avatar for Tyler DurdenTyler Durden (151)

La primera regla del Club és que no es parla del Club, la segona regla...
A més del Club, i només com a tapadora, em faig dir Cesc i treballo a la Biblioteca El Carmel - Juan Marsé.

avatar for Neville LongbottomNeville Longbottom (135)

Estudiant de valent a Hogwarts que un dia vaig fer un conjur i em vaig convertir amb el Rubén de la Biblioteca Joan Miró.

avatar for Edmund de kingsbridgeEdmund de kingsbridge (97)

Sóc la Sílvia de la Biblioteca Vila de Gràcia. Passejo sovint per Barcelona
tot recordant-hi l'època històrica on les ciutats renaixentistes somiaven amb una autonomia econòmica, social i política com va fer l'Edmund de Kingsbridge.

avatar for Meggie FolchartMeggie Folchart (85)

Quan la Meggie llegeix una història els personatges salten fora de la pàgina, un poder heretat que la fica en força problemes. Sóc la Isabel de la Biblioteca Nou Barris.

avatar for Creta KanooCreta Kanoo (82)

Sóc l'Anna, treballo a Biblioteques de Barcelona. El meu alter ego tota la vida va sentir un gran dolor físic, fins que, després d'un accident, es va tornar totalment insensible.

avatar for Little FishLittle Fish (80)

Discret i esmunyedís, m'agrada perdre'm entre les prestatgeries de les biblioteques i deixar que la serendipia em sorprengui. Sóc l'Evelio i treballo a Biblioteques de Barcelona

avatar for Mr HydeMr Hyde (76)

Sóc la part oculta del Dr. Jekyll... o era a l'inrevés? Es comenta que vaig ser creat per un tal Stevenson, quan més aviat va ser al contrari, encara que això és un secret. Vaig estudiar amb el gran Doctor Tenma, m'agrada la música de Hyde i tinc un gat anomenat Schrödinger. Per cert, dintre meu hi ha la Marian, una devorallibres de la Biblioteca Horta - Can Mariner.

avatar for SDLIJSDLIJ (73)

Qui ha dit que les biblioteques són avorrides? Si voleu viure aventures sense fi, viatjar per paisatges remots i posar-vos a la pell de personatges ben diversos, només cal que us deixeu portar per alguns dels llibres que es recomanen al Bibarnabloc.
SDLIJ (Servei de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil) em trobareu a la Biblioteca Xavier Benguerel.

avatar for OlímpiaOlímpia (69)

A Olímpia li encanta el blau de Grècia, el verd maragda, el rosa xicle, el que es veu entre el cel i l'horitzó... Sóc la Rosa i em trobareu a la Biblioteca Horta-Can Mariner. Em fascina el món dels nens, la seva formació, l’art i la història i, moooolt important... m'encanten les paraules esdrúixoles!

avatar for Isidore DucasseIsidore Ducasse (66)

Soc el César Azuara i treballo a Biblioteques de Barcelona. L’Isidore va ser més conegut com a Comte de Lautréamont, de l’autre monde...

avatar for XahrazadXahrazad (64)

Sóc la Lola i treballo a Biblioteques de Barcelona. La meva alter ego viu a Bagdad i està casada amb en Xahriar. Ens agrada explicar històries i sentir-ne de noves!

avatar for Harley QuinnHarley Quinn (45)

Sóc la Harley i estic bojament enamorada del meu "pastisset". Tot i que ell no em tracta gaire bé, jo no m'enfado perquè sé que tot forma part de l'espectacle! Que de quin espectacle es tracta? No ho voldríeu saber...Quant em trec el vestit de bufó sóc la María José de la biblioteca Francesc Candel.

avatar for Biblioteca Vila de GràciaBiblioteca Vila de Gràcia (40)

La Biblioteca Vila de Gràcia es troba al bell mig de la vila de Gràcia, al centre de la ciutat. L'equipament es va inaugurar el maig del 2002 i ocupa un edifici de l'arquitecte Josep Llinàs, i es va dissenyar per ser la biblioteca de proximitat del barri de la vila de Gràcia i del Camp d'en Grassot. Disposa de 1.029 metres quadrats distribuïts en cinc plantes.

