Aprendre idiomes es pot fer a través de diferents vies, entre les quals comencen a prendre més rellevància les subscripcions a canals de xarxes socials o aplicacions mòbils.

Actualment, disposem d’un bon ventall d’aplicacions per aprendre idiomes. Les més populars i utilitzades són les que ofereixen múltiples llengües dins la mateixa eina però també en trobem de dissenyades per a un sol idioma.

A més, n’hi ha que s’han especialitzat per treballar aspectes específics de l’aprenentatge com la conversa, la pronunciació i la lectura i també, podem trobar bons traductors per fer servir en qualsevol moment o situació.

Esperem que aquesta guia d’apps d’aprenentatge d’idiomes us sigui  d’utilitat. Recordeu que la Biblioteca Jaume Fuster posa a la vostra disposició grups d’intercanvi i materials d’autoaprenentatge perquè els idiomes no siguin cap barrera a l’hora de viatjar, contactar amb nous amics  o trobar feina.

 

MONOLINGÜES

 

ALEMANY

 

Aprender Alemán

Aprender alemán

Joc en línia del Goethe-Institut per a estudiants del nivell A1. Gratuït i amb opcions per jugar-hi en grup.

Disponible per a iOS i Android.

02

Erste Schritte in Deutschland

Classificat en 10 temes aquest joc t’ajudarà a adquirir un bon vocabulari de l’alemany per a les diverses situacions quotidianes. Adreçat a estudiants d’alemany del nivell B2 i que van a fer una estada a Alemanya.

Disponible per a iOS i Android.

 

03

German Listening

Per aprendre l’alemany a partir de vídeos i arxius d’àudio que et pots descarregar al teu dispositiu.

Disponible només per a  Android.

04

Learn German DeutschAkadamie

Conté 22.000 exercicis de gramàtica per practicar l’alemany d’acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües, des del nivell A1 fins el C1.

Disponible per a iOS i Android.

 

ANGLÈS

 

05

Improve English: Word Games

Dissenyada especialment per a millorar el vocabulari, els “phrasal verbs” i aclarir els dubtes gramaticals més comuns. Té una completa secció de lliçons i proves sobre vocabulari i gramàtica que també ajuden a preparar exàmens oficials com l’IELTS o el TOEFL. A més et permet avançar en els teus coneixements tot aprenent amb  jocs interactius.

Disponible només per a  Android.

06

Inglés Gramática Prueba

En aquesta app hi trobaràs 60 proves i 1200 tasques per conèixer quin és el nivell del teu anglès. Ve acompanyada d’unitats gramàtiques i petites explicacions que també van adreçats a estudiants de nivells intermedi i superior.

Disponible només per a  Android.

 

07

LearnEnglish Podcasts

Per millorar l’escolta del teu anglès amb una sèrie de converses gravades per locutors nadius que reprodueixen situacions quotidianes. S’inclouen qüestionaris per comprovar la comprensió de les escoltes i en la última versió s’hi han afegit nous episodis sobre l’entorn laboral i dels negocis.

Disponible per a  iOS i Android.

08

Voxy

El mètode d’aquesta app consisteix en lliçons personalitzades basades en el teu nivell d’anglès, interessos i fites. Pots tenir classes particulars amb tutors certificats i nadius d’anglès per millorar les teves habilitats. Tot el contingut està basat en situacions de la vida real i en text rellevant en les teves activitats diàries. El seu ús està recomanat pe The New York Times i la CNN, entre altres moltes empreses de comunicació.

Disponible per a  iOS i Android.

 

FRANCÈS

 

09

Améliorez votre français!

Amb aquesta aplicació podràs millorar la  teva ortografia, gramàtica i vocabulari. Conté 209 lliçons i 750 exercicis.

Disponible per a  iOS i Android.

10

Le Conjugueur

App útil i fàcil d’usar que conté la conjugació de prop de 9.000 verbs francesos. També funciona sense connexió a Internet.

