5

Tot comença quan la periodista d’investigació Stephanie Mailer es desplaça des de Nova York a la petita població d’Orphea, als Hamptons, per investigar l’assassinat de l’alcalde, la seva família i una dona que feia footing, que va succeir a aquesta localitat l’estiu de 1984, durant el festival de teatre. El cas sembla tancat i amb el culpable clar però la periodista creu que el culpable és un altre i pretén demostrar-ho. Es posa en contacte amb els policies que van investigar el cas: Jesse Rosenberg i en Derek Scott i els hi comenta els seus dubtes; al cap de pocs dies la periodista desapareix. A partir d’aquí comença una trama complexa i ben estructurada, que ens transporta al passat per explicar-nos com va ser la investigació policial dels crims de l’any 1984 i paral·lelament ens expliquen els fets del present.
 
La Desaparición de Stephanie Mailer / Joël Dicker

Dicker, Joël
La Desaparición de Stephanie Mailer

Barcelona : Alfaguara, 2018

 
Cada capítol té el nom dels protagonistes que bàsicament són dos: els policies Jesse i Derek que expliquen fil per banda el cas del passat intercalant-lo amb el present. S’afegeix a la investigació l’Anna, una policia desperta i intuïtiva. A mesura que passen les pàgines els habitants d’Orphea es veuran un altre cop envoltats de sospita i sortiran a la llum molts secrets que no van sortir en la investigació dels crims passats.

No es pot explicar gaire l’argument perquè de seguida es fan spoilers.

Podem destacar alguns personatges principals que són molt interessants: Jesse un policia intel·ligent, intuïtiu i fort, i que a causa de la investigació pagarà un preu molt alt en la seva vida privada, el seu íntim amic Derek que deixarà de ser-ho, també bon policia i bona persona, feliç amb la seva vida familiar però traumatitzat pel cas, la policia Anna, dona forta amb un passat laboral complicat i que en l’actualitat no ha estat acceptada pels seus companys de la comissaria i barallada amb la seva família per culpa del seu exmarit, un ex-cap de policia boig i surrealista reconvertit en autor teatral, un editor d’una revista literària de Nova York, pocavergonya que li fa el salt a la seva dona amb una treballadora de la seva oficina, etc. El final és trepidant i totes les trames es tanquen perfectament, potser una de les trames és un xic inversemblant i algun cop llegint, penses que sobren alguns fulls però malgrat això és totalment recomanable.

Aquesta novel·la recorda molt a La veritat sobre el cas Harry Quebert per l’estructura, perquè enganxa des del primer full i perquè està ben escrita, jo me la vaig llegir en 3 dies.

Joël Dicker és un autor suís que va estudiar Drama en París, però tornà a Suïssa on va estudiar Dret en la Universitat de Ginebra. Ha desenvolupat la seva carrera en llengua francesa, sent guanyador de premis com el Goncourt des Lycéens, el Lire o el Grand Prix de l’Academia Francesa. Es va donar a conèixer al nostre país per l’extraordinària novel·la policíaca La veritat sobre el cas Harry Quebert, més tard es va publicar Els Últims dies dels nostres pares, una novel·la ambientada en la 2a guerra mundial i a continuació El Llibre dels Baltimore; totes aquestes obres també les trobarem en castellà i en francès, a biblioteques de Barcelona.
 

Entrevistes amb l’autor:
El Periódico
El cultural
 

Escrit per | Madame Noir

M’encanta submergir-me en novel•les negres i policíaques amb trames complicades, personatges tortuosos i finals incerts. Sóc la Carme i treballo a la biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall

5 Comentaris

 1. Celia López

  8 Gener 2019 at 16:03

  Molt bona recomanació de novel·la negra!

  Celia López

 2. Ma. Jesús

  8 Gener 2019 at 16:26

  M’han agradat molt els anteriors llibres d’aquest autor. No trigaré en llegir aquest darrer.

 3. Montse Barriel

  8 Gener 2019 at 22:34

  He llegit aquest llibre i em va agradar molt

 4. Andrés

  12 Gener 2019 at 18:20

  Estic molt encuriosit en llegir-ho, encara que ara estic amb altres lecturesli trobarè el moment…. Gràcies pel article.

 5. Sílvia Romero

  23 Gener 2020 at 11:56

  No l’he llegida, encara, però la tinc a la pila de pendents. Gràcies per la recomanació.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada