Jourdy, Camille. Rosalie Blum. Barcelona: la Cúpula, 2009-2010.

Rosalie Blum (Ediciones la Cúpula) explica la història de Vincent, un perruquer sense res més a fer que anar de casa a la feina i de la feina a casa, que casualment es fixa en la dependenta d’una fruiteria, la Rosalie, una dona madura i amb posat trist, i no sap ben bé perquè, comença a seguir-la a tot arreu on va. Té una rutina encara més avorrida i depriment que la seva pròpia, però tot i així, cada cop més va creixent la seva curiositat cap a ella.

Aquest és l’argument del primer volum d’aquesta trilogia plena de diàlegs àgils, divertits i surrealistes, que fa augmentar l’interès del lector a mida que la narració va avançant. Cronològicament, els dos primers volums transcorren al mateix temps. El primer sota la mirada de Vincent, el segon sota el de la Rosalie. El tercer ens mostra el desenllaç, del tot rodó, d’aquesta història de tafaners.

Una història sobre la joventut, la maduresa, l’amistat, el fracàs, la malenconia de la vida i les oportunitats perdudes, però tot i així, plena d’optimisme, sentit de l’humor, sensibilitat i originalitat. Una obra rodona, delicada i plena de color. Una meravella, no la puc descriure d’una altra manera…

Us recomano, per saber-ne més, que feu una ullada a les ressenyes aparegudes al bloc de la Cárcel de Papel, al del Coleccionista de Tebeos, i al de la Sandra Uve, i que llegiu aquesta entrevista.

Estigueu atents a la propera edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que hi serà com a convidada!

I per últim, com a curiositat, en aquest vídeo podeu veure l’autora llegint la seva obra.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iCEZcMxD5ok[/youtube]

11 Comments

  1. Senzillament genial! la Rosalie Blum és la “culpable” que m’hagi aficionat últimament al còmic. Molt bona recomanació.

  2. Rosalie Blum ha estat una lectura fantàstica!… Un còmic sobre la ‘gent corrent’ molt divertit (quin personatge la mare de Vincent!). Molt bona recomació…

  3. M’encanta aquest còmic que descobreix els petits secrets de les persones normals i corrents. Gemma, hi ha més còmics traduïts d’aquesta autora? en volem més!!

    • Jane, malauradament, no n’hi ha cap més, en castellà i català. De fet, la Camille Jourdy fonamentalment s’ha dedicat a fer d’il·lustradora de llibres infantils. Una llàstima, no tenir més material d’ella…
      Però em diuen els de l’editorial La Cúpula que estan esperant ansiosament alguna cosa nova d’ella per editar-la de seguida.
      Tindrem paciència!!

  4. Es un còmic meravellós, ple de detalls tan en l’apartat del dibuix com en el del guio, a més, una vegada comences amb el primer volum, ja no pots parar fins que acabes amb els altres dos, et mante totalment enganxat.

    Pels que estiguin interessats Camille Jourdy vindrà a Barcelona pel Saló del còmic que es del 14 al 17 d’abril i firmarà exemplars al Saló i també al Fnac-Triangle el dia 15 d’abril.

  5. De moment he llegit el primer volum i m’ha agradat. Es tracta d’una història diferent. I la mare del Vincent és “genial”!
    En general, fa uns anys que ha aparegut tota una generació d’autores fanceses en el món del cómic que s’han tenir molt en compte (Pénélope Bagieu, Aude Picault, Madeleine Martin, etc).

  6. Estic d’acord amb tu Gemma, té escenes molt surrealistes. Els personatges del Kompi i la mare de Vicent són genials.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.