Àngela la guanyadora del concurs de juny

Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra Fa 2 mesos Adults, Concurs
0

angela guanyadora 2018-06

L’Ángela va participar en el concurs del bibarnabloc del mes de juny i va guanyar-lo. No era la primera vegada que hi havia participat.

Arriba a la biblioteca, un matí de plena onada d’estiu, i m’alegra veure-la, és una usuària de la biblioteca; de les de sempre. Diu que venir a la biblioteca és una rutina, una bona rutina.

M’explica que quan li van comunicar que era la guanyadora li va fer molta il·lusió. Ja hi havia participat altres vegades. La sorpresa va ser doble quan li van recordar que el regal era la novel·la Vibrato: la música y el resto en 99 compases (Alfaguara, 2018), d’Isabel Mellado i també un curs d’Els Juliols de la Universitat de Barcelona. Havia oblidat que eren dos premis! Després de llegir el programa dels cursos va tenir la sort de trobar un que li interessava molt, i a més encaixava perfectament amb la seva agenda. L’Ángela va triar Passejant per Barcelona: unes sessions per conèixer la ciutat de Barcelona, des dels seus vessants històric i artístic fins al seu paper com a capital europea i mediterrània. Una de les visites del curs que més li va agradar fou al CRAI Biblioteca del Pavelló de la República. Es considera un dels arxius-biblioteca més importants del món sobre la Segona República, la Guerra Civil, l’exili, el franquisme i la transició espanyola. Ens recomana ferventment fer una visita i no perdre’ns la col·lecció de cartells, n’hi ha més de 10.000! Ho farem Ángela!

Ens confessa que és una ferma defensora de les biblioteques públiques. Ens parla de la importància del servei, de les facilitats d’accés a la informació i a la cultura. Parlem sobre un polèmic article publicat a la revista econòmica Forbes en el que es proposa que la companyia de comerç electrònic Amazon substitueixi a les biblioteques. L’Ángela assevera que les biblioteques no som un dipòsit de llibres, som centres socialitzadors i dinamitzadors culturals! Nosaltres no hi podem estar més d’acord.

Ella és una lectora voraç. Comparteix les seves lectures a un bloc de lectura i participa en el bloc de biblioteques quan hi ha un tema que li agrada. I és que a l’Ángela li interessen molts camps i gaudeix dels llibres, les pel·lícules, les sèries i els còmics!

Comparteix les seves lectures a un bloc de lectura i participa al bloc de biblioteques quan hi ha un tema que li agrada. I és que a l’Ángela li interessen molts camps i gaudeix dels llibres, les pel·lícules, les sèries i els còmics!

Aquestes són algunes de les recomanacions que ens fa, prenem nota!

El Terror : una novel·la de Dan Simmons sobre la malauradament coneguda com l’expedició perduda de Franklin. A meitats del segle XIX Sir John Franklin va capitanejar un viatge d’exploració per l’Àrtic. Franklin i la resta de membres de l’expedició mai van tornar a casa.

Recentment, AMC ha emès la primera temporada d’una sèrie homònima basada en el llibre de Simmons i amb elements extra de caràcter fantàstic i paranormal.

Historia del veneno : de la cicuta al polonio d’Adela Muñoz Páez. Una magnífica obra sobre la història de la humanitat vinculada als enverinaments, des de l’Antic Egipte fins als nostres dies.

I aquí dos còmics, escombrem cap a casa…

Indeh: Una història apache amb guió d’Ethan Hawke i dibuix de Greg Ruth. Una obra basada en una exhaustiva investigació sobre la història de les Guerres Apatxes.

La Muerte de Stalin amb guió de Fabien Nury i dibuix de Thierry Robin. Llegiu aquesta història, molt ben documentada, sobre un dels episodis més importants de la Unió Soviètica; el complot o la mort natural del ‘Pare dels pobles’. I després veieu la pel·lícula d’Armando Iannucci basada en el còmic i que té el mateix títol. Totes dues obres les tenim a la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.

Ángela, gràcies per la trobada i les recomanacions! Ens veiem per aquí, a la biblioteca.
 

Escrit per | Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra

La Biblioteca Ignasi Iglésias es va obrir al públic la tardor del 1935, i ha tingut 3 emplaçaments. Durant 55 anys va estar a la segona planta de la Casa de la Vila, actualment seu del Districte, a la plaça Orfila i va esdevenir un centre de referència per a tot el barri. Des del setembre del 2002, i fruit d’una gran reivindicació veïnal, la biblioteca s’instal·la a l’edifici rehabilitat de l’antiga fàbrica de fils Fabra i Coats, i passa a anomenar-se Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. Una part del seu fons està especialitat en còmic. En l’actualitat, la col·lecció de còmic més important de totes les Biblioteques de Barcelona

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada