La gastronomia del Japó és la gastronomia tradicional pròpia del Japó, que s’ha desenvolupat al llarg de segles com a resultat de canvis polítics i socials. En japonès, el terme modern “cuina japonesa” (en japonès:日本料理 nihon ryōri o 和食 washoku) que s’empra significa menjar de l’estil tradicional japonès anterior a l’any 1868. En sentit ampli també pot incloure els aliments introduïts des de l’exterior però desenvolupats al Japó. En l’època moderna s’hi han introduït aspectes culturals no japonesos, especialment occidentals. La cuina japonesa posa èmfasi en l’estacionalitat dels productes alimentaris, la qualitat i la presentació. (Viquipèdia)

 

Aquí teniu un tastet del racó Fons Japó. Receptaris que recorren la diversitat culinària nipona més enllà del conegut sushi, que s’endinsen en la gastronomia nikkei per descobrir una versió fusionada d’aquesta cuina amb la d’altres cultures, que detallen la munió de varietats de sushi, que integren receptes i cultura apropant la visió holística de la societat japonesa, i també petits glopets que parlen tant de la bellesa en la vulgaritat diària, la cerimònia del te, com de la beguda de la fortuna, el sake. De darreria, a l’estil de mochi, un petit recull de novel·les, còmics i pel·lícules impregnats d’aromes culinàries.
 
pdf

 

Japan easy ANDERSON, Tim

Japan easy

ANDERSON, Tim
Barcelona: Lunwerg, 2018

 

Itadakimasu: cultura i alimentació al Japó: Institut de Cultura, Museu Etnològic [catàleg de l’exposició]

Itadakimasu: cultura i alimentació al Japó: Institut de Cultura, Museu Etnològic

[catàleg de l’exposició]
Barcelona: Ajuntament de Barcelona, DL 2000

Banzai: [Japón para curiosos] FABJANOWSKA-MICYK, Zofia

Banzai: [Japón para curiosos]

FABJANOWSKA-MICYK, Zofia
Barcelona: GeoPlaneta, 2017

 

El menjar al Japó GÓMEZ PRADAS, Muriel

El menjar al Japó

GÓMEZ PRADAS, Muriel
Barcelona: UOC, 2006

Japón: gastronomía HACHISU, Nancy Singleton

Japón: gastronomía

HACHISU, Nancy Singleton
London: Phaidon, 2018

 

Cocina japonesa KAZUKO, Emi

Cocina japonesa

KAZUKO, Emi
Barcelona: Blume, 2006

 

Cocina japonesa: nociones básicas KIÉ, Laure

Cocina japonesa: nociones básicas

KIÉ, Laure
Postdam: Ullmann, 2015

Harumi cada día: 60 nuevas recteas de cocina japonesa KURIHARA, Harumi

Harumi cada día: 60 nuevas recteas de cocina japonesa

KURIHARA, Harumi
Barcelona: Blume, 2011

 

Tokio: las recetas de culto MUROTA, Maori

Tokio: las recetas de culto

MUROTA, Maori
Barcelona: Lunwerg, 2015

 

La cuina japonesa TAZAWA, Ko

La cuina japonesa

TAZAWA, Ko
Barcelona: Columna, 2003

Gastronomia Japonesa

 

Sushi

 

500 recetas de sushi BENNETT, Caroline

500 recetas de sushi

BENNETT, Caroline
Barcelona: Blume, 2014

 

 

Los secretos del sushi

Los secretos del sushi

Valladolid: Divisa, DL 2005
(DVD)

Sushi

Sushi

Madrid: Susaeta, DL 2013

 

Sushi hecho en casa WONG, Kumfoo

Sushi hecho en casa

WONG, Kumfoo
Barcelona: RBA , 2003

Gastronomia Japonesa

 

Begudes

 

Sake: la seda líquida CAMPINS CHALER, Antoni

Sake: la seda líquida

CAMPINS CHALER, Antoni
Barcelona: Zendrera Zariquiey, 2009

El llibre del te OKAKURA, Kakuzo

El llibre del te

OKAKURA, Kakuzo
Barcelona: Angle Editorial, 2019

El libro del té: la ceremonia de té japonesa (cha no yu)
Madrid: Miraguano, 2004

 

pdf
 

Gastronomia Japonesa
 

Centre d’interès del Japó de la Biblioteca Jaume Fuster

 

Escrit per | Biblioteca Jaume Fuster

La Biblioteca Jaume Fuster, obra de l'arquitecte Josep Llinàs, va obrir les portes el 13 de novembre de 2005. Porta el nom de l'escriptor Jaume Fuster (Barcelona, 1945-1998). Escriptor i guionista, traductor i membre actiu de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Fuster va estar estretament vinculat a la realitat social i cultural de Barcelona, i va donar la categoria de clàssic a la novel·la de gènere en català.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.