A baix els murs! d’Eric Battut

BATTUT, Éric. A baix els murs!

Éric BATTUT - A baix els murs!

BATTUT, Éric
A baix els murs!

Barcelona: Blume, 2018

 

El rei Lleó ha mort. Visca el rei!

 

El rei Lleó mor deixant dos fills aspirants al tron. Què fan ells? Es reparteixen el reialme dividint terres i súbdits en dos i aixecant dos murs divisoris amb un espai de ningú al mig. A més prohibeixen a tothom creuar a l’altre costat separant així a famílies i amics. Els habitants d’ambdós costats obeeixen sense badar boca.

Però a la nit, hi ha qui no pot dormir pensant en aquells que han deixat a l’altre costat i descobreixen els dos reis enfilant-se pel mur per reunir-se, saltant així les seves pròpies normes.

Podem pensar que parlar de política amb els més petits no és necessari, però és obvi que és un tema de plena actualitat i els petits, grans observadors, no són immunes al bombardeig d’informació, el seu interès es desperta i en conseqüència es fan preguntes.

Trobar documents de recolzament per explicar temes tradicionalment d’adults als infants no és fàcil, però trobar-los i que a més siguin un recurs correcte i entenedor es converteix quasi en una excepció.

A baix els murs! parla dels jocs de trons, de com els règims autoritaris decideixen sense tenir en compte les persones a les quals governen, de com els que manen salten les seves pròpies normes, de com neixen els dissidents i les resistències, de la unió dels pobles per derrocar als poderosos, de com la corrupció al final s’acaba fent evident, que és possible enderrocar els murs i fer països més forts, i de com la força dels pobles té el poder de fer fora aquells que no governen per i per a la comunitat.

Explicar tot això en format àlbum il·lustrat, amb només 29 pàgines, amb la il·lustració de traços indefinits (però alhora consistents i contundents) d’Eric Battut no és tasca senzilla. Si a més, ho fa dominant a la perfecció l’espai entre la il·lustració i el text i amb una paleta de colors perfectament pensada, ens trobem davant d’un conte al qual li podem treure molt profit.

Si voleu complementar, altres lectures interessants relacionades amb la política i les seves conseqüències i ressenyats en aquest bloc, també podrien ser:
 

Antes estaba el mar de Éleonore Douspis

L’autobús de la Rosa, un trajecte cap a la llibertat

La dictadura i la democràcia

La guerra de los botones de Christopher Barratier

Històries de la història

Petits grans gestos… per a la humanitat


 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.