PLATAFORMES I APPS PER FER VIDEOTRUCADES I/O VIDEOCONFERENCIES

Aquesta guia pretén ser un recull de les plataformes i aplicacions que ens poden ser d’ajuda a l’hora de comunicar-nos, sigui on sigui que ens trobem.

 

HANGOUTS

HANGOUTS

és una bona opció per fer videoconferències si tens un compte a Gmail. És gratuït i integra trucades per veu, vídeo i un xat. Es poden fer videotrucades amb un màxim de 10 participants i es poden unir fins a 25 persones a la versió Hangouts for work (versió treball).

El pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac OS
– APP per IOS o ANDROID

HANGOUTS MEET

HANGOUTS MEET

és una altra alternativa de Google, connectada a Google Hangouts. També hi pots accedir directament des del teu Gmail. És una mica més restrictiva i exclusivament per a videoconferències. Es poden connectar fins a 250 usuaris i et dóna l’opció de fixar una sola persona a la pantalla principal.

Només s’ha d’establir un enllaç de sala, que has de compartir amb els teus contactes convidats a la reunió. A més, té un xat integrat per parlar durant la videoconferència. Amb l’opció ‘Calendari’ pots establir una programació de les trucades i accedir als arxius adjunts que s’hagin compartit.

El pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac OS
– APP per IOS o ANDROID

 

GOOGLE  DUO

GOOGLE DUO

és la versió més simple dels serveis de videoconferència d’aquesta empresa. És gratuït i et pots connectar amb un màxim de 8 persones. L’elecció de ‘poca llum’ et permet fer la trucada encara que estiguis en un lloc fosc. També et dona l’opció de fer trucades només de veu.

El pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac OS
– APP per IOS o ANDROID

SKYPE

SKYPE

és una de les plataformes més conegudes. T’has de registrar per fer-la servir i pots descarregar-te la seva aplicació o connectar-te a la seva versió web des d’Internet.

Amb la seva aplicació de videotrucades grupal ens permet fer una videoconferència amb un màxim de 50 persones de forma gratuïta i des de qualsevol dispositiu, tauleta o equip. Amb la pantalla compartida grupal pots presentar powerpoints, enregistraments en vídeo i molt més.

La pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac OS
– APP per IOS o ANDROID

 

Jitsi.org

JITSI MEET

és un servei de videotrucades grupals sense límit d’usuaris i de codi obert.

No és necessari registrar-te per utilitzarla; Tant sols entrar a la seva web i escriure un nom de sala per crear-la o unir-te a ella si ja exiseix. És gratuït.

La pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac Os
– APP per IOS i ANDROID

ZOOM

ZOOM

ens permet interactuar amb companys de feina quan les reunions presencials no són possibles. Ha esdevingut una eina essencial en els equips de treball. Amb el seu pla gratuït es poden fer videoconferències des de nivell individual fins a 100 participants durant 40 minuts. Dona la possibilitat de programar reunions en línia o afegir-les als calendaris de Google i Outlook. L’organitzador pot enregistrar la videoconferència. És un programa intuïtiu i fàcil d’utilitzar. Té altres opcions de pagament amb altres característiques i més quantitat de participants.

La pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac Os
– APP per IOS i ANDROID

 

ANYMEETING

ANYMEETING

és una plataforma de videoconferències i webinars en què, a més, pots compartir tota mena de documents: word, excel, powerpoints i pàgines web. Només cal obrir un compte a la web d’Anymeeting per començar a administrar i organitzar les teves reunions. Té versió gratuïta i versió de pagament, amb més prestacions.

La pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac OS
– APP per IOS o ANDROID

FACE TIME

FACETIME

és exclusiu d’Apple. Només poden utilitzar-la els usuaris amb iOS perquè ve integrada a l’iPhone. El millor de FaceTime és que accedeix directament als teus contactes per fer-los un truc, sempre que ells també tinguin un iPhone. Poden connectar-se fins a 32 persones alhora. És gratuït

La pots utilitzar des de:

IOS

 

WHATSAPP

WHATSAPP

és una aplicació gratuïta que no necessita presentació. Podràs fer videotrucades amb un màxim de 8 participants i el millor que té és que no has de descarregar-te ni connectar-te a una aplicació concreta ni addicional, perquè ja la tens. L’error més destacable és que les videoconferències de WhatsApp no es poden fer des de la seva versió web, només des de l’aplicació.

La pots utilitzar des de:

-APP per IOS o ANDROID

FACEBOOK MESSENGER

FACEBOOK MESSENGER

El servei de missatgeria de la xarxa social més gran del món s’ha desvinculat de Facebook i funciona independentment. Es gratuït i et dona la facilitat de connectar tant amb els teus amics de Facebook com amb els teus contactes del telèfon. Poden accedir fins a 8 persones a una sola trucada de vídeo. Integra trucades de veu i xats.

La pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac OS
– APP per IOS o ANDROID

 

Viber

VIBER

La seva principal funció no es basa en els jocs a través de videotrucada tot i que n’ofereix alguns. A part, pots obrir xats de fins a 250 persones i enviar notes de veu i vídeo de 30 segons al moment, com si fossin un missatge. Sincronitza els teus contactes del telèfon o pots afegir-los tu. Una de les opcions més divertides que ofereix és la possibilitat d’afegir ‘filtres’ com els d’Instagram a les reunions.

La pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac OS
– APP per IOS o ANDROID

ICQ

ICQ

La més antiga i la que més ha crescut en aquests dies. Principalment destinada a l’oci, ofereix servei de missatgeria amb xats i funcions de veu. Encara que funciona principalment com el WhatsApp, ofereix la creació d’adhesius i filtres animats com a Instagram i videotrucades amb canals i participants il·limitats.

La pots utilitzar des de:

-la seva versió web Windows i Mac OS
-APP per IOS o ANDROID

 

LIFESIZE

LIFESIZE

destaca per ser una de les eines de videoconferència més fàcils d’utilitzar. Permet fer videotrucades gratuïtes i instantànies amb el teu equip de treball o els teus amics directament des del teu telèfon o navegador. No cal descarregar-se res ni registrar-se: només cal compartir l’enllaç. La versió gratuïta permet reunions de fins a 8 participants.

La pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac OS
– APP per IOS o ANDROID

WEBEX

WEBEX

és una eina amb què resulta senzill organitzar reunions en remot. Té l’inconvenient que en la seva versió gratuïta només accepta 3 participants. Es pot usar tant des de l’ordinador com des del mòbil i permet compartir pantalla, documents i una pissarra comuna.

La pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac OS
– APP per IOS o ANDROID

 

JUST TALK

JUST TALK

és una aplicació gratuïta de vídeo i trucades en grup, simple, segura i divertida. Podràs enregistrar, jugar, enviar adhesius, compartir fotos, canviar fons de vídeos… tot en una sola trucada de veu o vídeo. Es poden crear tants grups com vulguis per fer videotrucades amb familiars, amics o companys de feina de fins a 16 persones.

La pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac OS
– APP per IOS o ANDROID

HOUSEPARTY

HOUSEPARTY

és una aplicació multiplataforma que permet videotrucades en grup de fins a 8 persones i que també inclou missatgeria. El principal atractiu d’aquesta aplicació rau en el fet que mentre els usuaris es veuen i parlen també s’hi poden incorporar jocs.

La pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac OS
– APP per IOS o ANDROID

 

JOIN ME

JOIN ME

et permetrà realitzar videotrucades amb pocs participants a la versió gratuïta ja que només poden unir-s’hi fins a 3 usuaris, però pots compartir la pantalla, pujar documents i parlar pel xat durant la conferència.

La pots utilitzar des de:

– la seva versió web Windows i Mac Os
– APP per IOS i ANDROID

 


 

Si tens qualsevol dubte amb l’eBiblio pots contactar amb el Servei d’atenció a l’usuari a través d’aquesta bústia de correu electrònic:

e-biblio.cultura@gencat.cat
 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

2 comentaris a “PLATAFORMES I APPS PER FER VIDEOTRUCADES I/O VIDEOCONFERENCIES”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.