El Marroc (en àrab: المغرب, al-Maḡrib, i en amazic: Amarruk / Murakuc), oficialment el Regne del Marroc, és un estat del nord d’Àfrica. Limita amb l’oceà Atlàntic a l’oest, amb l’estret de Gibraltar, la mar Mediterrània i les ciutats autònomes espanyoles de Ceuta i Melilla al nord, amb Algèria a l’est i amb el Sàhara occidental i Mauritània al sud. El Marroc fou l’únic estat africà que no pertanyia a la Unió Africana fins al 30 de gener de 2017, data en què s’hi incorporà.[1] Així mateix, és membre de la Lliga Àrab, de la Unió del Magrib Àrab, de la Francofonia, de l’Organització de la Conferència Islàmica, del Diàleg Mediterrani, i del Grup dels 77. Viquipèdia
 

Marroc
 
Volem compartir amb vosaltres aquesta llista, amb tots els documents que tenim a les nostres biblioteques d’autors i autores nascuts al Marroc. Esperem que us agradin!
 

Autors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Les guies temàtiques de l’Àfrica han estat elaborades per:

Paz Romero, Oriol Masclans, Anna Martínez-Reina, Silvia de la Vega (Edmund de kingsbridge), Patricia Muñiz (Claire Voyant), Iliana Loukopoulou, Cesc Llaveries (Tyler Durden), Rosa Morales (Olímpia), Eva Cutura, Evelio Martínez (Little Fish), Silvia Alvarez (Daphne Moon), Rubén Solé (Neville Longbottom), Cristina Monros, Juli Cervera (Block Sur Mer), Eva Járboles (Ada), Maria José Neguerela (Harley Quinn), Pilar Jiménez, Pedro A. Sánchez (Jay Gatsby), François, Ma. de los Llanos González, Eva Cuixart (Pandora), Joan Puchades (Joan Rosebud), Manel Peña (Repo Man) i Pau Frechiné (Ignatius J. Really). La Biblioteca Vila de Gràcia està especialitzada des de començaments de 2013 en cultures africanes.

 

Escrit per | Biblioteca Vila de Gràcia

La Biblioteca Vila de Gràcia es troba al bell mig de la vila de Gràcia, al centre de la ciutat. L'equipament es va inaugurar el maig del 2002 i ocupa un edifici de l'arquitecte Josep Llinàs, i es va dissenyar per ser la biblioteca de proximitat del barri de la vila de Gràcia i del Camp d'en Grassot. Disposa de 1.029 metres quadrats distribuïts en cinc plantes.

6 Comentaris

 1. Andrés Castells

  13 Setembre 2019 at 19:23

  Potser afegiria a Paul Bowles(que es va establir a Marroc) amb obres com: El cielo protector o Memorias de un nómada

  • Ignatius J. Really

   17 Setembre 2019 at 1:13

   El criteri de selecció en les guies d’Àfrica ha estat el d’autors/es nascuts al país, havíem de limitar el llistat. Gràcies 😉

 2. Pep Pla

  14 Setembre 2019 at 2:42

  Vaig llegir La sombra del minotauro de Antonio Lozano González i em va agradar moltíssim!

 3. Jordi F

  15 Setembre 2019 at 18:22

  Us falta la Leila Slimani!

  • Ignatius J. Really

   17 Setembre 2019 at 1:24

   Afegida al llistat! Gràcies Jordi 😉

   • Jordi F

    21 Setembre 2019 at 23:46

    Bona feina!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.