Irene, guanyadora del concurs de setembre

Biblioteca Francesca Bonnemaison Fa 2 setmanes Concurs
0

guanyadora_2018-09

Ens trobem amb la Irene, tal com havíem quedat, a les quatre de la tarda a la Biblioteca Francesca Bonnemaison. Arriba molt puntual, i és que treballa molt a prop de la biblioteca, i ha vingut tot sortint de la feina.

Ens saludem contentes, hem estat en contacte a través del correu electrònic, però fins ara, no ens havíem vist. De seguida li dono un dels seus Premis, el llibre Barcelones (Ajuntament de Barcelona, 2018), de Manuel Vázquez Montalbán. Se’l mira una mica a peu dret i diu que li agrada molt l’escriptor.

Arribem a la sala Dant, on faig la fotografia, i aprofitem per xerrar una estona per conèixer-la millor i saber sobre els seus gustos literaris. Em diu que encara no ha fet servir el seu altre regal, la visita guiada a l’exposició, Un segle breu: col·lecció MACBA, ja que li han dit que s’ha endarrerit una mica, però ja li va bé, perquè tot just acaba d’arribar del seu viatge de noces i encara està aterrant.

Va descobrir el concurs del Bibarnabloc a través d’Instagram. Tot i que si havia consultat anteriorment el nostre bloc per llegir les nostres recomanacions, no estava assabentada que féssim un concurs. Li va fer gràcia la idea i, per primer cop, va participar.

És força lectora, periodista de professió, barreja la lectura de ficció amb llibres de matèria, ara mateix està llegint Mafia, S.A.: 100 años de Cosa Nostra, d’Eric Frattini. Normalment utilitza les biblioteques públiques i els amics per aconseguir les lectures que vol. Un cop llegit el llibre se’l compra si considera que el tornarà a llegir.

Que gaudeixis dels teus regals, Irene!
 

Escrit per | Biblioteca Francesca Bonnemaison

La creació de la Biblioteca Francesca Bonnemaison es remunta al 1909-1910, quan Francesca Bonnemaison va crear l'Institut de Cultura i la Biblioteca Popular de la Dona, la primera biblioteca per a dones de tot Europa. La seva primera ubicació va ser la parròquia de Santa Anna, i el 1910 es va traslladar al carrer d'Elisabets. La missió d'aquestes dues institucions era oferir accés a la cultura, a la formació i a la informació a les dones treballadores. Les seves sòcies podien participar en classes de patronatge, cuina, càlcul mercantil, dactilografia, gramàtica en diverses llengües, taquigrafia i educació física, entre altres matèries.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada