0

Elisenda Munné guanyadora 2018-07

L’Elisenda ja entra a la biblioteca Fort Pienc amb un somriure de felicitat… li encanten els llibres! Ve a recollir el seu regal per haver guanyat el concurs del Bibarnabloc i, per descomptat, a buscar el llibre pel repte de setembre del Velocirepte. Pujant amb l’ascensor em comenta que és una llàstima que només es faci a Barcelona, però que ben mirat no es pot queixar perquè a Vilassar, on viu, també s’inventen moltes històries. Resulta que fan “llibre sorpresa”. T’imagines triar un llibre per endur-te a casa sense saber el títol, ni l’autor, ni veure la portada? Només algunes pistes et posen sobre avís. Una perdició per als més curiosos!

Li entrego el seu regal i li faig la fotografia. Mentrestant m’explica que el seu perfil literari és una mica eclèctic. Aquesta filòloga de formació i professora d’institut de professió llegeix de tot. Amb les diferents iniciatives de les biblioteques arriben a les seves mans llibres que potser d’altra manera no hauria llegit. Confessa que amb el mòbil està al dia de totes les entrades del Bibarnabloc i que qualsevol dels autors que hi participen l’enganxen. Això si, els llibres de crims i assassinats són els seus preferits.

La seva darrera lectura ha estat El violí d’Auschwitz de Marian Àngels Anglada i d’Abadal. Un llibre que narra la vida d’un violer jueu al camp de concentració nazi. Però a continuació també em parla d’un llibre llegit recentment que la va captivar: Flores de verano de Tamiki Hari. Un llibre censurat al Japó durant molts anys emmarcat en els dies al voltant de l’impacte de la bomba atòmica a Hiroshima. Ens animem parlant d’autors i títols diversos.

Al cap d’una estona ens acomiadem fins a una altra. L’Elisenda és usuària de la Biblioteca Fort Pienc i, pel que m’ha explicat, no crec que passi gaire fins que la tornem a veure. Gaudeix de la lectura Elisenda!
 

Escrit per | Biblioteca Fort Pienc

La Biblioteca Fort Pienc es va inaugurar el 23 d'abril de 2003 en un edifici de nova construcció, dissenyat per l'arquitecte Josep Llinàs, que el mateix any va rebre el premi Ciutat de Barcelona d'arquitectura i urbanisme pel conjunt d'edificis de l'illa Fort Pienc (residència d'avis, biblioteca, mercat, escola bressol i centre cívic).

 La biblioteca està a l'interior d'una illa limitada per quatre carrers: Sicília, Sardenya, Ausiàs March i Alí Bei. L'illa, de geometria irregular, deu la seva forma peculiar al fet que el carrer de Ribes la divideix en dues parts. L'edifici que constitueix aquesta illa és lineal, és a dir, tot el complex es desplega al voltant del centre cívic, i la seva geometria de límit és atípica amb relació a la que defineix la resta de l'Eixample. També el seu sistema de construcció és aliè al sistema de construcció en corona del districte.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada