Amb aquest setè repte de lectura del Velocirepte, “Sempre ens quedarà París”, convidem nens i joves a descobrir la ciutat de París, alhora que aprenen i es diverteixen. Us oferim una selecció de lectures perquè coneguin les històries dels llocs i els monuments més coneguts de París (i els menys coneguts també), les grans construccions, les grans personalitats, les obres d’art més populars i, en general, tots els secrets de la “ciutat de la llum”. Us recordem que entre tots els participants que finalitzin els 12 reptes sortejarem 3 viatges en tren a aquesta bonica ciutat, gràcies a Renfe SNCF.

 

Un león en París  ALEMAGNA, Beatrice

Un león en París

ALEMAGNA, Beatrice
Boadilla del Monte: Ediciones SM, 2007

Què fa un lleó que fuig de la sabana per avorriment? Anar a París i descobrir-nos els llocs més emblemàtics i reconeguts: el Sena, la Torre Eiffel, la catedral de Notre Dame, el Louvre… Inspirat en el lleó de la plaça Denfert-Rochereau, aquest conte ens apropa a la ciutat que l’acull i ens transmet les emocions des de la seva arribada fins que converteix París en la seva llar. El text es complementa amb unes il·lustracions que mostren alguns dels edificis i els llocs més emblemàtics de la capital francesa. Metàfora sobre la cerca d’una nova llar i com integrar-se en un país d’adopció. (Leakey)

Madeline  BEMELMANS, Ludwig

Madeline

BEMELMANS, Ludwig
Barcelona: Libros del Zorro Rojo, 2016

En un vell casalot de París amb parres a la façana, hi viuen dotze nenes que, vigilades de prop per Miss Clavel, caminen sempre ordenades en dues files. La més petita i valenta de totes és la Madeline, una nena curiosa, divertida i valenta, que ens transporta al París dels anys cinquanta. Amb ella i les seves amigues, farem un recorregut per la ciutat. Les il·lustracions de Ludwig Bemelmans, aquarel·les simples i poc convencionals, filtren nombrosos elements visuals de l’art i la geografia urbana de París i ens ajudaran a reconèixer diversos paisatges de la capital francesa. Un àlbum rimat i amb un toc humorístic. (Marta F.)

 

El papagayo de Monsieur Hulot  MERVEILLE, David; TATI, Jacques

El papagayo de Monsieur Hulot

MERVEILLE, David; TATI, Jacques
Sevilla: Kalandraka, 2012

El papagayo de Monsieur Hulot és el primer títol d’una sèrie on es rendeix homenatge a l’actor Jacques Tati en el seu paper de Monsieur Hulot. Aquest conte tracta d’una seqüència de cinema on Monsieur Hulot passeja amb la seva bicicleta tranquil·lament per París buscant on comprar un lloro, perquè vol declarar el seu amor a una dona. Sense paraules i només amb imatges, ens mostra la seva forma singular de fer les coses i els desastres que va deixant al darrere, sempre de manera despistada i divertida. (Valle-Inclán)

París bajo el Sena  MORVAN, Jean-David; MUNUERA, José Luis

París bajo el Sena

MORVAN, Jean-David; MUNUERA, José Luis
Barcelona: Planeta DeAgostini, 2008

Coincidint amb el segrest de l’estrafolari inventor Pacôme de Champignac, Spirou i Fantasio hauran d’investigar la misteriosa inundació que ha sumit la ciutat de París en el caos i ha provocat la desaparició de centenars d’obres d’art. Pot ser que hi hagi alguna relació entre tots tres fets? Seran a temps de salvar el seu amic? Podran recuperar els tresors robats? Els personatges clàssics Spirou i Fantasio tornen amb una nova aventura plena de perills, emocions i aventura! (Harley Quinn)

 

Un beso en París  PERKINS, Stephanie

Un beso en París

PERKINS, Stephanie
Barcelona: Plataforma, 2012

París, quina destinació més bonica! Però aquest sentiment no el comparteix l’Anna, una noia nord-americana, ja que el seu pare l’ha matriculada en un fabulós internat, la School of America de París. Primer té por de no encaixar, després anirà trobant l’amistat i, fins i tot, l’amor. Stephanie Perkins sap com transmetre aquestes emocions i té un estil que no és gens cursi. Un beso en París és la primera part d’una espècie de trilogia, ja que els protagonistes d’aquesta novel·la apareixen com a personatges secundaris a les novel·les Lola y el chico de al lado i Felices por siempre jamás. (Neville Longbottom)

Esto es París  SASEK, Miroslav

Esto es París

SASEK, Miroslav
Santiago de Compostela: El Patito, 2010

Reedició d’una obra clàssica, publicada originalment el 1959, on es presenta un recorregut per París. Els monuments i les diverses formes de vida dels seus habitants acompanyen en tot moment el viatge per la ciutat, entre il·lustracions elegants i molt acolorides. L’edició ha respectat el treball original de l’autor, Miroslav Sasek, que també era un viatger molt curiós: durant tot el llibre ens movem amb Sasek i passem per Notre-Dame, la Sainte Chapelle, el Panteó, els jardins de Luxemburg, l’Arc de Triomf, la Torre Eiffel i molts altres monuments… sense oblidar-nos dels gats! (Rosa G.)

 

La invenció de l’Hugo Cabret  SELZNICK, Brian

La invenció de l’Hugo Cabret

SELZNICK, Brian
Barcelona: Cruïlla, 2007

Els lectors del Premi Protagonista Jove ja pronosticaven que un llibre com La invenció de l’Hugo Cabret s’acabaria portant a la gran pantalla.

Publicada en català per Cruïlla i en castellà pel Grup SM, l’obra de Brian Selznick ha rebut diferents distincions. El 2007 va ser considerada una de les deu millors obres infantils il·lustrades, segons el New York Times. També va ser finalista al National Book Awards als Estats Units en la categoria de llibre infantil, i va guanyar el premi d’il·lustració Caldecott Medal. A casa nostra fou guardonada en la segona edició dels Premis Qwerty, com a millor obra infantil i juvenil al programa literari de BTV. [+] (SDLIJ)

Tom en París  TORRES, Daniel

Tom en París

TORRES, Daniel
Barcelona: Norma, 2004

En Tom és un dinosaure molt divertit i simpàtic, i li agrada molt viatjar arreu del món. Sobre la seva illa flotant, en aquesta ocasió en Tom volarà pels cels de París i amb ell anirem veient llocs molt emblemàtics de la ciutat francesa. I què li agrada a en Tom? Els croissants! I què és ben típic, ben típic de la ciutat? Doncs, la Torre Eiffel, un monument que veurem des d’angles diferents, tots molt realistes. (Olímpia)

 

La Torre  VILLATORO, Vicenç

La Torre

VILLATORO, Vicenç
Barcelona: Cruïlla, 2006

Mitjançant la veu de la filla del gran enginyer de la Torre Eiffel, la Valentine, coneixerem els desgavells, els obstacles i les aventures que van tenir lloc durant la construcció del monument icònic de la ciutat de París. Paral·lelament a l’aixecament de la torre, l’autor ens narra els desafiaments i els canvis de la societat de l’època. Un exemple que la bona novel·la històrica també pot ser juvenil. La Torre va rebre el premi El Vaixell de Vapor 2006. (Iris Duarte)

Sempre ens quedarà París (LIJ) - Esto es París  SASEK, Miroslav

 

Escrit per | SDLIJ

Qui ha dit que les biblioteques són avorrides? Si voleu viure aventures sense fi, viatjar per paisatges remots i posar-vos a la pell de personatges ben diversos, només cal que us deixeu portar per alguns dels llibres que es recomanen al Bibarnabloc. SDLIJ (Servei de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil) em trobareu a la Biblioteca Xavier Benguerel.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada