0

El dilluns, 20 de novembre a les 19 hores s’inaugura la tercera edició del festival Bibliocurts, el festival de curtmetratges de Biblioteques de Barcelona que té com a objectiu relacionar el món audiovisual amb les biblioteques  i fer que aquestes siguin una plataforma per presentar obres de recent producció.
 

Bibliocurts
 
Enguany Biblocurts col·labora amb el Festival Internacional de Cinema d’Atenes, el qual ens ha facilitat aquesta programació. Sota el títol Atenes en Curt, es projectaran tres curtmetratges fora de competició, rodats a la capital grega entre el 2015 i el 2017. Són tres del set curts que van ser creats en el marc d’Athens Film Lab, un programa de desenvolupament d’idees originals i de guions al llarg del qual els directors participants van poder conèixer professionals del sector audiovisual i aconseguir coproduccions.
 


 
Els tres curts a projectar són els següents:

Hiwa de Jacqueline Lentzou (Grècia, 2017 – 11’)

 
hiwa02 bibliocurts2017iscoming
 
Un somni. Un poema. La càmera vola sobre un paisatge obert, per sobre de les muntanyes i s’apropa a la ciutat. “Vaig tenir un somni”, diu ell. “Què vas somiar?”, pregunta ella. “Vaig somiar amb les nenes. Estaven malaltes!”. Ella pregunta de què. “Elles portaven les seves cases a l’esquena”, contesta. “A la ciutat on els nens porten les seves cases a sobre el sol radiant s’està disminuint”. “Quina és aquesta ciutat tan rara?”, pregunta la dona. “És Atenes”, diu ell.

#immigració #crisiseconòmica #família

 

Acrílic de Nikos Pastras (Grècia, 2015 – 17’)

 
acrylix01 bibliocurts2017iscoming
 
La primera experiència sexual d’una noia de 16 anys és el punt de partida d’un viatge cap a la maduresa.

Un viatge emotiu i ple de música.

#adolescencia #música

 

-1 (Menys 1) de Natassa Xydi (Grècia, 2016 – 17’)

 
minus_one01
 
Atenes. Estiu. Tot és gris menys el cabell fúcsia de l’Elsa, una noia de quinze anys, molt, molt enamorada. I els somnis? De quin color són els somnis?

#habitatge #turisme #adolescència

 
Per a més informació podeu consultar la pàgina web, el Facebook o l’Instagram del festival.

Escrit per | Laura Palmer

Embolcallada amb plàstic transparent em van trobar al costat del riu. Quin va ser el meu pecat? Ser la campiona de blackgamon del barri de Poble Sec? O potser la meva capacitat d’arribar a l’èxtasi tan sols ballant danses gregues? Bé, com deia Mallarmé: 'Un coup de des jamais n'abolira le hasard'. Sóc l'erràtica Laura, itinerant westerniana de Biblioteques de Barcelona.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.