avatar for Iris DuarteIris Duarte (40)

Iris Duarte viu a Bukowskiland, però l'Iris de debò viu a Barcelona i treballa a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé.

avatar for Jay GatsbyJay Gatsby (39)

Sóc el Pedro E. Sánchez i em pots trobar a la Biblioteca Bon Pastor. Respecte del meu alter ego, no m'importaria ser un glamurós milionari a la cerca del seu somni de joventut...

avatar for LeakeyLeakey (35)

Sóc la Rosa i treballo a la Biblioteca Zona Nord. M'interessa la psicologia, l'educació emocional i el món de la literatura infantil i la il·lustració.
També m'agrada cuinar i fer punt de mitja.

avatar for K. Le GuinK. Le Guin (32)

Vaig somniar un arxipèlag, Terramar. Sóc la Mònica, de la Biblioteca Francesc Candel de Barcelona.

avatar for Toga YagariToga Yagari (30)

Sóc el Toga Yagari un professor diferent amb alumnes difícils. Tenim una relació que s'escapa de les normes convencionals. Per aquest motiu em refugio a la Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda amb el nom de Fran.

avatar for Repo ManRepo Man (27)

He agafat el meu àlies del títol d’una pel.lícula de culte de 1984, “Repo Man”. Aquestes són algunes de les coses que vaig aprendre a estimar gràcies a la xarxa de biblioteques: les pelis de Stanley Kubrick, el llibre de còmics “Peanuts”, els discos de Miles Davis o Camarón de la Isla, l’actriu Jessica Chastain, les novel.les de Robertson Davies i els quadres de la Frida Kahlo. Em podeu trobar a la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet.

avatar for Biblioteca La Sagrera-Marina ClotetBiblioteca La Sagrera-Marina Clotet (27)

La Biblioteca La Sagrera - Marina Clotet està situada a la plaça de Kōbe, a la confluència amb el carrer del Camp de Ferro, número 1-3, del barri de la Sagrera, al districte de Sant Andreu. Es tracta d'un equipament públic que va obrir les portes el 20 de juny de 2009.

L'edifici consta de nou plantes (les dues inferiors destinades a la biblioteca i les set superiors destinades a habitatges). La biblioteca ocupa un espai de 2.211 metres quadrats dividits en dues plantes.

avatar for Biblioteca Jaume FusterBiblioteca Jaume Fuster (24)

La Biblioteca Jaume Fuster, obra de l'arquitecte Josep Llinàs, va obrir les portes el 13 de novembre de 2005.

Porta el nom de l'escriptor Jaume Fuster (Barcelona, 1945-1998). Escriptor i guionista, traductor i membre actiu de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Fuster va estar estretament vinculat a la realitat social i cultural de Barcelona, i va donar la categoria de clàssic a la novel·la de gènere en català.

avatar for Biblioteca Ignasi Iglésias-Can FabraBiblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra (23)

La Biblioteca Ignasi Iglésias es va obrir al públic la tardor del 1935, i ha tingut 3 emplaçaments. Durant 55 anys va estar a la segona planta de la Casa de la Vila, actualment seu del Districte, a la plaça Orfila i va esdevenir un centre de referència per a tot el barri. Des del setembre del 2002, i fruit d’una gran reivindicació veïnal, la biblioteca s’instal·la a l’edifici rehabilitat de l’antiga fàbrica de fils Fabra i Coats, i passa a anomenar-se Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. Una part del seu fons està especialitat en còmic. En l’actualitat, la col·lecció de còmic més important de totes les Biblioteques de Barcelona

avatar for Biblioteca Vallcarca i els Penitents - M. Antonieta CotBiblioteca Vallcarca i els Penitents - M. Antonieta Cot (23)

La Biblioteca Vallcarca i els Penitents - M. Antonieta Cot es va inaugurar el 10 d'octubre de 2011 i dóna servei als barris de Penitents, Vallcarca i el Coll, Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. Rep el nom de M. Antonieta Cot, a iniciativa del Consell de Dones de Gràcia, en reconeixement a la tasca de difusió de la cultura catalana que va portar a terme aquesta bibliotecària veïna de Gràcia durant els anys del franquisme.

La Biblioteca té un fons especial en jazz i blues i programa activitats que tenen com a objectiu la difusió de la música afroamericana.

avatar for Dark side of the mushroomDark side of the mushroom (19)

Vaig néixer en un petit garatge de San José, a la Califòrnia hippie dels anys 60. Vaig créixer escoltant rock d'aquí i d'allà, deixant-me influir pels sons d'orient i d'occident. He fet un viatge psicodèlic en el temps i ara treballo a la Biblioteca Vallcarca i els Penitents - M. Antonieta Cot.

avatar for Biblioteca Nou BarrisBiblioteca Nou Barris (19)

La Biblioteca Nou Barris està situada en una de les parts de l'antic Institut Mental de la Santa Creu, que va fundar el doctor Pi i Molist cap al final del segle XIX i que va tancar les portes cap a finals dels anys vuitanta del segle XX.

avatar for Jane PeckarJane Peckar (13)

Sóc menuda i dibuixant de còmics, l'amistat per mi és molt important ... Sóc la Mireia i treballo a Biblioteques de Barcelona.

avatar for Biblioteca Central Tecla SalaBiblioteca Central Tecla Sala (12)

La Biblioteca Tecla Sala es va inaugurar el desembre de l’any 2000 i és la Central de Biblioteques de L’Hospitalet.

Coordina i dóna suport a la resta de biblioteques de la ciutat.
L’antiga fàbrica tèxtil Tecla Sala (1872), és l’emblemàtic edifici on es troba ubicada la biblioteca, compartint espai amb el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

avatar for Biblioteca Vapor VellBiblioteca Vapor Vell (12)

La Biblioteca Vapor Vell es va inaugurar el 8 d'octubre de 2000, a l'antiga fàbrica el Vapor Vell. L'edifici, que el 1998 va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Monument Històric, és símbol d'una arquitectura fabril que ha estat absorbida per la ciutat i recuperada per a equipaments després de múltiples reivindicacions veïnals.

avatar for Biblioteca Xavier BenguerelBiblioteca Xavier Benguerel (12)

Es va inaugurar el 25 de gener de 1995. És obra dels arquitectes Moisés Gallego i Fran Fernández, que també van construir el poliesportiu situat a l'altra banda de la biblioteca i que completa tota l'illa. Comparteix edifici amb l'Arxiu Municipal del Districte de Sant Martí.

La biblioteca té una sala d'actes d'ús polivalent per fer-hi conferències, exposicions, presentacions, recitals, xerrades, cursos... Aquest espai es troba a disposició de les entitats i dels veïns del barri que el sol·licitin segons les condicions d'ús que es poden consultar als documents adjunts.

avatar for Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí CentellesBiblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles (10)

Amb una superfície total de 3.200 m2, la biblioteca està formada per quatre plantes, cadascuna amb una singularitat remarcable. Les quatre plantes estan relacionades per escales i per balcons oberts. Aquests balcons deixen passar la llum al centre de la planta. Una lluerna allargada que corona l'edifici en tota l'amplada il·lumina, de manera natural, la part central de la biblioteca.

La biblioteca està especialitzada en fotografia i té una àmplia col·lecció de documents sobre aquest tema, que trobareu a la cinquena planta.

avatar for Joan RosebudJoan Rosebud (9)

Mai no he sortit de Nova York. De nit condueixo un taxi i durant el dia venc bagels a la cantonada de Bleecker amb la 11a. Vivia a Williamsburg fins que la irrupció hipster em va fer fora del barri. Ara pernocto a Queens, però moltes nits somio que visc a Barcelona i treballo en una biblioteca al costat de la platja, llavors sento que retrobo el trineu de la meva infantesa.

avatar for Biblioteca Trinitat Vella-J. BarberoBiblioteca Trinitat Vella-J. Barbero (8)

La biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero és fruit d'una llarga reivindicació dels veïns del barri. Trinitat Vella és, des dels anys 60, un referent pel que fa a les reclamacions veïnals i el moviment associatiu de la ciutat. És per això que la biblioteca compta amb un centre d’interès en Moviments Socials, que representa també la llarga tradició associativa i participativa de la societat civil a la ciutat de Barcelona.

avatar for RipleyRipley (8)

Exploradora de mons fantàstics i viatgera interestel·lar. Última supervivent de la nau comercial Nostromo informant a través el seu contacte a la Terra: Elena Pujol, de la biblioteca Jaume Fuster.

avatar for Biblioteca Fort PiencBiblioteca Fort Pienc (8)

La Biblioteca Fort Pienc es va inaugurar el 23 d'abril de 2003 en un edifici de nova construcció, dissenyat per l'arquitecte Josep Llinàs, que el mateix any va rebre el premi Ciutat de Barcelona d'arquitectura i urbanisme pel conjunt d'edificis de l'illa Fort Pienc (residència d'avis, biblioteca, mercat, escola bressol i centre cívic).La biblioteca està a l'interior d'una illa limitada per quatre carrers: Sicília, Sardenya, Ausiàs March i Alí Bei. L'illa, de geometria irregular, deu la seva forma peculiar al fet que el carrer de Ribes la divideix en dues parts. L'edifici que constitueix aquesta illa és lineal, és a dir, tot el complex es desplega al voltant del centre cívic, i la seva geometria de límit és atípica amb relació a la que defineix la resta de l'Eixample. També el seu sistema de construcció és aliè al sistema de construcció en corona del districte.

avatar for Biblioteca Francesca BonnemaisonBiblioteca Francesca Bonnemaison (7)

La creació de la Biblioteca Francesca Bonnemaison es remunta al 1909-1910, quan Francesca Bonnemaison va crear l'Institut de Cultura i la Biblioteca Popular de la Dona, la primera biblioteca per a dones de tot Europa. La seva primera ubicació va ser la parròquia de Santa Anna, i el 1910 es va traslladar al carrer d'Elisabets.

La missió d'aquestes dues institucions era oferir accés a la cultura, a la formació i a la informació a les dones treballadores. Les seves sòcies podien participar en classes de patronatge, cuina, càlcul mercantil, dactilografia, gramàtica en diverses llengües, taquigrafia i educació física, entre altres matèries.

avatar for Corto MaltèsCorto Maltès (7)

Sóc mariner, he viatjat per tot el món, he vist països fantàstics i he lluitat en mil batalles. De ciutats, n'he vist moltes, però només n'hi ha una on sempre vull tornar: Venècia. Les males veus diuen que sóc pirata, però no ho sóc. Paraula d'en Corto i de la Sònia que treballa a la Biblioteca Fort Pienc.

avatar for Biblioteca Sagrada FamiliaBiblioteca Sagrada Familia (6)

La Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte és la biblioteca central del districte de l'Eixample. Però després de patir un atac turístic-juràssic, ens hem convertit en velocilectors, perdudament malalts dels reptes literaris.

avatar for Biblioteca Montbau-Albert Pérez BaróBiblioteca Montbau-Albert Pérez Baró (6)

L'origen d'aquest equipament es remunta a l'any 1980, en què un grup de voluntaris de l'Associació de Veïns de Montbau, amb el suport de diverses entitats culturals, va obrir la Biblioteca Popular de Montbau, una petita sala de lectura que tenia per objectiu millorar l'oferta cultural del barri.

L'any 1991 el Districte la va traslladar a l'espai de l'antiga Escola Enric Borràs i va passar a denominar-se Biblioteca Popular de Montbau - Albert Pérez Baró, en memòria de qui fou insigne estudiós de temes socials, divulgador de la doctrina cooperativista, gran amic de la biblioteca i veí del barri.

El juliol de 2015 torna a obrir les portes després d'haver-se tancat l'any 2014 per rehabilitació i ampliació. El projecte de rehabilitació i ampliació és obra d'Oliveras Boix Arquitectes. L'objectiu ha estat millorar la biblioteca existent i ampliar-la mitjançant l'annexió del mòdul antigament ocupat per la Creu Roja.

avatar for Madame NoirMadame Noir (5)

M’encanta submergir-me en novel•les negres i policíaques amb trames complicades, personatges tortuosos i finals incerts. Sóc la Carme i treballo a la biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall

avatar for Biblioteca ClaràBiblioteca Clarà (5)

La Biblioteca Clarà, inaugurada el febrer del 2000, està situada a l'edifici obra de Duran i Reynals d'estil racionalista, que va ser el taller de l'escultor Josep Clarà i Ayats (Olot, 1878 - Barcelona, 1958). L'edifici està totalment rehabilitat i adequat a les necessitats d'una biblioteca moderna.

Estem especialitzats en òpera

avatar for Biblioteca Barceloneta - La FraternitatBiblioteca Barceloneta - La Fraternitat (5)

La Biblioteca Barceloneta - La Fraternitat, inaugurada el 2001, és un servei públic gratuït i universal. La seva missió és garantir la igualtat d'oportunitats i el lliure accés a la informació, a la formació, al lleure i a la cultura dels ciutadans, per afavorir el diàleg, la cohesió social i el desenvolupament de la ciutadania.

avatar for Biblioteca Francesc CandelBiblioteca Francesc Candel (5)

El 26 de novembre de 2006 va obrir les portes la Biblioteca Francesc Candel, un equipament cultural i de proximitat per als veïns del barri i del districte de Sants-Montjuïc. Aquesta nova biblioteca és l'ampliació de la Biblioteca Francesc Candel, que s'ha traslladat del parc de Can Sabaté, que va obrir les portes l'any 1987 i que va prendre el nom de l'escriptor i veí del barri Francesc Candel, autor compromès que ha escrit bàsicament sobre Catalunya i la immigració.

avatar for Biblioteca Guinardó - Mercè RodoredaBiblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda (5)

La Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda es va inaugurar l'11 d'abril de 1999 en un edifici de nova construcció, dissenyat per l'arquitecte Màrius Quintana, que és al recinte del parc de les Aigües, al districte d'Horta-Guinardó.

Rep el nom de Mercè Rodoreda per la iniciativa del Districte de posar als nous equipaments públics noms de dones significatives del món cultural, social i polític.

avatar for Biblioteca Camp de l'Arpa–Caterina AlbertBiblioteca Camp de l'Arpa–Caterina Albert (5)

Situada al nord del Districte de Sant Martí, és un nou equipament cultural i de proximitat per als veins dels barris del Camp de l'Arpa del Clot, Navas i el sud del Guinardó. La biblioteca, ubicada en l'antiga fàbrica tèxtil Bonaventura Costa i Font que després va acollir la fàbrica de plàstics Alchemika, és obra d'Oliveras Boix Arquitectes. Ocupa 2.489 m2 repartits en tres plantes, organitzades de forma flexible i funcional.

avatar for Sr. PollySr. Polly (5)

El Sr. Polly Comstock pensa que els tres millors invents de la humanitat són les bicicletes, les bodegues i les biblioteques. Aquestes són les tres "B" bàsiques de la ciutat utòpica fourierista en la qual ingènuament creu viure avui en dia mentre al seu voltant tot s'ensorra. Sóc l’Uri i treballo a Biblioteques de Barcelona.

avatar for Biblioteca Poble-sec - Francesc BoixBiblioteca Poble-sec - Francesc Boix (4)

Francesc Boix (1920-1951), fotògraf del barri i testimoni d'excepció al judici de Nuremberg. Exiliat i empresonat pel nazisme, enviat al camp de concentració de Mauthausen, el nom de la biblioteca ret homenatge a un català que va lluitar per què fets com els que ell i els seus companys van viure no es repetissin.

avatar for Biblioteca El Carmel-Juan MarséBiblioteca El Carmel-Juan Marsé (4)

El 2003 es va inaugurar la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, en un edifici de nova construcció dissenyat pels arquitectes Calbet - Elias - Gruartmoner, després d'anys de reivindicació veïnal. La biblioteca va pal·liar la manca d'espais de lectura pública, mancança que durant anys es va resoldre amb la Sala de Lectura José M. Valverde del Centre Cívic Carmel.

La nostra biblioteca rep el nom de Juan Marsé com a homenatge a l'autor que ha situat gran part de les seves novel·les al districte d'Horta-Guinardó i, en concret, al barri del Carmel.

avatar for Biblioteca Sant Gervasi - Joan MaragallBiblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall (4)

La Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall obre les portes el 19 juny de 2014. Situada als jardins de la Vil·la Florida, a la confluència dels carrers de Sant Gervasi de Cassoles i del Bisbe Sivilla, és un nou equipament cultural i de proximitat. Es converteix en la biblioteca central del districte de Sarrià i dóna servei als seus ciutadans juntament amb la Biblioteca Clarà i la Biblioteca Collserola - Josep Miracle.

avatar for OrlandoOrlando (4)

Traspassant fronteres temporals i de gènere, vaig anar a parar a la Barcelona del segle XXI, on segueixo en constant trànsit, ara materialitzat en l'Eric Sancho. Em trobareu a la Bibilioteca Nou Barris, buscant materials pel CI Identitats Trans i Gènere i teixint aliances amb la resistència trans*.

avatar for ArnauaCaboetArnauaCaboet (4)

Pirinenca i de la mateixa manera que les trementinaires del segle passat, també he hagut de baixar a la plana a treballar. Sóc la Montse i em trobareu a la Montserrat Abelló.

avatar for Conrad NomikósConrad Nomikós (3)

Sóc el Pau, de la Biblioteca Sagrada Família. Fins ara he treballat en temes culturals, però està previst que tard o d'hora destrueixi el món. Tranquils, que pujaré el vídeo al youtube.

avatar for Biblioteca Poblenou-Manuel ArranzBiblioteca Poblenou-Manuel Arranz (3)

El 10 de maig de 2009 va obrir les portes la Biblioteca Poblenou Manuel-Arranz, situada a l'antiga fàbrica tèxtil de Can Saladrigas. Porta el nom de Manuel Arranz en homenatge al professor, historiador i arxiver que va ser membre fundador de l'Ateneu Popular La Flor de Maig i membre i president de l'Arxiu Històric del Poblenou.

avatar for Biblioteca Joan MiróBiblioteca Joan Miró (3)

Es va inaugurar l'any 1990 i va ser ideada pels arquitectes Beth Galí, Màrius Quintana i Antoni Solanas. Va ser el primer edifici de la ciutat concebut com a biblioteca i el primer, també, de disposar de catàleg automatitzat.

avatar for Biblioteca Horta - Can MarinerBiblioteca Horta - Can Mariner (3)

La Biblioteca Horta-Can Mariner va obrir les portes el febrer del 2008 i es troba al nucli antic del barri d'Horta, dins el recinte de l'antiga masia de Can Mariner. És un equipament cultural i de proximitat per als veïns dels barris d'Horta, la Clota i la Font d'en Fargues, i de la resta del districte d'Horta-Guinardó.

avatar for KinseyKinsey (3)

Em dic Kinsey Millhone. Sóc investigadora privada amb llicència a Barcelona. Tinc trenta-sis anys i a part dels perills de la professió, la meva vida ha estat sempre molt normal. Tinc una oficina a la biblioteca Esquerra de l'Eixample- Agustí Centelles, on s'inicien la majoria de casos.

avatar for Biblioteca El Clot-Josep BenetBiblioteca El Clot-Josep Benet (3)

La Biblioteca El Clot - Josep Benet és un equipament cultural i de proximitat que dóna servei a una població de més de 41.000 veïns dels barris del Clot i el Parc i la Llacuna del Poblenou. La seva data d'inauguració és el 23 de novembre de 2013. Té una superfície útil de 1.732 metres quadrats repartits en dues plantes organitzades de manera flexible i funcional.