Illes del món #11: CICLE TEMÀTIC. JUNY-JULIOL 2020

Les illes del món configuren un univers particular i únic. Des de les illes d’una extensió continental fina a les illes més petites, tot passant per les illes d’interior o aquelles illes on ha crescut una ciutat, la dimensió insular és una síntesi de cultura i geografia on el mite i la història es donen la mà. Aquest cicle de viatges ens aproparà a una realitat rica en matisos, al coneixement de la seva biodiversitat, així com el patrimoni humà que ens ha llegat en el decurs del temps.
 

 
 

 

 

Galápagos

paradís únic de fauna i flora

A càrrec de Roger Canal, biòleg i fotògraf.

L’aïllament geogràfic que ha patit aquest arxipèlag ha fet que la fauna i la flora evolucionessin de forma diferent al continent, desenvolupant una increïble varietat d’espècies úniques, com les iguanes marines, les tortugues gegants, els mascarells de potes blaves o els famosos pinsans de Darwin. Aquest paradís natural va donar a Charles Darwin arguments suficients per donar suport a la seva teoria revolucionària de l’evolució. És un viatge imprescindible a un dels indrets naturals més exuberants que encara queden intactes al nostre planeta.

 


Las encantadas; Derivas por Galápagos

DARWIN, Charles
Madrid: Círculo de Tiza, 2015


El origen de las especies

DARWIN, Charles
Barcelona: Austral, 2014

ebiblio

 


Las Galápagos: nacidas del fuego

Barcelona: Track, 2006
[DVD]


Lo esencial de Ecuador y las islas Galápagos

MARTÍN, Galo
Madrid: Anaya Touring, 2018

 


Regreso a Galápagos: mi viaje con Darwin

SERRALLONGA, Jordi
Barcelona: Niberta, 2010

 


Ecuador y las islas Galápagos 6

ST. LOUIS, Regis
Barcelona: Grupo Planeta, 2016

ebiblio


La iguana

VÁZQUEZ-FIGUEROA, Alberto
Castro Urdiales: Libervox, 2011

ebiblio

 


Master & commander: al otro lado del mundo

WEIR, Peter
Madrid: Twentieth Century Fox, 2006
[DVD]


Dirección del Parque Nacional Galápagos

Pàgina del Parque Nacional Galápagos amb informació molt completa sobre el funcionament del parc.
[data consulta: 05/05/2020]

 

 
Si tens qualsevol dubte amb l’eBiblio pots contactar amb el Servei d’atenció a l’usuari a través d’aquesta bústia de correu electrònic:

e-biblio.cultura@gencat.cat
 

Escrit per | Biblioteca Jaume Fuster

La Biblioteca Jaume Fuster, obra de l'arquitecte Josep Llinàs, va obrir les portes el 13 de novembre de 2005. Porta el nom de l'escriptor Jaume Fuster (Barcelona, 1945-1998). Escriptor i guionista, traductor i membre actiu de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Fuster va estar estretament vinculat a la realitat social i cultural de Barcelona, i va donar la categoria de clàssic a la novel·la de gènere en català.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.