Disponible per a  iOS i Android.

 

11

Français Authentique

Basada en podcasts i vídeos de Youtube aquesta aplicació ha estat creada a nivell particular per un aficionat que ha a aconseguit crear una comunitat de seguidors mitjançant Facebook. També ofereix un curs gratuït d’aprenentatge i converses. Es recomana tenir un bon nivell de comprensió oral del francès per aprofitar-ne els continguts.

Disponible per a  iOS i Android.

12

Frantastique

Aquesta app ofereix cursos de francès de caràcter diari i personalitzats amb continguts escrits, d’àudio i vídeo que et permetran practicar els accents. La durada és de 15 minuts diaris, ofereix correcció immediata i explicacions personalitzades.

Disponible per a iOS i Android.

 

ITALIÀ

 

13

Aprender Italiano con Música

Mitjançant la reproducció de cançons i la descàrrega de les lletres podràs aprendre i traduir vocabulari italià, entendre’n la pronunciació i millorar-ne l’escolta.

Disponible només per a Android.

14

Curso de Italiano

Curs dissenyat per nadius i professors d’italià amb lliçons sobre gramàtica i conversa per aprendre al teu ritme. També pot ser útil per refrescar coneixements. Pot funcionar fora de línia, un cop s’han descarregat els continguts al dispositiu.

Disponible només per a  Android.

 

JAPONÈS

 

15

JA Sensei

Disposa de 23 classes de japonès per aprendre els conceptes bàsics, exercicis interactius, frases fetes per fer servir en viatges i àudios per aprendre a pronunciar les paraules.

Disponible només per a Android.

16

Nemo Japonés

Amb aquesta app podràs aprendre fins a 100 frases i perfeccionar la teva pronunciació a través dels àudios de parlants nadius.

Disponible per a iOS i Android

 

17

Obenkyo

Una bona eina per practicar qualsevol dels components de l’escriptura japonesa: hiragana, katakana i kanji, així com també la numeració en romaji, hiragana i kanji. Ofereix diferents tests de nivell des del bàsic fins al més professional, així com traducció, vocabularis i lectures.

Disponible només per a  Android.

 

PORTUGUÈS

 

18

Curso de Portugués

Conté 22 lliçons actualitzades i acompanyades de vídeos per aprendre portuguès en diferents situacions quotidianes i també per anar de viatge.

Disponible només per a  Android.

19

Native Portuguese

Ideada perquè els estudiants amb un cert nivell de portuguès brasilià puguin millorar les seves habilitats tant en la conversa, la lectura, l’escriptura com l’escolta. S’hi inclouen arxius de vídeo, d’àudio i en format PDF.

Disponible només per a  Android.

 

20

Português x

Aquesta app consta d’una sèrie de qüestionaris per tal de poder valorar el nivell de portuguès en diferents competències com són  l’accentuació, l’ortografia i l’anàlisi sintàctica o d’interpretació d’un text. No és necessària la connexió a Internet.

Disponible només per a  Android.

 

XINÈS

 

21

ChineseSkill

Per aprendre a bon ritme i de forma divertida el xinès mandarí. Ofereix petites unitats didàctiques basades en jocs per posar a prova les teves habilitats d’escolta, parla, pronunciació, lectura i escriptura. Inclou arxius d’àudio de parlants nadius i es pot fer servir fora de línia.

Disponible per a  iOS i Android.

22

Skritter Chinese

Amb aquesta aplicació aprendràs xinès i portaràs un entrenador d’escriptura al palmell de la teva mà.

Disponible per a iOS i Android.

 

MULTILINGÜES

 

23

Aprender 50 idiomas

Creada amb finalitats sense ànim de lucre aquesta aplicació ofereix 100 lliçons d’aprenentatge de 50 idiomes per als nivells més bàsics (A1 i A2) en arxius d’àudio MP3.

Disponible per a iOS i Android.

24

Babbel

Conté una gran varietat d’idiomes, des del clàssic anglès fins a l’ alemany, el portuguès brasiler, el turc, el suec, el polonès, l’holandès, el noruec, l’indonesi o el danès. Podràs practicar la teva pronunciació mitjançant el reconeixement de veu.

Disponible per a  iOS i Android.

 

25

Busuu

Amb aquesta app podràs aprendre paraules i frases clau en anglès, francès, alemany, italià, portuguès, polonès, rus, turc, etc. A més, conté més de 150 temes quotidians i s’hi poden realitzar cursos, comentaris lingüístics, pràctiques d’audició, lectura, escriptura i conversa. A més, et permetrà practicar tot allò que aprenguis amb parlants natius.

Disponible per a  iOS i Android.

26

Duolingo

Et permet aprendre anglès, francès, alemany i portuguès amb lliçons en què aprendràs també la pronunciació de les paraules. Podràs escollir el teu nivell i senyalar les fites que vols marcar-te per aprendre l’idioma.

Disponible per a  iOS i Android.

 

27

Memrise

A més d’estar dissenyada amb la última tecnologia mòbil ha guanyat el premi a la Millor Aplicació en els Google Play Awards 2017. Amb un ampli nombre de continguts disposa de diversos mòduls d’aprenentatge mitjançant jocs, bots de conversa i vídeos de parlants nadius.

Disponible per a iOS i Android.

28

Mondly

App amb la qual podràs aprendre els principals idiomes d’arreu del món amb lliçons interactives i ràpides sobre frases útils, pronunciació i conjugacions verbals que et permetran establir converses bàsiques i quotidianes. També pot funcionar fora de línia.

Disponible per a iOS i Android

 

29

Rosetta Stone

T’ajudarà a aprendre un dels seus 24 idiomes amb una innovadora metodologia que emula el treball amb un instructor personal. Hi aprendràs gramàtica, vocabulari i habilitats conversacionals.

Disponible per a iOS i Android.

30

Wlingua

Disposa de cursos d’idiomes per a l’anglès, l’alemany, l’italià, el portuguès i l’espanyol. Els d’anglès són força populars ja que inclouen fins a 600 lliçons d’aprenentatge des del nivell A1 fins al B2, molts exercicis per practicar el vocabulari, la gramàtica, els verbs i la lectura. A més, fa distincions entre l’anglès britànic i l’americà. L’accés complet als continguts es pot fer mitjançant el registre a la versió Premium.

Disponible per a iOS i Android.

 

CONVERSA I INTERCANVI D’IDIOMES

 

31

HiNative

Podràs interactuar amb parlants nadius de 120 idiomes i aclarir els teus dubtes sobre pronunciació, vocabulari i frases fetes mitjançant la veu o fent servir una foto.

Disponible per a  iOS i Android

32

SpeakingPal

Aplicació multimèdia especialitzada en la millora de la pronunciació de l’anglès, que es basa en el manteniment de diàlegs a través del mòbil. Per a tots els nivells d’aprenentatge, des del principiant fins a l’avançat.

Disponible per a  iOS i Android

 

33

Speaky

Comunitat internacional d’intercanvi d’idiomes gratuïta que ofereix xats, eines de correcció, missatges d’àudio i intercanvi d’arxius.

Disponible per a  iOS i Android

34

Speak English Conversation

App dissenyada per practicar i millorar la conversa en anglès amb 200 lliçons que contenen exercicis de comprensió, qüestionaris i eines per gravar i valorar el teu progrés. Té l’opció d’ús fora de línia.

Disponible per a  iOS i Android

 

35

Tandem

Plataforma molt similar a Speaky que permet trobar una parella de conversa de qualsevol part del món però que també ofereix la possibilitat de fer converses temàtiques i consultar tutors professionals.

Disponible per a  iOS i Android

 

LECTURA I TEXTOS GRADUATS

 

36

Beelinguapp

Per aprendre idiomes llegint i escoltant històries, contes i novel·les a partir de la descàrrega d’arxius en format audiollibre. Els idiomes disponibles són: l’anglès, l’alemany, l’espanyol, el portuguès, el francès, l’italià, l’hindi, el coreà, el rus, el turc, l’àrab, el xinès i el japonès, i a més els textos tenen la seva versió bilingüe per ser llegits de forma paral·lela.

Disponible per a  iOS i Android

37

Dubbuk

Col·lecció de llibres i textos graduats per llegir i practicar l’anglès britànic i l’espanyol. Es tracta d’audiollibres (eBBi Book) que tenen les opcions de text i d’àudio amb les següents funcions: traducció professional, diccionari bilingüe WordReference, textos paral·lels i escolta sincronitzada amb el text.

Disponible per a iOS, Android i Web.

 

38

eReaders Black Cat i Cideb

App amb una col·lecció àmplia de textos graduats en anglès, francès, italià, espanyol i alemany estructurats per nivells de competència i edat, i aptes per a l’estudi tant individual com en grup, o per preparar exàmens oficials com els de Cambridge, Trinity, DELE, DELF o FIT. L’àudio és en format Read Aloud per poder seguir la lectura pas a pas i també conté activitats i exercicis per fer un seguiment del progrés. La subscripció pot ser mensual o anual.

Disponible per a  iOS i Android.

 

TRADUCTORS i DICCIONARIS

 

39

Dictionary

Amb aquesta aplicació tindràs accès a 14 diccionaris a més de múltiples enciclopèdies, diccionaris especialitzats i tesaurus. També podràs jugar a jocs de paraules, llegir articles i compartir les teves paraules preferides a les xarxes socials o amb correus electrònics i missatges de text.

Disponible per a iOS i Android

40

iTranslate

Aquesta app tradueix en text i en veu més de 90 idiomes i dialectes, té diccionaris de sinònims i conjugacions verbals i es pot consultar sense connexió.

Disponible per a iOS i Android

 

41

Microsoft Traductor

Ofereix el seu ampli ventall de funcions per a més de 60 idiomes. Entre les més destacables hi ha la traducció de textos, de veu i de conversa, i també d’imatge a partir d’una càmera o per captura de pantalla. Guies de pronunciació i transliteració, llibres d’expressió i recerca de traduccions alternatives. Es pot utilitzar fora de línia.

Disponible per a  iOS i Android

42

Traductor de Google

A més de traduir text escrit i de veu, també es pot fer servir amb textos impresos, cartells o, fins i tot, escrits a mà. Tan sols hem d’utilitzar el nostre dit per assenyalar quina part del text volem traduir.

També pot funcionar fora de línia.

Disponible per a  iOS i Android.

 

Escrit per | Biblioteca Jaume Fuster

La Biblioteca Jaume Fuster, obra de l'arquitecte Josep Llinàs, va obrir les portes el 13 de novembre de 2005. Porta el nom de l'escriptor Jaume Fuster (Barcelona, 1945-1998). Escriptor i guionista, traductor i membre actiu de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Fuster va estar estretament vinculat a la realitat social i cultural de Barcelona, i va donar la categoria de clàssic a la novel·la de gènere en català.

3 Comentaris

 1. Stefan

  17 febrer 2018 at 20:59

  hola Jaume Fuster, para la próxima edición: ahora existe un traductor mucho mejor que el de Google: https://www.deepl.com/translator

  También existe otro proyecto de aprender idiomas varias, hecho en Barcelona: gratis y funcionando por donaciones https://www.languagetransfer.org/

  • Bibarnabloc

   18 febrer 2018 at 11:13

   Muchas gracias Stefan, los añadiremos a la lista. Saludos

  • Bibarnabloc

   21 febrer 2018 at 22:53

   Hola Stefan veig que ambdues propostes són molt interessants però no tenen “versió app”, i aquest post se centrava en les aplicacions mòbils. Les apuntem per un futur article amb recursos web per aprendre idiomes. Gràcies i fins aviat

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada