El Peix número 14 o com creure en l’impossible possible

El peix número 14 - Jennifer L. Holm

A partir dels 2 o 3 anys, una criatura és capaç de comptar fins passat el número 10 i aprèn que després del 13 ve el número 14, una xifra que el teu i el meu inconscient potser associen a fets positius, un cop hem deixat enrere la mala sort, però no tots.

I una d’aquestes excepcions és l’Ellie Cruz que a l’edat de 12 anys descobreix que la vida no és de color de rosa, com les parets de la seva habitació, i que té una mare i un avi amb un esperit mooolt més jove que el seu i que no l’entenen. No és estrany que es trobi així perquè la seva millor amiga ho està deixant de ser perquè ja no dinen plegades al menjador de l’escola a l’hora de dinar ni comparteixen salsitxes de Frankfurt arrebossades cruixents, el seu plat favorit. 

Just la nit que es queda sense cangur, la mare ha d’anar a la comissaria de policia a recollir el seu avi, un famós científic que roman enamorat de la seva difunta esposa Mona i de la seva professió. Prova d’això és la seva nova aparença: l’eminent Melvin Sagarsky sembla tot un adolescent després d’haver estat el seu propi conillet d’Índies i provat la fórmula de l’eterna joventut que ha descobert. I és així, com de la nit al dia, l’Ellie i el seu avi es converteixen en companys inseparables d’escola.

La vitalitat i curiositat innates del doctor Sagarsky són tan encomanadisses que, poc a poc, l’Ellie es va endinsant en la història de la ciència i descobreix una passió familiar que l’ajudarà a enfrontar-se al món d’una manera més madura i positiva. 

El Peix número 14 és finalista del premi E. B. White Read Aloud 2015 i està disponible a l’eBiblio en la traducció al castellà. Al catàleg Aladí pots veure quines biblioteques de la xarxa municipal de Barcelona disposen del llibre físic que pots endur-te en préstec per gaudir-lo tant en català com en castellà. Sens dubte, Jennifer L. Holm transmet l’entusiasme per la ciència i sap despertar l’esperit investigador de les nenes amb una novel·la que es devora i que compta amb un annex ben especial (la galeria de científics de l’Ellie Cruz).

Si la llegeixes i ja ets una mica gran, somriuràs al descobrir l’homenatge que l’escriptora nord-americana ret a J. D. Salinger mitjançant la introducció d’un dels personatges adolescents amb els que molts vam créixer, en Holden Caulfield, el protagonista d’El Vigilant en el camp de sègol.

Si després d’arribar a la pàgina 192 d’aquesta novel·la, vols continuar descobrint l’obra de Jennifer L. Holm, només has de fer clic aquí.

Jennifer L. Holm

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

1 comentari a “El Peix número 14 o com creure en l’impossible possible”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.