Entre vinyetes amb Álvaro Ortiz

Álvaro Ortiz

Álvaro Ortiz (Saragossa, 1983) és un dels autors de novel·la gràfica més reputats de l’estat espanyol. Va estudiar disseny gràfic a la Escuela Superior de Diseño de Aragón i il·lustració a l’Escola Massana de Barcelona.

Després de guanyar diversos concursos de còmic (Injuve al 2003), va participar en àlbums col·lectius com Tapa roja i Lanza en astillero de l’editorial Sin Sentido, i en diverses autoedicions. Al 2005 publica Julia y el verano muerto, més tard Julia y la voz de la ballena, tots dos publicats per la desapareguda Edicions de Ponent i al 2010 torna a l’autoedició amb Fjorden.

Amb Cenizas (Astiberri, 2012) un còmic realitzat gràcies a la beca de Alhóndiga Bilbao a la Maison des Auteurs d’Angoulême, i publicat a França i Alemanya, arriba la seva consagració entre el gran públic. Al 2013 va participar a l’antologia de la novel·la gràfica espanyola Panorama (Asiberri, 2013) i va col·laborar al projecte Viñetas de Vida de Oxfam (Astiberri 2014) amb la historieta Femmes des fraises, escrita per Isabel Cebrián. Aquell mateix any publica Murderabilia (Astriberri 2014), nominada als prestigiosos premis del Festival d’Angoulême; després vindrien Rituales (Astiberri, 2015) nominada com a millor obra d’autor espanyol al Saló del Còmic de Barcelona de 2016; Viajes (Astiberri, 2016), i la seva darrera publicació, Dos holandeses en Nápoles (Astiberri, 2016), un còmic coeditat amb el Museo Nacional Thyssen-Bornemisza entorn de la figura de Caravaggio.

El Club de lectura de còmic de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra va tenir el plaer de conversar amb aquest autor en el marc de l’edició 2017 del GRAF, la trobada centrada en el còmic d’autor i edició independent que té lloc anualment al recinte Fabra i Coats.
 

 

Bibliografia:

Álvaro Ortiz

 

Tapa roja

Tapa roja

Madrid : Sin Sentido, 1980

Lanza en astillero

Lanza en astillero

Toledo : Junta de Castilla-La Mancha, 2005

 

Julia y el verano muerto  Álvaro ORTIZ

Julia y el verano muerto

ORTIZ, Álvaro
Alicante : Edicions de Ponent, 2004

Julia y la voz de la ballena  ORTIZ, Álvaro

Julia y la voz de la ballena

ORTIZ, Álvaro
Alicante : Edicions de Ponent, DL 2009

 

Cenizas  Álvaro ORTIZ

Cenizas

ORTIZ, Álvaro
Bilbao : Astiberri, 2012

Panorama

Panorama

Bilbao : Astiberri, 2013

 

Viñetas de vida

Viñetas de vida

Bilbao : Astiberri ; [Barcelona] : Oxfam Intermón, 2014

Murderabilia  ORTIZ, Álvaro

Murderabilia

ORTIZ, Álvaro
Bilbao : Astiberri, 2014

 

Rituales  Álvaro ORTIZ

Rituales

ORTIZ, Álvaro
Bilbao : Astiberri, 2015

Viajes  Álvaro ORTIZ

Viajes

ORTIZ, Álvaro
Bilbao : Astiberri, 2016

 

Dos holandeses en Nápoles Álvaro ORTIZ

Dos holandeses en Nápoles

ORTIZ, Álvaro
Madrid : Museo Thyssen-Bornemisza, cop. 2016

Murderabilia  ORTIZ, Álvaro

 
Entre Vinyetes és un projecte de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra que pretén dinamitzar la seva especialització, els còmics, amb un conjunt d’entrevistes de petit format de personatges vinculats a aquest món: autors, lectors, experts…

 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.