0

setmana de l'àlbum

Divendres 9 de novembre, el Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil de la Biblioteca Xavier Benguerel us proposa una sessió sobre àlbum a la Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert. L’activitat es durà a terme dins la Setmana de l’Àlbum (Del 2 a l’11 de novembre de 2018).

Serà una trobada professional en la qual tres autors ens parlaran de la seva obra i el procés creatiu. Les autores convidades són: Elena Odriozola, Arianne Faber i Roberta Bridda.
 

Elena Odriozola

Nascuda a Donosti, Elena Odriozola ha desenvolupat un estil d’il·lustració propi, molt peculiar, que li permet transitar de l’àlbum il·lustrat a la il·lustració d’obres de qualsevol gènere sense renunciar a un segell personal definit per trets comuns: El traç delicat, el tempo pausat, el dramatisme contingut, l’onirisme. Utilitza tècniques molt diferents per a presentar-nos personatges que, quan són humans, semblen formes de color sense gaire definició, a les quals els rostres pàl·lids i els amplis colls confereixen un estrany hieratisme. Les seves són il·lustracions intimistes, que semblen voler aprofundir en la psicologia del personatge a través dels seus silencis.

El 1995 va publicar la seva primera obra. Des de llavors ha estat una autora extraordinàriament prolífica, treballant en col·laboració amb autors de tota mena. Entre altres reconeixements, ha estat Premi Nacional d’il·lustració, candidata al Premi Astrid Lindgren Memorial i va estar guardonada a la tercera edició dels CJ Picture Book Awards.

Web personal
 

 


Arianne Faber

Arianne Faber va néixer a Holanda, però viu a Catalunya des del 1991. Va arribar aquí un any abans de les olimpíades, i es va trobar una ciutat radiant, boja pel disseny, que la va enamorar. Així va començar a treballar per a diferents estudis abans d’obrir el seu propi espai creatiu, on du a terme tant el disseny com la creació d’il·lustracions per a llibres infantils. El seu estil és radicalment eclèctic i extremadament personal. Dibuixa amb línies molt lliures i formes poc definides, que cobren vida amb el color i concentren l’atenció en allò que és essencial, deixant de banda el que és prescindible. El seu pronunciat sentit de l’humor, combinat amb una subtil tendresa defineixen, així mateix, la seva narrativa visual.

A banda de la seva feina com a il·lustradora en paper, L’Arianne ha treballat i treballa en el món de l’animació. A Catalunya ha col·laborat amb programes com el d’en Mic o Una mà de Contes. A Holanda ho fa per a la versió local de Barri Sèsam.

Web personal
 

 


Roberta Bridda

Va néixer a la ciutat de Belluno, a Itàlia, i des del 2003 viu i treballa a Barcelona, sense deixar de participar en el món de la cultura plàstica infantil i del llibre artístic del seu país. Graduada en Història de l’Art Contemporani a la Universitat de Venècia, amb un treball sobre el naixement del llibre d’artista italià, aquest ha estat sempre el centre del seu interès com a il·lustradora i com a docent.

Dins la seva vessant creativa, ha treballat per a diverses editorials espanyoles des del 2005 i creat productes propis com ara els seus Handmade Books, una interessantíssima col·lecció de llibres d’artista fets a mà per ella mateixa. Com a docent, imparteix classes d’edició i enquadernació a entitats com l’Escola Massana, Rosa Sensat o l’Escola d’Art Pau Gargallo.

Des de  2015 és professora de la Facultat d’Educació de la UB (Universitat de Barcelona) del departament d’Educació visual i plàstica.

Web personal
 


 

 

Escrit per: Miguel Angel Rincón, de la llibreria La Petita
 

Escrit per | SDLIJ

Qui ha dit que les biblioteques són avorrides? Si voleu viure aventures sense fi, viatjar per paisatges remots i posar-vos a la pell de personatges ben diversos, només cal que us deixeu portar per alguns dels llibres que es recomanen al Bibarnabloc. SDLIJ (Servei de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil) em trobareu a la Biblioteca Xavier Benguerel.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada