1

Entrevistem Suzy Lee a través de Núria Altayó Guasch, que el 15 de febrer va participar en la sessió El poder de narrar amb imatges, organitzada pel Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil, on es va aprofundir en els treballs de tres autors fonamentals del catàleg de Barbara Fiore Editora: Jimmy Liao, Shaun Tan i Suzy Lee.
 


 

Núria Altayó és mestra de primària, especialista en literatura infantil i juvenil i traductora. En cursar el màster en Llibres i LIJ, va investigar sobre la relació entre la lectura d’àlbums sense paraules i el desenvolupament de la competència visual dels infants. Actualment combina la seva tasca a l’escola amb la realització de tallers infantils i familiars al voltant de la lectura d’àlbums en biblioteques i llibreries especialitzades. El passat mes de març va dur a terme l’activitat familiar Llums, ombres, acció! a la 9a edició del FLIC, un taller dissenyat al voltant de l’àlbum Sombras.

Suzy Lee va néixer a Seul, l’any 1974. Va estudiar Pintura a la Universitat Nacional de Seul i va cursar un màster en Llibres d’art en Camberwell College of Arts, Londres.
 


 

Ha participat de nombroses mostres internacionals. Els seus llibres han estat traduïts a diversos idiomes i han aconseguit prestigiosos reconeixements.

L’autora, als seus treballs acostuma a emprar l’objecte llibre en benefici de la narració. L’ús del plec de la pàgina i el color és la frontera entre realitat i imaginació i així ho projecta a la seva obra.

Així doncs, Suzy Lee ens explica que mentre a Espejo, els marges físics del llibre i el plec són el marc d’un mirall, a La ola el plec és una mena de barrera psicològica, fins que arriba un punt que la nena decideix creuar el límit i acostar-se a l’aigua. 
 


 

L’àlbum és
un nen, un joc, una història,
una actitud, una posició des de la qual llançar-se a jugar,
un ull que mira des de l’altra banda del mirall,
un objecte que conté el tarannà de la infància.

LEE, Suzy. Algo así como una euforia, a Fuera de Margen: Observatorio del Álbum y de las Literaturas Gráficas, núm. 24, pàg 34-35.

 

Escrit per | SDLIJ

Qui ha dit que les biblioteques són avorrides? Si voleu viure aventures sense fi, viatjar per paisatges remots i posar-vos a la pell de personatges ben diversos, només cal que us deixeu portar per alguns dels llibres que es recomanen al Bibarnabloc. SDLIJ (Servei de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil) em trobareu a la Biblioteca Xavier Benguerel.

1 Comentari

  1. Jose Alberto Chamorro Moreno

    15 Maig 2019 at 9:28

    Unes il•lustracions molt suggeridores!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada