fins que, després d'un accident, es va tornar totalment insensible.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *