Illes del món #14: CICLE TEMÀTIC. JUNY-JULIOL 2020

Les illes del món configuren un univers particular i únic. Des de les illes d’una extensió continental fina a les illes més petites, tot passant per les illes d’interior o aquelles illes on ha crescut una ciutat, la dimensió insular és una síntesi de cultura i geografia on el mite i la història es donen la mà. Aquest cicle de viatges ens aproparà a una realitat rica en matisos, al coneixement de la seva biodiversitat, així com el patrimoni humà que ens ha llegat en el decurs del temps.
 

 
 

 

Maurici

dodos i criolls

A càrrec de Jordi Canal, autor de llibres de viatges.

Maurici, situada 2.000 quilòmetres davant les costes d’Àfrica, és un model de convivència per a les diferents ètnies que hi viuen, integrades per europeus, africans i indis que van trobar, en aquesta petita illa de l’oceà Índic, un paradís on viure. En aquest viatge per Maurici coneixerem els seus paisatges fotogènics, les seves platges de somni i les seves muntanyes interiors tot trobant-nos amb algunes espècies endèmiques sorprenents (la més emblemàtica de les quals va ser el dodo) i amb una cultura criolla que cada any celebra en un festival la integració dels seus habitants.

 

Obres que transcorren a Maurici

 


Dirk Gently, agencia de investigaciones holísticas

ADAMS, Douglas
Barcelona: Anagrama, 2016


Murciélagos dorados y palomas rosas

DURRELL, Gerald
Madrid: Alianza, 2009

 


Ríos de humo

GHOSH, Amitav
Barcelona: Planeta, 2013


Operación Mauricio: una novela de la Armada inglesa

O’BRIAN, Patrick
Barcelona: Edhasa, 1995

 


Pablo y Virginia

SAINT-PIERRE, Bernardín de
Barcelona: Bruguera, 1983

 

Autors mauricians

 


L’últim germà

APPANAH-MOURIQUAND, Nathacha
Barcelona: La Campana, 2010


Pagli

DEVI, Ananda
Barcelona: Ediciones del Bronce, 2002

 


Suspiro

DEVI, Ananda
Barcelona: El Cobre, 2004


El buscador de oro

LE CLÉZIO, J. M. G.
Barcelona: Norma, 2008

 


La cuarentena

LE CLÉZIO, J. M. G.
Barcelona: Tusquets, 2008


Viaje a Rodrigues

LE CLÉZIO, J. M. G.
Barcelona: Norma, 2008

 


Bénarès

PYAMOOTOO, Barlen
[S.l.]: Éditions de l’Olivier, 1999


La maison qui marchait vers le large

SOUZA, Carl de
Paris: Le Serpent à Plumes, 2001

 

 

Escrit per | Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall

La Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall obre les portes el 19 juny de 2014. Situada als jardins de la Vil·la Florida, a la confluència dels carrers de Sant Gervasi de Cassoles i del Bisbe Sivilla, és un nou equipament cultural i de proximitat. Es converteix en la biblioteca central del districte de Sarrià i dóna servei als seus ciutadans juntament amb la Biblioteca Clarà i la Biblioteca Collserola - Josep Miracle.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.