Dones i cinema, compositores de cinema

Dones i cinema, compositores de cinema

El camí de la dona al món de la banda sonora cinematogràfica és molt dur, ja que si fem un recull de compositores. Trobem moltes compositores en el camp dels videojocs i en el camp dels documentals; però, en el camp de la ficció, no.

L’any 1996 Rachel Portman va fer història en guanyar l’Òscar a la millor banda sonora en una pel·lícula de comèdia i/o musical per la música d’Emma (Douglas McGrath, 1996) i l’any 1997 Anne Dudley va guanyar l’Òscar a la millor banda sonora en una pel·lícula de comèdia i/o musical per Full monty. Des d’aquell any cap compositora ha tornat a guanyar aquest premi. En canvi, Rachel Portman va estar nominada dos cops més per Las normas de la casa de la sidra (Lasse Hallström, 1999) i Chocolat (Lasse Hallström, 2000). Lisa Gerrard va rebre una candidatura juntament amb Hans Zimmer per la banda sonora de Gladiator (Ridley Scott, 2000). La darrera compositora en estar nominada a l’Òscar va ser Mica Levi per Jackie (Pablo Larraín, 2016).

A la cinematografia espanyola trobem el cas d’Eva Gancedo que va guanyar el Goya per La buena estrella (Ricardo Franco, 1997) i cap més compositora ha guanyat aquest premi.

Des del Bibarnabloc hem volgut presentar  un petit recull de compositores, per criteris comercials també hi ha cantants que han compost bandes sonores per a projectes personals. Però, volem tenir un esment per a Zeltia Montes, Yoko Kanno, Miriam Cutler, Deborah Lurie i Shirley Walker.

Aviat s’estrenarà Capitana Marvel on Pinar Toprak en composarà la banda sonora. Esperem que obri camí per a les compositores dins de la indústria cinematogràfica.

Fem un recull de les compositores que podem trobar a la biblioteca:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

3 comentaris a “Dones i cinema, compositores de cinema”

  1. Afegeixo a la Lesley Barber (Manchester frente al mar, Mansfield Park) i a la Victoria de la Vega (Nothing without you)

    1. Moltes gràcies Andrés,
      En recopilar noms de compositores tenia la Lesley escrits; però com al catàleg de Biblioteques de Barcelona, no teniem cap disc d’elles, malauradament no la vaig poder incloure en el post final.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.