0

Guadagnino, Luca. Call me by your name

Guadagnino, Luca
Call me by your name

Madrid : Sony Pictures, 2018

 
Ai!, l’estiu, la calor, prendre el sol, nadar a la piscina, i també per enamorar-se per primer cop, el despertar sexual.

Justament en aquesta estació se situa la pel·lícula Call me by your name dirigida per Luca Guadagnino. L’Elio és un noi de disset anys que passa l’estiu a la casa dels pares al nord d’Itàlia l’any 1983. Els pares de l’Elio són intel·lectuals i cada estiu acullen joves estudiants a casa seva per poder desenvolupar les seves actituds acadèmiques. Quan arribi l’Oliver, la vida de l’Elio farà un gir de 180 graus, primer hi haurà una relació distant, però després s’aniran enamorant.

La pel·lícula està interpretada per Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, entre altres…

Call me by your name està basada en la novel·la Llámame por tu nombre d’André Aciman i adaptada per James Ivory, director de Regreso a Howards end, Lo que queda del día, Una habitación con vistas, etcètera… James Ivory volia dirigir la pel·lícula, però la seva avançada edat va fer que l’asseguradora no volgués que James Ivory la dirigís per por de no poder completar el rodatge. Per aquest motiu, va firmar el guió i és un dels productors de la cinta.

Cal destacar les actuacions dels tres actors més destacats de la pel·lícula, Timothée Chalamet va ser la veritable revelació de la pel·lícula, ja que tot el pes recau en la seva actuació, Armie Hammer va convèncer en el paper d’Oliver i Michael Stuhlbarg té pocs minuts a la pantalla, però les seves escenes són precises.

A la banda sonora de la pel·lícula trobem peces preexistents que tenen un caràcter narratiu. Des de peces de piano, a Elio li agradar tocar el piano, fins a música dels 80 i dues cançons originals compostes per Sufjan Stevens: Visions of Gideon i Mystery of love.
 


 
La pel·lícula va rebre 4 nominacions a l’Òscar a les categories de millor pel·lícula, millor actor (Timothée Chalamet), millor cançó original (Mystery of love) i millor guió adaptat, guanyant el premi en aquesta categoria. Justament, James Ivory havia rebut diverses nominacions a la categoria de millor direcció, però no havia guanyat encara l’Òscar.

A l’octubre de 2019, André Aciman publicarà la continuació de la novel·la, sota el títol Find me. Situant la història anys més tard i veurem com són les vides dels protagonistes anys més tard.

Gaudiu d’una bona pel·lícula d’estiu!!
 


 

Escrit per | Neville Longbottom

Estudiant de valent a Hogwarts que un dia vaig fer un conjur i em vaig convertir amb el Rubén de la Biblioteca Joan Miró.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada