La República de Sud-àfrica és un estat localitzat a l’extrem meridional de l’Àfrica. Limita amb els oceans Atlàntic i Índic, Namíbia, Botswana, Zimbàbue, Moçambic, Swazilàndia i Lesotho, un enclavament independent envoltat per territori sud-africà. Sud-àfrica és membre del Commonwealth de Nacions. L’economia de Sud-àfrica és la més gran del continent i la 24a més gran del món; és el país de l’Àfrica més desenvolupat econòmicament i socialment, amb millors infraestructures.

Sud-àfrica ha tingut una història diferent de les altres nacions de l’Àfrica, atesa la immigració primerenca d’Europa i la importància estratègica de la ruta del mar del Cap. La immigració europea va començar poc després que la Companyia Holandesa de les Índies Orientals hi fundés una estació el 1625 que amb el temps havia d’esdevenir Ciutat del Cap. El tancament del canal de Suez durant la Guerra dels Sis Dies va subratllar la seva importància en el comerç internacional d’occident i orient. Viquipèdia
 

Sud-àfrica
 
Volem compartir amb vosaltres aquesta llista, amb totes les pel·lícules i documentals que tenim a les nostres biblioteques d’autors nascuts a Sud-àfrica. Esperem que us agradin!
 

 

 

HOFFMAN, Anthony Red Planet

HOFFMAN, Anthony

Planeta rojo

 

ZIMAN, Ralph

ZIMAN, Ralph

El protector

 

VICENTE, Mark

VICENTE, Mark

¿¡Y tú que sabes!?

MON, Lawrence Ah

MON, Lawrence Ah

My name is fame

 

VAN RENSBURG, Manie

VAN RENSBURG, Manie

El cuarto reich

 

 

Les guies temàtiques de l’Àfrica han estat elaborades per:

Paz Romero, Oriol Masclans, Anna Martínez-Reina, Silvia de la Vega (Edmund de kingsbridge), Patricia Muñiz (Claire Voyant), Iliana Loukopoulou, Cesc Llaveries (Tyler Durden), Rosa Morales (Olímpia), Eva Cutura, Evelio Martínez (Little Fish), Silvia Alvarez (Daphne Moon), Rubén Solé (Neville Longbottom), Cristina Monros, Juli Cervera (Block Sur Mer), Eva Járboles (Ada), Maria José Neguerela (Harley Quinn), Pilar Jiménez, Pedro A. Sánchez (Jay Gatsby), François, Ma. de los Llanos González, Eva Cuixart (Pandora), Joan Puchades (Joan Rosebud), Manel Peña (Repo Man) i Pau Frechiné (Ignatius J. Really). La Biblioteca Vila de Gràcia està especialitzada des de començaments de 2013 en cultures africanes.

 

Escrit per | Biblioteca Vila de Gràcia

La Biblioteca Vila de Gràcia es troba al bell mig de la vila de Gràcia, al centre de la ciutat. L'equipament es va inaugurar el maig del 2002 i ocupa un edifici de l'arquitecte Josep Llinàs, i es va dissenyar per ser la biblioteca de proximitat del barri de la vila de Gràcia i del Camp d'en Grassot. Disposa de 1.029 metres quadrats distribuïts en cinc plantes.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada