Entre vinyetes amb Felipe Hernández Cava

Felipe Hernández Cava

Felipe Hernández Cava (Madrid, 1953). Va estudiar Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Madrid al mateix temps que començava a donar els seus primers passos com a teòric del còmic (Bang!) i guionista. Els seus primers guions van aparèixer a El Cuco, suplement d’historietes del diari Pueblo.

Membre del col·lectiu “El Cubri”, molt actiu durant la Transició espanyola, es convertí en un autor destacat del “boom” del còmic adult espanyol dels anys vuitanta col·laborant en revistes com Cairo, Cimoc o Rambla, i des de la direcció editorial de la revista Madriz. És sens dubte un dels grans guionistes de còmic d’Espanya. Ho demostren l’excel·lent planter de dibuixants amb què ha tingut l’oportunitat de treballar (Federico del Barrio, Pep Brocal, Laura Pérez Vernetti, Pablo Auladell, Keko, entre altres). Amb el dibuixant Bartolomé Seguí ha produït un total de quatre àlbums, entre els quals destaca Las Serpientes ciegas, guanyador l’any 2009 com a Millor Obra i Millor Guió al Saló Internacional del Còmic i Premio Nacional de Còmic. Ha treballat així mateix com a guionista de televisió, crític d’art i comissari d’exposicions.

Felipe Hernández Cava va trobar-se amb els Clubs de Lectura de Còmic per parlar sobre la seva obra en el marc de la 2a Jornada de Còmic i Biblioteques, celebrada el 23 de febrer de 2017. La conversa la va conduir Iván Pintor, conductor del Club de Lectura de Còmic de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.

 

 

Bibliografia:

Felipe Hernández Cava

 

Luis Candelas CUBRI

Luis Candelas

CUBRI
Onil : Edicions de Ponent, 2001

El Hombre invisible CUBRI

El Hombre invisible

CUBRI
Onil : Edicions de Ponent, 2002

 

Sombras CUBRI

Sombras

CUBRI
Alicante : Edicions de Ponent, 2004

Las Serpientes ciegas HERNÁNDEZ CAVA, Felipe

Las Serpientes ciegas

HERNÁNDEZ CAVA, Felipe
Pontevedra : Bd Banda, 2008

 

 Soy mi sueño HERNÁNDEZ CAVA, Felipe

Soy mi sueño

HERNÁNDEZ CAVA, Felipe
Onil, Alicante : Edicions de Ponent, cop. 2008

El Hombre descuadernado HERNÁNDEZ CAVA, Felipe

El Hombre descuadernado

HERNÁNDEZ CAVA, Felipe
Alicante : Edicions de Ponent, DL 2009

 

 Sarà Servito HERNÁNDEZ CAVA, Felipe

Sarà Servito

HERNÁNDEZ CAVA, Felipe
Alicante : Edicions de Ponent, cop. 2010

Lux HERNÁNDEZ CAVA, Felipe

Lux

HERNÁNDEZ CAVA, Felipe
Barcelona : Norma, 2011

 

Umbra HERNÁNDEZ CAVA, Felipe

Umbra

HERNÁNDEZ CAVA, Felipe
Barcelona : Norma, 2012

Las Oscuras manos del olvido HERNÁNDEZ CAVA, Felipe

Las Oscuras manos del olvido

HERNÁNDEZ CAVA, Felipe
Barcelona : Norma, cop. 2014

 

 El artefacto perverso HERNÁNDEZ CAVA, Felipe ; BARRIO, Federico de

El artefacto perverso

HERNÁNDEZ CAVA, Felipe ; BARRIO, Federico de
Barcelona: ECC, 2015

Felipe Hernández Cava

 
Entre Vinyetes és un projecte de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra que pretén dinamitzar la seva especialització, els còmics, amb un conjunt d’entrevistes de petit format de personatges vinculats a aquest món: autors, lectors, experts…

 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.