1

La Tienda sabe lo que necesitas antes de que tú lo sepas. La Tienda te conoce mejor que nadie. La Tienda te está observando… Lo ve todo… Lo ve todo siempre

 
Patterson, James La Tienda

Patterson, James
La Tienda

Barcelona : Duomo, 2018

 
El Jacob i la Megan Brandeis són una parella que viu a Nova York amb els seus fills l’Àlex, de 13 anys, i la Lindsay, de 16 anys. Després d’escriure un llibre sobre la història dels orígens de la música rap, veuen com cap editorial està interessada en la seva publicació, ni tan sols La Tienda, la gran botiga online que ven qualsevol cosa que es pugui vendre. De la ràbia inicial per la seva negativa, passen a elaborar un pla per infiltrar-se a la gran empresa de vendes per descobrir els seus secrets i escriure un llibre amb el qual volen aconseguir l’èxit esperat.

Després d’enviar una sol·licitud de feina al departament de recursos humans de la botiga, tots dos aconsegueixen un treball insignificant al centre de distribució de comandes. No tenen cap problema perquè saben que l’empresa està creixent i, només serà qüestió de temps, aconseguir un ascens a un altre departament millor.
 

Megan y yo nos íbamos a infiltrar en la Tienda. Sacaríamos a la luz sus secretos y sus planes. Y luego escribiríamos sobre ello. Sería nuestra forma de desquitarnos. Pero antes debíamos conseguir que nos contrataran.

 
Així que la família sencera comença la seva nova vida al 400 de Midshipman Lane, al poble de New Burg, Nebraska. L’acollida és francament bona i tothom està disposat a donar un cop de mà. La Tienda aconsegueix que aquesta casa sigui realment acollidora perquè no falta de res, cap detall, amb totes les necessitats cobertes… tot està pensat perquè la família Brandeis estigui bé. Perquè ara, formen part de la família… formen part de La Tienda.
 

Bienvenidos a la Tienda. Tenemos todo lo que usted necesita.

 
Aquesta és la seva filosofia. Poden avançar-se a la necessitat del client perquè cuiden d’ell i saben, millor que ningú, el que cada persona necessita en tot moment: menjar, materials d’oficina, esport, roba, aquell refresc que t’agrada tant però que la teva mare no et deixa beure perquè té massa sucre… Una filosofia totalment efectiva basada en tres paraules: “No hay problema”.

Però és realment així?
 

James Patterson és un escriptor consagrat i especialista en novel·les policíaques i d’intriga, conegut sobretot pel seu personatge, el detectiu Alex Cross. Fins i tot, té el rècord de ser l’autor que més títols de ficció ha venut a tot el món. Per posar un exemple, als Estats Units de cada quinze llibres que es venen, un és seu (és un escriptor molt prolífic!). Aquest llibre però, l’escriu junt amb la col·laboració de Richard DiLallo.

Amb un estil directe i amb les descripcions bàsiques, Patterson i DiLallo ens introdueixen a la trama de la mateixa manera que els personatges s’introdueixen al gegant de venda online: No hi ha temps per respirar i a cada volta de pàgina, comença una trama trepidant plena d’intriga i acció.

La novel·la es llegeix molt ràpidament i de seguida, entres a l’argument: és una lectura ràpida i entretinguda, sense cap altra pretensió. Això sí, pel tema que tracta sí que t’empasses una petita píndola amagada Orwelliana que convida a la reflexió: Cap a on va la nostra societat? La felicitat és obligada si compres a la nostra botiga perquè sabem el que necessites. Fa pensar. Sobretot si fas aquest exercici de comparar ficció amb realitat: Gran botiga de comerç online que creix sense parar i que acapara una part considerable del mercat mundial de vendes… Sí, ja sabeu quina és perquè segur que ja heu comprat alguna vegada a la seva web i això no es ficció. Pot ser que Patterson s’hagi avançat i hagi imaginat un futur possible a la seva novel·la? Això el temps ho dirà. De moment, ja s’estan pensant en les entregues de compra online a través d’un dron. I a la novel·la es parla molt d’aquests aparells…

Sigui com sigui, si voleu passar una bona estona aquesta novel·la us agradarà… sempre que no comenceu després a veure petites ombres per tot arreu!
 

Así es exactamente cómo funcionan las cosas en este mundo. Y si por algún motivo no te parece perfectamente normal, no hay ningún problema. Pero a nosotros sí nos lo parece.

 

Escrit per | Mr Hyde

Sóc la part oculta del Dr. Jekyll... o era a l'inrevés? Es comenta que vaig ser creat per un tal Stevenson, quan més aviat va ser al contrari, encara que això és un secret. Vaig estudiar amb el gran Doctor Tenma, m'agrada la música de Hyde i tinc un gat anomenat Schrödinger. Per cert, dintre meu hi ha la Marian, una devorallibres de la Biblioteca Horta - Can Mariner.

1 Comentari

  1. Rosa

    19 Febrer 2019 at 10:53

    Interessant la reflexió al voltant del control de les compres i les necessitats, tot lligat amb la felicitat. I en mans de gegants.
    Gràcies per la recomanació.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada