0

David Wiesner és un dels creadors d’àlbums més estimats i aclamats del món. Els seus llibres s’han traduït a més d’una dotzena d’idiomes i han guanyat nombrosos premis internacionals. Tres dels seus llibres es van convertir en clàssics instantanis quan van guanyar la prestigiosa Medalla Caldecott: “Martes” de 1992, “Els tres porquets”, l’any 2002, i “Flotante” el 2007. Així doncs, va convertit-se en la segona persona en la llarga història del premi que havia guanyat tres vegades.

Wiesner va créixer a la zona suburbana de Nova Jersey i va passar a ser estudiant a l’Escola de Disseny de Rhode Island, on va poder comprometre’s amb l’estudi a temps complet de l’art i aprofundir en la seva passió per la narració visual. Aviat va descobrir que els llibres d’imatges eren el vehicle perfecte per al seu treball.
 


 

L’autor generalment passa diversos anys creant cada nou llibre. Moltes versions són esbossades i revisades fins que la línia d’història flueix sense problemes i cada imatge funciona de la manera que vol. Crea models tridimensionals d’objectes que no pot observar en la vida real, com porcs voladors i llangardaixos en peu, per afegir autenticitat als seus dibuixos.
 


 

David Wiesner viu amb la seva família als afores de Filadèlfia. Com a anècdota dir, que tant a Flotante, com a Martes, alguns dels personatges que apareixen dibuixats estan inspirats en la seva pròpia família, inclús en ell mateix!
 


 

Escrit per | SDLIJ

Qui ha dit que les biblioteques són avorrides? Si voleu viure aventures sense fi, viatjar per paisatges remots i posar-vos a la pell de personatges ben diversos, només cal que us deixeu portar per alguns dels llibres que es recomanen al Bibarnabloc. SDLIJ (Servei de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil) em trobareu a la Biblioteca Xavier Benguerel.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.