El mes de desembre vam tenir la sort de comptar amb Manuel Marsol com a convidat de la trobada professional que va realitzar el Servei de Documentació de la Biblioteca Xavier Benguerel amb col·laboració de la llibreria La Petita. Aquell dia vam poder conèixer com és el procés creatiu de la seva obra.

Il·lustrador especialitzat en la creació de llibres i àlbums il·lustrats, Marsol és actualment un dels autors amb més talent i gaudeix del reconeixement internacional. L’any 2017 va rebre el Premi Internacional d’Il·lustració de la Fira del llibre infantil de Bolonya i Fundació SM, després de ser seleccionat quatre anys consecutius per a la Mostra. Les il·lustracions premiades formen part de l’àlbum il·lustrat Yokai (Fulgencio Pimentel 2017; editat com La Montagne a França per Les Fourmis Rouges), que coescriu amb Carmen Chica.

Ha rebut el Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Edelvives pel seu primer llibre Ahab y la Ballena Blanca (Edelvives 2014) i el Premi del V Catàleg Iberoamericà d’Il·lustració per El tiempo del gigante (Orfeu Negro 2015; Fulgencio Pimentel 2016), on també va fer tàndem amb Carmen Chica. A Portugal, l’Àlbum es va fer amb el Premio Nacional Amadora BD al millor il·lustrador d’àlbum estranger.
 


 
Ha publicat a països com França, Itàlia, Portugal, Xina, Japó o Corea del Sud. D’altres àlbums publicats són el llibre-mapa A minha cidade: Madrid (Pato Lógico 2017), Duel au Soleil (L’Agrume 2018) – Pépite Livre Illustré i Prix Sorcières a França- i La Leyenda de Don Fermín (SM 2018). El seu darrer àlbum és MVSEVM (co-editat per Fulgencio Pimentel, Orfeu Negro i Orecchio Acerbo el 2019) on col·labora per primera vegada amb el mestre de l’àlbum il·lustrat Javier Sáez Castán (Premi Nacional d’Il·lustració 2016).

Va ser tot un regal comptar amb les explicacions de Marsol i poder conèixer una mica més la seva obra. És per això que volem compartir amb vosaltres l’entrevista que li vam fer aquell dia i que podeu veure tot seguit.
 

 

Ahab y la ballena blanca MARSOL, Manuel

Ahab y la ballena blanca

MARSOL, Manuel
Zaragoza: Luis Vives, cop. 2014

Duelo al sol MARSOL, Manuel

Duelo al sol

MARSOL, Manuel
Logroño: Fulgencio Pimentel, marzo de 2019

 

El Hombre muerto y otros cuentos QUIROGA, Horacio

El Hombre muerto y otros cuentos

QUIROGA, Horacio (1878-1937)
MARSOL, Manuel (Il.)

Las Palmas de Gran Canaria: El Ángel Caído, cop. 2018

La Leyenda de Don Fermín MARSOL, Manuel

La Leyenda de Don Fermín

MARSOL, Manuel
Boadilla del Monte: SM, cop. 2018

 

Mvsevm SAEZ CASTAN, Javier

Mvsevm

SAEZ CASTAN, Javier
MARSOL, Manuel (Il.)

Logroño: Fulgencio Pimentel, ago 2019

El Tiempo del gigante CHICA, Carmen

El Tiempo del gigante

CHICA, Carmen
MARSOL, Manuel

Logroño: Fulgencio Pimentel, 2016

 

Yokai CHICA, Carmen

Yokai

CHICA, Carmen
MARSOL, Manuel

Logroño: Fulgencio Pimentel, 2017

Yokai CHICA, Carmen

 

Escrit per | SDLIJ

Qui ha dit que les biblioteques són avorrides? Si voleu viure aventures sense fi, viatjar per paisatges remots i posar-vos a la pell de personatges ben diversos, només cal que us deixeu portar per alguns dels llibres que es recomanen al Bibarnabloc. SDLIJ (Servei de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil) em trobareu a la Biblioteca Xavier Benguerel.

1 Comentari

  1. Rosa

    5 Febrer 2020 at 10:23

    ‘Duelo al Sol’ és senzillament genial.
    Per a les criatures i pels grans, que hem vist mooolt Western i fem somriures còmplices mentre anem passant les planes.
    Del tot recomanable. No us el perdeu.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.