0

LLORCA, Francisco. Pequeños grandes gestos

LLORCA, Francisco
Pequeños grandes gestos contra la discriminación

Barcelona: Alba, 2015

 
Fomentar valors tan importants com la tolerància, la justícia, el respecte o l’empatia és una tasca que s’ha de portar a terme des de qualsevol àmbit de la societat. Si a l’escola s’ensenya als petits el significat d’aquests valors i a casa s’ha d’educar perquè els infants creixin en un ambient on aquests valors siguin presents, des de la biblioteca podem donar un cop de mà, oferint materials i documents adequats i entenedors que ajudin a treballar-los pel sa desenvolupament del conjunt de la societat.

Sovint ens arriben materials que són de gran ajuda per portar a terme aquesta missió i, a vegades, ens arriben productes rodons com és el cas de la col·lecció Pequeños grandes gestos.

Actualment aquesta col·lecció està formada per cinc títols que treballen el foment de valors dins l’esport,  per preservar el planeta, per la tolerància, a favor de la llibertat d’expressió i contra la discriminació.

Estic segura que em direu que llibres que treballin els valors hi ha per donar i vendre, tant si parlem de llibres de ficció com de coneixements i, probablement, tindreu tota la raó. Però si per alguna cosa vull destacar aquests llibres, és perquè fan servir petits gestos de persones reals que van servir com a desencadenant de grans moviments o esdeveniments que han passat a la història. Petits fets insignificants que segurament tots els que surten retratats no van fer pensant en el que podria significar. Fomenta els valors mitjançant l’exemple.

L’estructura dels llibres és senzilla i molt efectiva. A cada plana ens presenta una persona i la situa en el temps i en un lloc i amb un petit text, que podria passar per conte però que és totalment verídic i que no fa cap mandra llegir, ens explica què va ser el que va fer i les conseqüències dels seus actes. Molt encertat també és trobar a la part final del llibre la imatge real de totes les persones protagonistes del llibre per remarcar el caràcter verídic que s’explica.

Aquests llibres estan especialment recomanats per a nens i nenes curiosos que se senten molt atrets per les vivències i els fets reals.

Si voleu més informació, us adjunto un parell d’articles on han parlat d’aquesta col·lecció:

Pequeños grandes gestos una original colección de libros informativos hechos en España (editorial Alba) que es va publica al bloc AnaTarambana Literatura Infantil

Pequeños grandes gestos de heroes y heroinas que han cambiado la humanidad publicado en El Asombrario
 

Escrit per | Meggie Folchart

Quan la Meggie llegeix una història els personatges salten fora de la pàgina, un poder heretat que la fica en força problemes. Sóc la Isabel de la Biblioteca Nou Barris.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.