0

MARNIER, Richard. El llum encès

MARNIER, Richard
El llum encès

Barcelona: Joventut, 2016

 
El llum encès és llibre un sorprenent.

El primer que sorprèn és el títol, les poques pistes que dóna del contingut i el missatge que vol oferir el llibre.

I el segon que sorprèn és la capacitat de l’autor i l’il·lustrador per transmetre un missatge tan contundent d’una manera tan entenedora.

La suma d’aquests dos aspectes dóna com a resultat un llibre realment interessant per treballar amb els més petits temes tan importants com la diferència, la personalitat, la tolerància, l’inconformisme  o l’esperit crític.

El llum encès ens mostra una ciutat on totes les cases són iguals i on tots els seus ciutadans es comporten de la mateixa manera. Un dia, sorprenentment, un dels habitants d’aquesta ciutat s’atreveix a actuar d’una manera diferent. Això provoca un gran rebombori entre els seus veïns, que s’alegren quan el veí díscol decideix abandonar la comunitat. Temps després de la marxa d’aquest veí, la seva propietat està tan deteriorada que és enderrocada i així s’esborra tot senyal d’aquest comportament discordant.
 

MARNIER, Richard. El llum encès
 
Però un dia aquest veí torna. I ve acompanyat de totes les experiències acumulades durant el seu temps d’absència. I amb valentia, decideix viure a la seva manera. A poc a poc el seu comportament comença a ser acceptat pels seus veïns que, prenent-lo com a exemple, comencen a perdre la por d’expressar-se lliurement, i els canvis, producte de la personalitat individual de cadascun comencen a ser visibles.

A poc a poc, la ciutadania es comença a obrir a noves possibilitats, comença a manifestar el seu desacord, a expressar les seves idees. La ciutat esdevé més lliure, més tolerant, respectant les diferencies i aprèn a conviure amb els seus veïns en pau i harmonia en un entorn on tothom és capaç de viure a la seva manera, sense que això impliqui jutjar o criticar l’estil de vida de l’altre.

El llum encès és un llibre que transmet tolerància i empatia, valors necessaris per a la bona convivència. També és un llibre que ens ensenya com d’important és conèixer diferents maneres de vida i diferents cultures i que aquest coneixement enriqueix i ajuda a obrir la ment per fer-nos més lliures i tolerants.

Aquest llibre ens va servir com a base per a desenvolupar una dinàmica de foment de la lectura que vam dur a terme al Taller de Lectura per a nens de 8 a 10 anys que estem fent a la biblioteca Nou Barris. Va ser supergratificant veure com els nens i nenes que van venir a la sessió s’engrescaven més i més a cada pàgina que passaven. Cadascú va poder expressar-se lliurement i entre tots vam crear el nostre particular llum encès.

 
Taller de Lectura per a nens de 8 a 10 anys


 

Escrit per | Meggie Folchart

Quan la Meggie llegeix una història els personatges salten fora de la pàgina, un poder heretat que la fica en força problemes. Sóc la Isabel de la Biblioteca Nou Barris.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.