El món és casa meva de Maia Brami

Maia Brami - El món és casa meva

Maia Brami - El món és casa meva

BRAMI, Maia
El món és casa meva.

Barcelona: Zahorí Books, 2017

 
Fa un temps, els atles eren els únics llibres que disposàvem quan algú ens demanava un llibre de països. Pel que fa a llibre infantil, l’atles ha anat evolucionant i ha deixat de tenir l’aparença estrictament acadèmica per tenir una imatge una mica més “festiva”. Així vam començar a tenir atles il·lustrats i d’un temps ençà, podem complementar aquest fons sobre països amb llibres que treballen el territori des del punt de vista de les ciències socials i la diversitat. Dins d’aquest grup de llibres, com en tots, hi ha els que ho fan amb més o menys encert. El món és casa meva ho clava.

Fa un recorregut per 22 països d’una manera força atractiva, barrejant la il·lustració i el text a parts iguals.

Cadascun dels capítols (països) consta de 4 planes. Les dues primeres planes són dues il·lustracions, una a cada plana. A la primera ens presenta a un nen i a la segona, representa el país objecte del capítol sense dir de quin país es tracta i donant peu al lector a jugar a esbrinar quin lloc és, sovint no és gaire evident.

A les següents dues planes i en primera persona, la nena o nen presentats a les planes anteriors, amb un estil senzill i directe ens expliquen qui són, alguns aspectes de la seva rutina diària i alguns trets característics del lloc on viuen. La darrera plana del capítol es dedica en exclusiva a parlar del país en qüestió, es fa descripció, es parla de la flora o la fauna, de la gastronomia, del clima, de les tradicions… introduint en la redacció termes en l’idioma que es parla en el país. A la mateixa plana s’inclou un glossari on s’afegeixen les definicions de les paraules que s’han fet servir a la redacció.
 

Maia Brami - El món és casa meva
 
La composició de la pàgina barreja diferents tipus de lletra per ressaltar el més important o allò que diferencia uns països dels altres.

És un llibre per a ments curioses interessades en la geografia i la coneixença de les diferents realitats i cultures que habiten la Terra i fomenta valor com la tolerància i el respecte.

Aquest llibre va sortir seleccionat a l’article Recomanacions infantils i juvenils per l’estiu que es va publicar fa dos mesos però és prou interessant per una ressenya més completa.
 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.