LLEGIR SENSE SABER-NE (PL)

 

Alça Farré, Lluis

Alça

Farré, Lluis
Barcelona: Combel, 2018

Un ou perdut i un ocellet que el cova i s’imagina com serà el pollet que sortirà. La sorpresa que s’endurà i us emportareu us farà somriure. Un conte per a primers lectors de 3 a 6 anys que comencen a descobrir el mecanisme de la lectura. (Leakey)

Nombres salvatges Gómez, Bella

Nombres salvatges

Gómez, Bella
Barcelona: Edebé, 2018

Compta els animals i després ressegueix amb els dits la silueta del número que hi ha a cada pàgina. Una forma divertida d’aprendre els nombres. (SDLIJ)

 

Formes, colors, números Zeruto, Dario

Formes, colors, números

Zeruto, Dario
Barcelona: Edebé, 2018

Una aventura plena de formes, colors i números que ens sorprenen a partir dels plecs de les diferents pàgines. (SDLIJ)

Molt adormit, molt despert Strasser, Susanne

Molt adormit, molt despert

Strasser, Susanne
Barcelona : Joventut, 2018

Tots dormen? No! De mica en mica es van despertant i fugint del llit fins que… Tots acaben dormint un altre cop! Un conte divertit on els més petits i els pares reconeixeran aquestes situacions a l’hora d’anar a dormir. (Leakey)

 

Abecedari amagat PLA, Inma

Abecedari amagat

Pla, Inma
Barcelona : Joventut, 2017

Joc visual on els més petits descobriran les lletres que s’amaguen a les il·lustracions. (Leakey)

El sol fa tard PEIX, Susana

El sol fa tard

Peix, Susana
Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2017

Us imagineu que un dia el Sol s’adormís i sortís més tard? Descobriu aquesta divertida història il·lustrada per Anna Llenas i sabreu si finalment aconsegueix arribar al cel per il·luminar la Terra. (Leakey)

 

APRENC A LLEGIR (I*)

 

CHMIELEWSKA, Iwona El problema

El problema

Chimielewska, Iwona
Barcelona: MTM,2017

Una planxa massa calenta, les estovalles de l’àvia, una distracció i … el problema. Com d’aquest problema en sorgirà la creativitat i l’oportunitat per a crear alguna cosa que us sorprendrà. Àlbum il·lustrat on la creativitat al voltant de la forma de la cremada de la planxa ens descobrirà una lectura de les imatges original i divertida. (Leakey)

La pilota groga Daniel Fehr ; [il·lustració]: Bernardo P. Carvalho

La pilota groga

Fehr, Daniel ; [il.] , Bernardo P.
Barcelona: Takatuka, 2018

Del mateix il·lustrador, Bernardo P. Carvalho, del llibre D’aquí no passa ningú, del qual ens considerem fans, arriba La pilota groga. Tot comença quan la pilota de tennis es perd entremig de les pàgines. A partir d’aquí tot és un joc on per trobar la pilota els protagonistes aniran passant per diferents escenaris i compartiran pàgines amb personatges i el propi lector. Un llibre joc divertidíssim! (Marta F.)

 

En barco por el río : una historia en dibujos Doro Göbel – Peter Knorr

En barco por el río : una historia en dibujos

Göbel, Doro – Knorr, Peter
Santa Marta de Tormes (Salamanca) : Lóguez, cop. 2018

La capitana Cèlia i la seva tripulació saluden a nombrosos passatges que contents de passar un dia d’excursió al riu interactuen alegrement. Àlbum sense mots on un cop més els autors ens regalen un munt de personatges i situacions per passar hores i hores resseguint la història. (SDLIJ)

El meu vaixell Innocenti, Roberto

El meu vaixell

Innocenti, Roberto
Barcelona: Kalandraka, 2018

Aquesta és la història -fícticia- de Clementine. Un vaixell que, primerament com a navili mercant, i després servint la Marina dels Estats Units durant la II Guerra Mundial va recórrer els ports de tot el món: des del Pacífic fins als confins del continent africà, passant per les costes asiàtiques i àrtiques. El llibre, magníficament il·lustrat per Innocenti, ens mostra amb tot luxe de detalls la vida del vaixell i el seu fidel capità al llarg de 50 anys. (SDLIJ)

 

Capital Afonso Cruz

Capital

Cruz, Afonso
Barcelona: Juventud, 2017

Narració que convida a pensar com el sistema econòmic domina les nostres vides des de ben arribats al món. El punt fort d’aquest conte està en el poder de la imatge, en com sense paraules i de manera molt senzilla explica situacions i emocions complexes que apareixen quan el capitalisme s’instal.la en les nostres vides radicalment. (Valle-Inclán)

En la playa Susanna Mattiangeli

En la playa

Mattiangeli, Susanna
Barcelona: Patio, 2018

Una nena nombra el reguitzell de coses que es poden i no es poden fer a la platja, amb la seva corresponent desorentació, pròpia del despit que provoca quan estas abstret en observar el teu voltant. (Valle-Inclán)

 

Groc i Rodó Muriel Villanueva i Perarnau

Groc i Rodó

Villanueva i Perarnau, Muriel
Barcelona: Flamboyant, 2018

Història per abordar el problema de l’enuresi nocturna en nens. Ha arribat el dia de marxar de colònies i el protagonista d’aquesta història te un secret groc i rodó que se l’apareix cada nit i que no vol compartir. Però quina es la seva sorpresa que un cop s’aixeca del llit no es l’únic amb el mateix problema. (Valle-Inclán)

El meu vaixell Innocenti, Roberto

 

JA SÉ LLEGIR (I**)

 

Irene la valenta Steig, William

Irene la valenta

Steig, William
Barcelona: Blackie Books, 2018

Irene és una petita molt valenta que no tindrà por de travessar la tempesta per portar l’encàrrec que li ha fet la seva mare modista: Portar-li el vestit a la duquesa. (Leakey)

Laberints gegants Agnesse Baruzzi

Laberints gegants

Baruzzi, Agnese

A l’estil de Wally heu de buscar crancs, llagostes, pops, eriçons, peixos abisals,… I, a més a més, resoldre un laberint i sortir. No us amoïneu… teniu ajuda al final de tot del llibre (prometo no dir-li a ningú). (Olímpia)

 

Soy la Vida – Soy la Muerte Helland Larsen, Elisabeth; Schneider, Marine

Soy la Vida – Soy la Muerte

Helland Larsen, Elisabeth; Schneider, Marine
Albolote: Barbara Fiore, 2017

Crec que no m’equivoco si afirmo que una de les preguntes més freqüents que rebem a les sales infantils de les biblioteques és: “Em podeu recomanar llibres per a infants que parlin sobre la mort?“. La curiositat per saber el significat de la nostra existència es desperta de ben petits i a mesura que creixem incorporem més i més dubtes sobre el sentit de la vida i la mort. Explicar-ho als infants suposa una feinada considerable. (Iris Duarte)

Julià i Dinarés, Tessa; Gordillo, Anna [il] Refugiada: l’odissea d’una família

Refugiada: l’odissea d’una família

Julià i Dinarés, Tessa; Gordillo, Anna [il]
Barcelona: La Galera, 2017

Una nit, de forma sobtada, la protagonista de la història ha de recollir maldestrament quatre coses i marxar corrents amb els seus pares. I l’adroguer, el fruiter, el bibliotecari o la doctora. Tots fugen del seu poble, cap a no se sap on. (Iris Duarte)

 

Querida tía Agatha Martin Vidal, Beatriz

Querida tía Agatha

Martin Vidal, Beatriz
Barcelona : Thule, 2017

Louise, Emma i Alice escriuen a la seva tieta Agatha explicant-li com va tot per casa en la seva absència. Les il·lustracions creen un món ple de simbolisme que us atraparan. (Leakey)

Terráneo Marino, Amodio

Terráneo

Marino, Amodio
Zaragoza: Luis Vives, 2017

Recorregut per les diferents cultures del Mediterrani, el marque ens uneix a totes les cultures mediterrànies i que un dia va ser terra de tots i que avui és una frontera natural. Les il·lustracions barregen l’arquitectura amb la figura humana. (Leakey)

 

LLEGEIXO MOLT BÉ (I***)

 

Mi profe de gimnasia es un alien Solomons, David

Mi profe de gimnasia es un alien

Solomons, David
Barcelona: RBA, 2018

Continuació del llibre El meu germà és un superheoi, on contiunen les vivències de Luke que vol ajudar al seu germà Zach a ser un superheroi. Creu que la seva professora de gimnàstica és una alienígena i que planeja invadir la Terra. Amb molt d’humor gaudirem de les estraordinàries aventures del Luke i els seus amics. Us distreurà molt. (Neville Longbottom)

L’Ot i els gegants de gel Neil Gaiman, Chris Ridell

L’Ot i els gegants de gel

Gaiman, Neil – Ridell, Chris
Barcelona: Cruïlla, 2017

El pare de l’Ot (diminutiu de Rarot) ha mort, així que el jove decideix emprendre un viatge amb un equipatge format per la destral del seu pare, una penca de salmó i una crossa per ajudar-lo amb la seva coixesa. Pel camí es trobarà amb una guineu, una àguila i un os que no són ben bé el que aparenten, i que l’acompanyaran fins a Asgard, la ciutat dels déus nòrdics, en una perillosa aventura per recuperar el martell de Thor. Un fresc i trepidant relat de Neil Gaiman que ens ajudarà a soportar les altes temperatures gràcies als seus paisatges gelats il·lustrats per Chris Riddell. (Iris Duarte)

 

La tribu dels Zippoli David Nel·lo

La tribu dels Zippoli

Nel·lo, David
Barcelona: Bambú, 2017

En Guillem té 10 anys i és l’únic de la seva família que no gaudeix gens amb els llibres, no li agrada llegir. Però un dia, a la biblioteca de l’escola, troba un llibre que parla amb ell i li aconsella com relacionar-se amb el seu germà, ser pacient i no entrar en les seves provocacions. La màgia del llibre, però, és que el text canvia segons el lector que el llegeix, adaptant-se a cada situació. “La tribu dels Zippoli” és una bona opció per a aquells lectors que necessitin un llibre per reenganxar-se. L’única pega, la bibliotecària escolar no pot estar més estereotipada! (Iris Duarte)

El desván Saki, Eduardo Ortiz

 

Escrit per | SDLIJ

Qui ha dit que les biblioteques són avorrides? Si voleu viure aventures sense fi, viatjar per paisatges remots i posar-vos a la pell de personatges ben diversos, només cal que us deixeu portar per alguns dels llibres que es recomanen al Bibarnabloc. SDLIJ (Servei de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil) em trobareu a la Biblioteca Xavier Benguerel.

1 Comentari

 1. Susana

  5 Juliol 2018 at 19:10

  Ohhhhh! Moltes gràcies per triar el solet entre les recomancions estiuenques!!! Mil milions de petons de Peix!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada