Algèria (en àrab الجزائر, al-Jazàïr, IPA: [ælʤæˈzæːʔir], en amazic, ⴷⵥⴰⵢⴻⵔ, Dzayer, [ˈdzæjər]), oficialment República Democràtica Popular d’Algèria, és un estat del nord d’Àfrica. És l’estat més gran del continent i de la riba mediterrània, així com el desè estat més gran del món en termes de superfície. Limita, al nord, precisament, amb la mar Mediterrània, a l’est amb Tunísia i Líbia, a l’oest amb el Marroc i el Sàhara Occidental i al sud amb la part sahariana de Mauritània, Mali i el Níger. La capital n’és Alger i les ciutats principals són Orà, Constantina i Annaba. Hi ha serralades importants que divideixen el país entre la zona costanera i el desert del Sàhara.

Algèria és membre de les Nacions Unides, de la Unió Africana, de la Lliga Àrab i de l’OPEP. També va contribuir a la creació de la Unió del Magrib Àrab. Constitucionalment, Algèria es defineix com a un estat àrab i amazic (berber). Viquipèdia
 

Algèria
 
Volem compartir amb vosaltres aquesta llista, amb tots els documents que hem trobat a les nostres biblioteques. Esperem que us agradin!
 

Argèlia

 

Cuentos bereberes Mammeri, Mouloud

Cuentos bereberes

Mammeri, Mouloud
Madrid: Espasa-Calpe, 1991

Contes berbères de Kabylie Mammeri, Mouloud

Contes berbères de Kabylie

Mammeri, Mouloud
Paris : Pocket Jeunesse, 1996

 

Le Temps des villages Begag, Azouz

Le Temps des villages

Begag, Azouz
Genève : La Joie de lire, DL 1993

 

La Force du berger Begag, Azouz

La Force du berger

Begag, Azouz
Genève : La Joie de lire, DL 1995

 

Kodor : cuento toubou Bayar, Michèle

Kodor : cuento toubou

Bayar, Michèle
Cànoves i Samalús: Proteus, 2009

 

 

Escrit per | Biblioteca Vila de Gràcia

La Biblioteca Vila de Gràcia es troba al bell mig de la vila de Gràcia, al centre de la ciutat. L'equipament es va inaugurar el maig del 2002 i ocupa un edifici de l'arquitecte Josep Llinàs, i es va dissenyar per ser la biblioteca de proximitat del barri de la vila de Gràcia i del Camp d'en Grassot. Disposa de 1.029 metres quadrats distribuïts en cinc plantes.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada