GRAF torna a Fabra i Coats

Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra Fa 2 anys Adults, Còmic
2

GRAF és una trobada de còmic d’autor i d’edició independent que va néixer l’any 2013 com a reacció a un anhel generalitzat de part del sector del còmic que demandava un espai en el qual el còmic fos el protagonista absolut i que donés cabuda a iniciatives minoritàries, fanzins i artistes gràfics en general. Cinc anys després. GRAF ha celebrat ja deu edicions entre Barcelona i Madrid.

Ara arriba a la seva onzena edició, que tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 de març al seu emplaçament habitual a Barcelona: la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. Durant els tres dies del festival, el visitant podrà trobar tota mena de propostes gràfiques als més de cent vint-i-quatre metres dedicats a estands d’expositors que representen un autèntic mapa de l’edició gràfica independent. L’ambient lúdic i proper de GRAF permet un tracte directe amb els i les artistes presents i suposa una oportunitat per a les editorials independents i els joves talents d’establir noves relacions per a futures col·laboracions.

Entre les editorials que exposaran el seu material a GRAF hi trobem algunes de les més importants representants de la novel·la gràfica: Astiberri, Fulgencio Pimentel, Sapristi, Apa Apa o La Cúpula. També hi són presents segells editorials independents com Libros de Autoengaño, AIA, Amaníaco, Antipersona, Diminuta o Kachina. GRAF també ofereix el seu espai a fanzins o persones sense una estructura editorial, així doncs s’hi poden trobar fanzins d’artistes com Morbix, Joan Aluro, IrkusZebeiro, Pablo Taladro o Nadia Hafid, autora del cartell d’aquesta edició. També comptarem en aquesta edició amb col·lectius i editorials internacionals com Misma Éditions (França), Editorial Furiosa i Waicómics (Argentina) i Pánico Ediciones, Letra Capital i Nauta ediciones (Chile).

GRAF també ofereix un programa paral·lel d’activitats que inclou tallers, xerrades, taules rodones i espais de lectura permanents. Els tallers d’enguany els impartiran els artistes, Chema Peral, Camille Vannier, Xiomara Correa, Carlota Juncosa, Marlene Krause i el col·lectiu Panoli. El programa de xerrades reuneix vàries generacions de professionals: Horacio Altuna, Quan Zhou, Albert Monteys, Rubén Pellejero,Anabel Colazo, Pablo Ríos, Ana Galvañ, Bárbara Alca…i així fins més de quaranta noms que reflecteixen l’enorme varietat del panorama actual. Com a novetat d’aquesta edició, concentrem totes les activitats per als més petits al nou Espai Infantil que ofereix tallers, contacontes i un espai de lectura permanent amb fons de còmic infantil cedit per la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.

 
 espai de lectura
 
Com en anteriors edicions, el dissabte a la nit celebrarem una Festa GRAF on actuarà el grup barceloní Kiwis, s’hi entregaran els Golden Globos comic Cawards per part del col·lectiu Ilu·Station i hi punxaran Brusko + Pataliebres Djs. La festa se celebrarà a l’Ateneu l’Harmonia i l’entrada serà lliure.

Per a GRAF és també molt important la relació amb les diferents institucions que promouen el còmic i l’art en general o que dediquen part del seu temps al seu ensenyament i difusió. D’aquesta manera, enguany comptem amb la col·laboració de l’Escola Elisava, amb qui organitzem el taller impartit per Camille Vannieri la GSI La Industrial, que organitza una taula rodona que obre la programació del divendres.

I com ja és tradició, repetim la col·laboració amb la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra de manera natural, no només per proximitat física sinó també perquè hi compartim  l’ànim per la promoció i la difusió del còmic en el seu sentit més ampli com demostra el seu bast fons de còmic, on es poden trobar moltes de les propostes d’aquesta i d’edicions anteriors de GRAF i la seva disposició per a celebrar una de les sessions del seu club de lectura durant els dies de GRAF. La cita d’enguany serà el divendres, 2 de març a les 18:30 amb l’autor Luis Bustos, conduïda per un convidat d’excepció, Gerardo Vilches.
 


 
No us perdeu la guia de lectura que ha elaborat la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra amb motiu d’aquest esdeveniment.

 


 

Us esperem al #GRAFBCN2018

 


 

Aquest article ha estat elaborat per l’staff de GRAF.

 

Escrit per | Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra

La Biblioteca Ignasi Iglésias es va obrir al públic la tardor del 1935, i ha tingut 3 emplaçaments. Durant 55 anys va estar a la segona planta de la Casa de la Vila, actualment seu del Districte, a la plaça Orfila i va esdevenir un centre de referència per a tot el barri. Des del setembre del 2002, i fruit d’una gran reivindicació veïnal, la biblioteca s’instal·la a l’edifici rehabilitat de l’antiga fàbrica de fils Fabra i Coats, i passa a anomenar-se Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. Una part del seu fons està especialitat en còmic. En l’actualitat, la col·lecció de còmic més important de totes les Biblioteques de Barcelona

2 Comentaris

  1. lbl

    30 Abril 2018 at 20:49

    Aquest és el primer any que visito el GRAF i m’ha sorprès gratament. Realment trobes còmic, fanzins i autors, i no un munt de merchandising.
    Repetiré les properes edicions.

    • Val molt la pena visitar el GRAF. Per la biblioteca és un dels esdeveniments més importants de l’any. A banda del que comentes la programació d’activitats és exquisida. Ens veiem l’any vinent doncs. A reveure…

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada