0

Ens trobem amb la Marta a finals de juny, un dels dies més calorosos de l’any, i d’aquest segle. I en un dels llocs més calorosos de la biblioteca, a la sala infantil. Tot i l’absència d’aire condicionat, la poca afluència de canalla un dissabte al migdia ens permet poder palar tranquil·lament sense alçar massa la veu. Comentem que a les biblioteques públiques és molt important que funcionin l’aire condicionat i la calefacció perquè moltes persones es refugien de la calor i del fred en el seu interior aprofitant per submergir-se en les lectures que s’hi ofereixen.
 

Marta guanyadora juny 2019
 
La Marta ens comenta que el seu esport, en època on córrer s’està convertint en una mena de religió, és llegir i escriure. No li convenç la superficialitat de certa literatura actual marcada per assolir best-sellers i destaca la importància de la lectura com a enriquiment personal. A una història li demana, a més d’aquesta voluntat que l’enriqueixi, que la faci pensar i que fomenti l’esperit crític. Reivindica el fet que ens permet transportar-nos físicament i emocional a llocs on no podríem anar, tan reals com imaginaris, viure experiències que els autors comparteixen amb la resta de persones.

Li preguntem si hi ha algun llibre que ens vulgui recomanar i que consideri de referència, i ho té força clar, Moments estel·lars de la humanitat d’Stefan Zweig. De fet admira la capacitat que tenia l’escriptor per mantenir la qualitat de les seves obres en qualsevol gènere, sigui ficció o no ficció.

Li fem entrega del premi, l’exemplar signat de la darrera novel·la de Petros Màrkaris, Universidad para asesinos, i ens comenta que si hagués de triar algun autor de novel·la negra, es quedaria amb Henning Mankell.

Acabem parlant de les biblioteques públiques, de la que es reconeix una usuària habitual, i ens parla de la importància que tenen com a institució i del valor afegit que suposen per la ciutat i pel país. En destaca la tasca en “crear” futurs lectors, de fomentar la lectura i per tant quan ens endinsem en els llibres, les biblioteques ens ajuden a fomentar l’esperit crític i ens permeten ser més oberts i més lliures.

Ens acomiadem fent-li una foto amb el premi a la secció de Bibarnabloc que tenim al Vapor Vell, a la tercera planta. Es tracta d’una prestatgeria amb unes manualitats precioses. Unes manualitats fetes per una companya que durant uns mesos no estarà amb nosaltres i a qui trobarem molt a faltar.

Bon estiu i bona lectura.

 

Escrit per | Biblioteca Vapor Vell

La Biblioteca Vapor Vell es va inaugurar el 8 d'octubre de 2000, a l'antiga fàbrica el Vapor Vell. L'edifici, que el 1998 va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Monument Històric, és símbol d'una arquitectura fabril que ha estat absorbida per la ciutat i recuperada per a equipaments després de múltiples reivindicacions veïnals.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.