Hi havia una vegada un monstre… Juvenil

Un Monstre em ve a veure Ness, Patrick

Pel que fa a la novel·la juvenil, a llibres com Cor de tinta, El Palau de la Mitjanit, Crepuscle apareixen tòpics de la novel·la gòtica: l’escenografia gòtica, el personatge espectral, la racionalització del fantàstic, el vampir, els autòmats, la pèrdua de l’ombra i la imatge al mirall. En la majoria dels casos, aquests “tòpics gòtics” arriben als autors després d’haver passat per moltes mans, a través d’un fil que va des del segle XVIII fins el XXI.

Aquí teniu selecció de llibres per als més joves de la casa que els ajudaran a superar el segon repte del Velocirepte i que, a la vegada, els ensenyaran que els monstres, de vegades, no són tan dolents…

Us oferim també una llista de llibres en suport electrònic relacionats amb aquest segon repte de lectura que podeu consultar i descarregar des de la plataforma de préstec digital eBiblio Catalunya.
 

NOVEL·LA JUVENIL

 

Corazón de tinta FUNKE, Cornelia

Corazón de tinta

FUNKE, Cornelia
Madrid: Siruela, 2004

 El llibre del cementiri GAIMAN, Neil

El llibre del cementiri

GAIMAN, Neil
Barcelona: Estrella Polar, 2009

 

Los espejos venecianos GISBERT, Joan Manuel

Los espejos venecianos

GISBERT, Joan Manuel
Zaragoza: Edelvives, 2001, 2004

El hombre de la arena - La casa vacía  HOFFMANN, E.T.A.

El hombre de la arena; La casa vacía

HOFFMANN, E.T.A.
València: Brósquil; Barcelona: Albur, 2006

 

Carmilla LE FANU, Joseph Sheridan

Carmilla

LE FANU, Joseph Sheridan

 La crida de Cthulhu i l’horror de Dunwich LOVECRAFT, H. P.

La crida de Cthulhu i l’horror de Dunwich

LOVECRAFT, H. P.
Alzira: Bromera, 2013

 

Crepúsculo [saga] MEYER, Stephenie

Crepúsculo [saga]

MEYER, Stephenie

Un Monstre em ve a veure Ness, Patrick

Un Monstre em ve a veure

Ness, Patrick
Carcaixent : Sembra, 2015

A mitjanit, en Connor es desperta i descobreix un ésser que no pensava veure mai, un monstre. El monstre li explicarà tres històries diferents i el Connor haurà d’explicar-ne una a la darrera nit que es veuran. [+] (Rubén Solé / Neville Longbottom)

 

Cuentos macabros POE, Edgar Allan

Cuentos macabros

POE, Edgar Allan
Zaragoza: Edelvives, 2011

Una autèntica joia on es combina l’art indiscutible del mestre del terror Edgar Allan Poe, amb la traducció d’un altre geni literari com Júlio Cortázar i acompanyat de les magnífiques il·lustracions de Benjamin Lacombe. [+] (Mr. Hyde)

 La trilogia de la boira RUIZ ZAFÓN, Carlos

La trilogia de la boira

RUIZ ZAFÓN, Carlos
Barcelona: Planeta, 2007

 

Frankenstein SHELLEY, Mary Wollstonecraft

Frankenstein

SHELLEY, Mary Wollstonecraft
Alzira: Bromera, 2008

El monstre va ser concebut a Ginebra durant el fred estiu de 1816. Mary Wollstonecraft Shelley, el seu marit el poeta Percy Bysshe Shelley, Lord Byron i John Polidori, reunits en Vila Diodati, s’entretenien amb lectures fantasmagòriques i van decidir crear cadascun la seva pròpia història. D’aquestes fèrtils nits d’estiu va néixer El Vampir de Polidori, com a expansió d’un relat inacabat de Lord Byron. I, arran d’un malson de Mary Shelley, va començar a gestar-se Frankenstein. [+] (Claire Voyant)

Dràcula STOKER, Bram monstres juvenil

Dràcula

STOKER, Bram
Barcelona: Barcanova, 2004, 2011-2012, 2017

Els vampirs sempre han generat una mena de fascinació que fa que no passin mai de moda, sempre hi ha alguna pel·lícula, sèrie de televisió o llibre, fins i tot algun personatge infantil, que giri al voltant d’aquestes figures. Però n’hi ha un que, sens dubte, tots coneixem: Dràcula, un personatge de ficció inspirat en un personatge real, Vlad III, l’Empalador, un governador de Valaquia del segle XV, conegut pels seus actes sanguinaris. [+] (Creta Kanoo)

 

 El Castillo de Otranto WALPOLE, Horace monstres juvenil

El Castillo de Otranto

WALPOLE, Horace
Madrid: Anaya, 1991

Amb el títol de The Castle of Otranto es va publicar l’any 1764 una obra d’Horace Walpole, considerada com la iniciadora del gènere literatura de terror gòtic.

Yo-kai watch Konishi, Noriyuki monstres juvenil

Yo-kai watch

Konishi, Noriyuki
Barcelona : Norma, cop. 2016-

En Nathan Adams és un estudiant de primària normal i corrent. No destaca en cap assignatura ni en cap esport, però la vida li té una sorpresa reservada. Un dia es troba una màquina expenedora de boles i, tot i qu està segur que no tindrà sort, decideix provar. De la bola surt una criatura extraordinària: un yo-kai. El monstre, que es diu Whisper, es presenta a en Nathan i li explica que, tot i que les relacions entre els humans i els yo-kai sempre han estat difícils, ell pensa que en Nathan pot ser la persona indicada per millorar-les. En Whisper li regalarà un rellotge especial que li permetrà veure els monstres ocults. Acompanya en Nathan i els seus amics en les seves monstruoses aventures! (Maria José Negueruela / Harley Quinn)

 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

2 comentaris a “Hi havia una vegada un monstre… Juvenil”

 1. Tots aquests llibres són 100% recomenables per enganxar als joves lectors…i no tan joves!! De ben segur que et faran passar una tarda genial.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.