0

L’Elisenda arriba tan bon punt la Biblioteca Fort Pienc obre les seves portes. Amb un somriure de felicitat, ve a recollir el premi per haver guanyat el concurs del Bibarnabloc. El llibre que li regalem és Terra somnàmbula, de l’escriptor moçambiquès Mia Couto. No l’ha llegit, però creu que té bona pinta i li fa il·lusió que estigui dedicat.
 

Elisenda Guanyadora 2019/04
 
Apassionada de la lectura, filòloga de formació i professora d’institut de professió, l’Elisenda ens comenta que des de l’adolescència té el carnet de Biblioteques i que és usuària habitual de la nostra biblioteca. Ens explica, a més, que participa en diverses iniciatives que relacionen l’atenció a la diversitat, l’aprenentatge al llarg de la vida i les biblioteques, al Maresme, on resideix i treballa, com el Projecte Horitzó, mitjançant el qual alumnes de 4rt d’ESO de Vilassar de Mar tenen la seva primera experiència en el món del treball fent pràctiques a la Biblioteca Municipal.

Quant a la nostra biblioteca, l’Elisenda no es perd les novetats de novel·la ni les guies de viatge que ens arriben. A més, lectora voraç, l’any passat completà els 12 reptes del Velocirepte, a través del qual va conèixer el bloc de les Biblioteques de Barcelona. ‘M’ha agradat molt el Velocirepte’, ens diu, ‘m’ha fet llegir coses que no hauria llegit mai, i m’han enganxat!’. Fins i tot, afegeix, li hagués agradat que aquesta iniciativa de promoció de la lectura es fes també a les biblioteques municipals de fora de la ciutat de Barcelona: ‘Es podrien aprofitar més els recursos i projectes d’una biblioteca’, apunta l’Elisenda, ‘compartint-los amb la resta de biblioteques de la Xarxa’.

Abans d’acomiadar-nos, l’Elisenda ens recomana la novel·la que està llegint actualment: Lectura fàcil, de Cristina Morales. Guanyadora del Premi Herralde 2018, narra la visió del món de quatre dones que tenen diversos graus de discapacitat intel·lectual i comparteixen pis; ‘una obra plena d’humor i de lluita contra les opressions que amenacen a les protagonistes’, ens comenta.

Fins aviat, Elisenda. Et desitgem que gaudeixis molt de la lectura!
 

Escrit per | Biblioteca Fort Pienc

La Biblioteca Fort Pienc es va inaugurar el 23 d'abril de 2003 en un edifici de nova construcció, dissenyat per l'arquitecte Josep Llinàs, que el mateix any va rebre el premi Ciutat de Barcelona d'arquitectura i urbanisme pel conjunt d'edificis de l'illa Fort Pienc (residència d'avis, biblioteca, mercat, escola bressol i centre cívic).

 La biblioteca està a l'interior d'una illa limitada per quatre carrers: Sicília, Sardenya, Ausiàs March i Alí Bei. L'illa, de geometria irregular, deu la seva forma peculiar al fet que el carrer de Ribes la divideix en dues parts. L'edifici que constitueix aquesta illa és lineal, és a dir, tot el complex es desplega al voltant del centre cívic, i la seva geometria de límit és atípica amb relació a la que defineix la resta de l'Eixample. També el seu sistema de construcció és aliè al sistema de construcció en corona del districte.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada