Recomanacions infantils i juvenils per l’estiu

El bosc Bozzi, Ricardo; Lópiz, Violeta; Vidali, Valerio

LECTURES JUVENILS

 

Alguien está mintiendo MacManus, Karen M.

Alguien está mintiendo

MacManus, Karen M.
Madrid : Alfaguara, 2017

Un dia, en Simon, un alumne brillant que ha creat un blog on surten els draps bruts de l’institut que estudia, mort inesperadament a la sala d’estudi junt amb quatre alumnes més. Auqests quatre alumnes tenen algun secret que el Simon havia descobert i anava a publicar-ho al seu bloc. Un thiller juvenil que enganxa a la lectura que t’atrapa de tal manera que vols saber qui és l’assassí. (Neville Longbottom)

Algunes princeses són de plom Núria Segarra Rodríguez

Algunes princeses són de plom

Núria Segarra Rodríguez
Barcelona: Fanbooks, 2017

Diari autobiogràfic dels dos anys en els quals l’autora va lluitar contra un limfoma. Gens sensacionalista, en aquest diari hi ha molta veritat, sensibilitat i màgia. La quotidianitat i el dia a dia als hospitals es palpen carregats de sinceritat amb tota la cruesa, tant en la part negativa com en la positiva. L’autora transpira senzillesa i frescor a la vegada que utilitza belles imatges i metàfores plenes de vida. Un relat sincer i madur. (Rosa G.)

 

El bolígraf de Higgs Rubèn Montañá

El bolígraf de Higgs

Rubèn Montañá
Barcelona: Animallibres, 2017

Original novel·la que ens parla sobre el poder de la imaginació, l’escriptura i la creativitat. El llibre navega entre l’humor i la ciència ficció passant per la filosofia. La pregunta que interpel·la al lector al llarg del llibre és: què passaria si tot allò que escrivim esdevingués realitat? Una bona aposta que combina molt bé la intriga i la diversió. (Rosa G.)

El olor de las casas de los demàs Bonnie-Sue Hitchcock

El olor de las casas de los demàs

Bonnie-Sue Hitchcock
Madrid: Maeva, 2017

Alaska anys 70. Els joves protagonistes pateixen pobresa, alguns d’ells maltractament i en general una adolescència força difícil. Un llibre on cada capítol ens aporta la veu personal de cada un d’ells i on finalment totes les històries i els seus protagonistes convergeixen. Narrat amb gens de sensacionalisme i amb molta veritat, aquest llibre emociona també per tot allò que no acaba d’explicar però que deixa entreveure amb un estil molt subtil. El lector ha d’anar omplint els buits per completar finalment un puzle de silencis i el·lipsis que és el que finalment fa d’aquesta novel·la un projecte molt interessant. (Rosa G.)

 

HISTÒRIES AMB VINYETES. CÒMICS

 

El zoo petrificado. Los Diarios de Cereza Joris Chamblain, Aurélie Neyret

El zoo petrificado. Los Diarios de Cereza

Joris Chamblain, Aurélie Neyret
Barcelona : Alfaguara, 2017

La Cerise és una desperta nena d’11 anys que somia ser escriptora de gran. Ella intueix que la clau per explicar bones històries és observar els adults i intentar esbrinar què fa que siguin com són. Però la curiositat i l’afany d’aventura la portaran a llocs on mai hauria somiat arribar… No us perdeu aquest meravellós còmic, que va rebre un Premi al Millor Còmic Infantil al Festival d’Angulema. (Iris Duarte)

El comedor: primer turno Nob

El comedor: primer turno

Nob
Madrid: Dibbuks, 2017

Un dels espais més mítics de la infantesa és el menjador de l’escola. Escenari d’àpats sovint divertits, d’altres vegades infernals. El menjador era com un apèndix del pati, un lloc que et permetia recarregar les bateries, però a la vegada marranejar amb el menjar i fer moltes entremaliadures amb els companys. “El comedor: primer turno” de Nob reflexa de manera molt divertida tots aquests aspectes, i va rebre el premi Prix des écoles d’Angoulême 2017. (Iris Duarte)

 

JUGO AMB LES PARAULES. POESIA

 

El libro de Gloria Fuertes para niñas y niños [ed] Jorge de Cascante, [il] Marta Altés

El libro de Gloria Fuertes para niñas y niños

[ed] Jorge de Cascante, [il] Marta Altés
Barcelona: Blackie Books, 2017

Llibre germà del dedicat a la poesia i obra per a adults de Gloria Fuertes. En aquesta ocasió trobem 25 contes i 120 poemes amb textos que ens parlen de la vida de la poeta, consells, entrevistes, articles de premsa, entre d’altres. Il·lustrat amb tot detall per Marta Altés, farà que els més petits coneguin Gloria Fuertes i els seus poemes, tot passant una molt bona estona. (Iris Duarte)

Plouen poemes [ed] Vanesa Amat, M. Carme Bernal, Isabel Muntañá, [il] Morad Abselam

Plouen poemes

[ed] Vanesa Amat, M. Carme Bernal, Isabel Muntañá, [il] Morad Abselam
Vic: Eumo, 2017

Antologia de poesia catalana on trobarem grans autors de la poesia per a infants com Lola Casas, Joana Raspall, Josep Vallverdú o Miquel Desclot al costat de grans figures de la poesia per a adults com Jacint Verdaguer, Joan Maragall o Miquel Martí i Pol. Els poemes estan agrupats per temàtica i s’acompanyen de les il·lustracions de Morad Abselam. (Iris Duarte / Marta F.)

 

VULL APRENDRE!

 

l progrés no s’atura mai Hédelin, Pascale

El progrés no s’atura mai

Hédelin, Pascale
Barcelona: Zahorí Books, 2018

Molts aparells que ara utilitzem han canviat fins arribar a ser com són avui dia. El telèfon, el llibre, els mitjans de transports, els aparells de música, el rellotge i molts més aparells han evolucionat durant anys. Trobarem tota aquesta evolució amb una breu descripció i il·lustracions molt acurades. (Leakey)

El món es casa meva Brami, Maia

El món es casa meva

Brami, Maia
Barcelona: Zahorí Books, 2017

Aquest és un llibre que viatja per 22 països del món. Amb una estructura molt marcada presenta els diferents països a través dels ulls d’un nen que l’habita. Sempre trobarem una il·lustració a doble plana que ens presenta al protagonista i una imatge que representa el país que ens ocupa i a continuació amb una redacció en primera persona una petita explicació de com es viu en cadascun dels països. L’última plana introdueix conceptes que tenen a veure amb el menjar, les costums i les diferents llengïues. S’afegeix també en un recuadre un petit vocabulari. És un llibre per a ments curioses que no cal llegir d’una tirada. (Meggie Folchart)

 

Ports Medina, Victor

Ports

Medina, Victor
Barcelona: Mosquito, 2017

Recorregut per 16 ports de diferents parts del món. Il·lustracions a doble plana que ens descriuen les diferencies que poden existir entre els ports segons a que estiguin destinats o els tipus de vaixells que podem trobar. A partir dels ports es descobreixen civilitzacions antigues, tribus i etnies, arquitectura típica i elements característiques i diferenciadors de diferents parts del món. Un llibre per viatjar des del sofà. (Meggie Folchart)

Contes de bona nit per a nenes rebels: 100 històries de dones extraordinàries Favilli, Elena; Cavallo, Francesca

Contes de bona nit per a nenes rebels: 100 històries de dones extraordinàries

Favilli, Elena; Cavallo, Francesca
Barcelona : Estrella Polar, 2017

Recull de biografies a 100 dones extraòrdinaries, s’agraeix que s’hagin inclós dones de diferentes èpoques i també actuals. El llibre té format de planes i en un apartat hi ha una il·lustració de la dona en qüestió amb una frase cèlebre i una mini biografia en format de conte. Trobo que està molt bé presentar aquestes dones i s’agaeix l’inclusió de noies joves que així les nens es poden sentir identificades. (Neville Longbottom)

 

Los mundos invisibles de los animales microscópicos Hélène Rajcak

Los mundos invisibles de los animales microscópicos

Hélène Rajcak
Océano Travesía, 2016

Com són aquells animals que no es veuen a cop d’ull?: el plancton, els àcars, les garrapates, etc… Amb aquest mega llibre ho descobrirem a mida enormeee. (Olímpia)

Los mundos invisibles de los animales microscópicos Hélène Rajcak

 

LLIBRES JOIA

 

Cómo meter una ballena en una maleta Guridi

Cómo meter una ballena en una maleta

Guridi
Sevilla: Tres tigres Tristes

Portar totes les teves coses dins d’una maleta no és fàcil. Encabir una balena a una maleta tampoc. Original format que acompanya la narració on les emocions que hi ha davant la immigració ens colpiran. (Leakey)

Egiptomanía Emma Giuliani, Carole Saturno

Egiptomanía

Emma Giuliani, Carole Saturno
Madrid: Maeva Young, 2017

Desplegant les solapes anirem descobrint els secrets d’una de les civilitzacions antigues més fascinants: l’egípcia. A més a més, els textos, juntament amb les cronologies i els mapes, ajuden a conèixer més detalls i a completar tot un recorregut per aquesta civilització. (Marta F.)

 

El bosc Bozzi, Ricardo; Lópiz, Violeta; Vidali, Valerio

El bosc

Bozzi, Ricardo; Lópiz, Violeta; Vidali, Valerio
Barcelona: Milrazones, 2018

El bosc com a viatge personal i apassionant, sobre el descobriment de les diferents etapes i esdeveniments que marquen cada una de les nostres vides. L’obra plena de metàfores i il·lustrada a quatre mans, ens convida a explorar-la a partir de sorprenents encunys, relleus i gofrats. (SDLIJ)

El bosc Bozzi, Ricardo; Lópiz, Violeta; Vidali, Valerio

 

PER SABER-NE MÉS! (Adults)

 

Mujeres de ciencia: 50 intrépidas pioneras que cambiaron el mundo Rachel Ignotofsky

Mujeres de ciencia: 50 intrépidas pioneras que cambiaron el mundo

Rachel Ignotofsky
Madrid: Capitán Swing, 2018

Un llibre fascinant on la Rachel Ignotofsky il·lustra i explica de les aportacions de cinquanta dones en els camps de la ciència, la física, les matemàtiques… Des de Hipàtia fins a científiques contemporànies i potser menys conegudes com Mae Jemison. A més a més conté un glossari i un índex de personatges i termes científics. Un llibre per adonar-se, si encara no ho hem fet, de la importància de les dones en el món científic. (Marta F.)

Comerse el tarro: guía para descubrir el cerebro Minhós Martins, Isabel

Comerse el tarro: guía para descubrir el cerebro

Minhós Martins, Isabel
Logroño: Fulgencio Pimentel, 2018

Com funciona aquest organ anomenat “cervell”? Com ens fa únics i irrepetibles? Les diferents experiències de la vida contribueixen a donar-li forma i això ens ho explica un equip de neurocientífics, filòsofs i psicòlegs. (SDLIJ)

 

Orbis Sensualium Pictus Amos Cornelius, Iohannes

Orbis Sensualium Pictus

Amos Cornelius, Iohannes
Barcelona: Libros del Zorro Rojo, 2018

Feia anys que teníem curiositat per aquest llibre. Orbis Sensualium Pictus és una obra enciclopèdica visual, que versa sobre «totes les coses fonamentals al món i de les activitats de la vida». El llibre, publicat per Libros del Zorro Rojo recupera les il·lustracions de la primera edició (1658). Les imatges han estat reproduïdes a partir de l’edició facsímil de 1959, que conté xilografies de Paulo Kreutzberger, sense les modificacions d’edicions posteriors. (SDLIJ)

La literatura a l’educació infantil Correro, Cristina; Real, Neus

La literatura a l’educació infantil

Correro, Cristina; Real, Neus
Barcelona: Associació de Mestres Rosa Sensat, 2017

Obra molt recomanable per mestres i mediadors que ens aporta els principis teòrics de l’educació literària infantil, juntament amb pràctiques efectives en la matèria. S’articula a partir de cinc gran apartats: els infants, el currículum, l’educació literària, els llibres i les pràctiques escolars. (SDLIJ)

 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.