0

Quin és el teu temor més ocult? Allò que et paralitza i no et deixa respirar. Aquella por inconfessable que només coneixes tu. Que no ets capaç ni de dir-ho en veu alta…

miedo7

Sobre les pors i les fòbies s’han escrit milers de llibres. Alguns intenten analitzar-los des d’un punt de vista psicològic per esbrinar el moment on s’ha originat aquesta por, altres intenten trobar teràpies que aconsegueixen reduir o treure del tot aquestes fòbies i, altres, com aquest llibre, volen deixar en evidència que hi ha pors que si ho mirem bé, tampoc fan tanta por… oi?
 

Krause, Fran. Nuestros miedos ocultos

Krause, Fran
Nuestros miedos ocultos
Barcelona : Sapristi, DL 2017

 
Tenir por és humà, no ens enganyem, i a vegades coincidim amb les pors d’altres persones però a vegades no. O potser no ens atrevim a dir-ho perquè, en el fons, trobem que és una mica ridícul tenir por de respirar massa de pressa i gastar ràpidament el nombre de respiracions que té cada persona. I aquestes coses, millor no dir-les no sigui que es pensin que estem per internar-nos en un manicomi… Si de cas, aquestes pors millor les amaguem ben dintre nostre.
 

Krause, Fran Nuestros miedos ocultos
 
Nuestros miedos ocultos és un còmic molt divertit i a estones, realment hilarant. En total, hi trobareu 101 pors irracionals, absurdes, extravagants i surrealistes que us trauran més d’un somriure. Cada història explica una por concreta que, com a norma general, acostuma a ocupar només una pàgina. Històries senzilles que es devoren ràpidament i quasi arribes al final del llibre sense adonar-te.
 

Fran Krause

Autoretrat de l’autor.

Fran Krause va néixer a Nova York però viu a Los Ángeles. Actualment, treballa com a professor al Programa d’Animació de personatges al California Institute of the Arts (CalArts). Les idees per fer aquest còmic les va aconseguir gràcies a les històries dels seus lectors, publicades a la seva pàgina Tumblr. L’èxit que va aconseguir va propiciar que s’encarregués de dibuixar-les i de donar-li la forma final. Aquest és el primer volum que presenta però no serà l’últim… només cal tenir una miqueta de paciència. Un tema com la por pot donar per treure tota una col·lecció de còmics… esteu avisats/des!

Per cert, aquest còmic va estar nominat com a millor obra d’humor als Premis Eisner de l’any 2016.
 

Krause, Fran Nuestros miedos ocultos
 
Si us voleu riure tot i que, en alguna història, podeu veure alguna semblança amb aquella por que no heu explicat a ningú… segur que ho mirareu d’una altra manera. Riure’s de les nostres pors és terapèutic i contribueix a estar millor. O no heu pensat mai allò de…
 

Temo ir con los pies en lo alto del salpicadero, tener un accidente. Y que el golpe no sea muy fuerte, pero acabe muriendo porque el airbag me haga arrodillarme en mi propia cara

Segur que no?
 
fears7
 

Escrit per | Mr Hyde

Sóc la part oculta del Dr. Jekyll... o era a l'inrevés? Es comenta que vaig ser creat per un tal Stevenson, quan més aviat va ser al contrari, encara que això és un secret. Vaig estudiar amb el gran Doctor Tenma, m'agrada la música de Hyde i tinc un gat anomenat Schrödinger. Per cert, dintre meu hi ha la Marian, una devorallibres de la Biblioteca Horta - Can Mariner.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.