1

Des de l’SDLIJ de la Biblioteca Xavier Bengurel hem impulsat la creació d’aquesta guia sobre llibres infantils de temàtica LGTBI+ elaborada per un grup de bibliotecaris especialistes en la matèria.
 

Sense armaris
 
El document proposa una selecció de documents que parlen als nostres infants sobre la diversitat familiar i el gènere, i neix amb la voluntat d’allunyar-se dels estereotips que no van més enllà del binarisme sexual i l’heteronorma imperant.

El seu objectiu és emfatitzar el paper educatiu i el poder reparador de la lectura contra qualsevol discriminació social. Concretament, vol proporcionar eines que fomentin la inclusió i la diversitat sexual des de la infància, per tal que tothom s’hi senti reflectit, inclòs i valorat, i per obtenir el reconeixement que l’existència de la pluralitat familiar ultrapassa la idea que l’única família vàlida és la tradicional.

Esperem que resulti útil per conèixer una mica millor la diversitat de la societat. La nostra voluntat ha estat realitzar un recurs positiu on tothom hi sigui inclòs.

 


 

Escrit per | SDLIJ

Qui ha dit que les biblioteques són avorrides? Si voleu viure aventures sense fi, viatjar per paisatges remots i posar-vos a la pell de personatges ben diversos, només cal que us deixeu portar per alguns dels llibres que es recomanen al Bibarnabloc. SDLIJ (Servei de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil) em trobareu a la Biblioteca Xavier Benguerel.

1 Comentari

  1. leticia

    10 març 2018 at 16:19

    Interessantsllibres per a gent jove,desde petit tenen que observar que és una cosa normal.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.