Tyler DurdenTyler Durden (134)

La primera regla del Club és que no es parla del Club, la segona regla...
A més del Club, i només com a tapadora, em faig dir Cesc i treballo a la Biblioteca El Carmel - Juan Marsé.

Neville LongbottomNeville Longbottom (122)

Estudiant de valent a Hogwarts que un dia vaig fer un conjur i em vaig convertir amb el Rubén de la Biblioteca Joan Miró.

Edmund de kingsbridgeEdmund de kingsbridge (91)

Sóc la Sílvia de la Biblioteca Vila de Gràcia. Passejo sovint per Barcelona
tot recordant-hi l'època històrica on les ciutats renaixentistes somiaven amb una autonomia econòmica, social i política com va fer l'Edmund de Kingsbridge.

Creta KanooCreta Kanoo (82)

Sóc l'Anna, treballo a Biblioteques de Barcelona. El meu alter ego tota la vida va sentir un gran dolor físic, fins que, després d'un accident, es va tornar totalment insensible.

Meggie FolchartMeggie Folchart (81)

Quan la Meggie llegeix una història els personatges salten fora de la pàgina, un poder heretat que la fica en força problemes. Sóc la Isabel de la Biblioteca Nou Barris.

Little FishLittle Fish (80)

Discret i esmunyedís, m'agrada perdre'm entre les prestatgeries de les biblioteques i deixar que la serendipia em sorprengui. Sóc l'Evelio i treballo a Biblioteques de Barcelona

Isidore DucasseIsidore Ducasse (66)

Sóc el César Azuara i treballo a la Biblioteca Xavier Benguerel. L’Isidore va ser més conegut com a Comte de Lautréamont, de l’autre monde...

XahrazadXahrazad (64)

Sóc la Lola i treballo a Biblioteques de Barcelona. La meva alter ego viu a Bagdad i està casada amb en Xahriar. Ens agrada explicar històries i sentir-ne de noves!

Mr HydeMr Hyde (59)

Sóc la part oculta del Dr. Jekyll... o era a l'inrevés? Es comenta que vaig ser creat per un tal Stevenson, quan més aviat va ser al contrari, encara que això és un secret. Vaig estudiar amb el gran Doctor Tenma, m'agrada la música de Hyde i tinc un gat anomenat Schrödinger. Per cert, dintre meu hi ha la Marian, una devorallibres de la Biblioteca Horta - Can Mariner.

SDLIJSDLIJ (55)

Qui ha dit que les biblioteques són avorrides? Si voleu viure aventures sense fi, viatjar per paisatges remots i posar-vos a la pell de personatges ben diversos, només cal que us deixeu portar per alguns dels llibres que es recomanen al Bibarnabloc.
SDLIJ (Servei de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil) em trobareu a la Biblioteca Xavier Benguerel.

OlímpiaOlímpia (55)

A Olímpia li encanta el blau de Grècia, el verd maragda, el rosa xicle, el que es veu entre el cel i l'horitzó... Sóc la Rosa i em trobareu a la Biblioteca Horta-Can Mariner. Em fascina el món dels nens, la seva formació, l’art i la història i, moooolt important... m'encanten les paraules esdrúixoles!

Iris DuarteIris Duarte (40)

Iris Duarte viu a Bukowskiland, però l'Iris de debò viu a Barcelona i treballa a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé.

Harley QuinnHarley Quinn (40)

Sóc la Harley i estic bojament enamorada del meu "pastisset". Tot i que ell no em tracta gaire bé, jo no m'enfado perquè sé que tot forma part de l'espectacle! Que de quin espectacle es tracta? No ho voldríeu saber...Quant em trec el vestit de bufó sóc la María José de la biblioteca Francesc Candel.

LeakeyLeakey (35)

Sóc la Rosa i treballo a la Biblioteca Zona Nord. M'interessa la psicologia, l'educació emocional i el món de la literatura infantil i la il·lustració.
També m'agrada cuinar i fer punt de mitja.

Toga YagariToga Yagari (30)

Sóc el Toga Yagari un professor diferent amb alumnes difícils. Tenim una relació que s'escapa de les normes convencionals. Per aquest motiu em refugio a la Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda amb el nom de Fran.

K. Le GuinK. Le Guin (30)

Vaig somniar un arxipèlag, Terramar. Sóc la Mònica, de la Biblioteca Francesc Candel de Barcelona.

Repo ManRepo Man (19)

He agafat el meu àlies del títol d’una pel.lícula de culte de 1984, “Repo Man”. Aquestes són algunes de les coses que vaig aprendre a estimar gràcies a la xarxa de biblioteques: les pelis de Stanley Kubrick, el llibre de còmics “Peanuts”, els discos de Miles Davis o Camarón de la Isla, l’actriu Jessica Chastain, les novel.les de Robertson Davies i els quadres de la Frida Kahlo. Em podeu trobar a la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet.

Dark side of the mushroomDark side of the mushroom (18)

Vaig néixer en un petit garatge de San José, a la Califòrnia hippie dels anys 60. Vaig créixer escoltant rock d'aquí i d'allà, deixant-me influir pels sons d'orient i d'occident. He fet un viatge psicodèlic en el temps i ara treballo a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles.

JustineJustine (18)

Alexandria és la meva ciutat, i tot i que formo part d'un quartet m'agraden el triangles. Guapa, sofisticada, rica i misteriosa. En ocasions, i només per diversió, em faig passar per l'Anna Bröll i dic que treballo a Biblioteques de Barcelona.

Biblioteca Jaume FusterBiblioteca Jaume Fuster (17)

La Biblioteca Jaume Fuster, obra de l'arquitecte Josep Llinàs, va obrir les portes el 13 de novembre de 2005.

Porta el nom de l'escriptor Jaume Fuster (Barcelona, 1945-1998). Escriptor i guionista, traductor i membre actiu de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Fuster va estar estretament vinculat a la realitat social i cultural de Barcelona, i va donar la categoria de clàssic a la novel·la de gènere en català.

Biblioteca Vallcarca i els Penitents - M. Antonieta CotBiblioteca Vallcarca i els Penitents - M. Antonieta Cot (15)

La Biblioteca Vallcarca i els Penitents - M. Antonieta Cot es va inaugurar el 10 d'octubre de 2011 i dóna servei als barris de Penitents, Vallcarca i el Coll, Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. Rep el nom de M. Antonieta Cot, a iniciativa del Consell de Dones de Gràcia, en reconeixement a la tasca de difusió de la cultura catalana que va portar a terme aquesta bibliotecària veïna de Gràcia durant els anys del franquisme.

La Biblioteca té un fons especial en jazz i blues i programa activitats que tenen com a objectiu la difusió de la música afroamericana.

Biblioteca Ignasi Iglésias-Can FabraBiblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra (14)

La Biblioteca Ignasi Iglésias es va obrir al públic la tardor del 1935, i ha tingut 3 emplaçaments. Durant 55 anys va estar a la segona planta de la Casa de la Vila, actualment seu del Districte, a la plaça Orfila i va esdevenir un centre de referència per a tot el barri. Des del setembre del 2002, i fruit d’una gran reivindicació veïnal, la biblioteca s’instal·la a l’edifici rehabilitat de l’antiga fàbrica de fils Fabra i Coats, i passa a anomenar-se Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. Una part del seu fons està especialitat en còmic. En l’actualitat, la col·lecció de còmic més important de totes les Biblioteques de Barcelona

Jane PeckarJane Peckar (13)

Sóc menuda i dibuixant de còmics, l'amistat per mi és molt important ... Sóc la Mireia i treballo a Biblioteques de Barcelona.

Biblioteca Vila de GràciaBiblioteca Vila de Gràcia (11)

La Biblioteca Vila de Gràcia es troba al bell mig de la vila de Gràcia, al centre de la ciutat. L'equipament es va inaugurar el maig del 2002 i ocupa un edifici de l'arquitecte Josep Llinàs, i es va dissenyar per ser la biblioteca de proximitat del barri de la vila de Gràcia i del Camp d'en Grassot. Disposa de 1.029 metres quadrats distribuïts en cinc plantes.

Biblioteca Xavier BenguerelBiblioteca Xavier Benguerel (9)

Es va inaugurar el 25 de gener de 1995. És obra dels arquitectes Moisés Gallego i Fran Fernández, que també van construir el poliesportiu situat a l'altra banda de la biblioteca i que completa tota l'illa. Comparteix edifici amb l'Arxiu Municipal del Districte de Sant Martí.

La biblioteca té una sala d'actes d'ús polivalent per fer-hi conferències, exposicions, presentacions, recitals, xerrades, cursos... Aquest espai es troba a disposició de les entitats i dels veïns del barri que el sol·licitin segons les condicions d'ús que es poden consultar als documents adjunts.

RipleyRipley (8)

Exploradora de mons fantàstics i viatgera interestel·lar. Última supervivent de la nau comercial Nostromo informant a través el seu contacte a la Terra: Elena Pujol, de la biblioteca Miquel Llongueras.

Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí CentellesBiblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles (7)

Amb una superfície total de 3.200 m2, la biblioteca està formada per quatre plantes, cadascuna amb una singularitat remarcable. Les quatre plantes estan relacionades per escales i per balcons oberts. Aquests balcons deixen passar la llum al centre de la planta. Una lluerna allargada que corona l'edifici en tota l'amplada il·lumina, de manera natural, la part central de la biblioteca.

La biblioteca està especialitzada en fotografia i té una àmplia col·lecció de documents sobre aquest tema, que trobareu a la cinquena planta.

Biblioteca Trinitat Vella-J. BarberoBiblioteca Trinitat Vella-J. Barbero (7)

La biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero és fruit d'una llarga reivindicació dels veïns de Trinitat Vella. Aquest és un dels motius que porti el nom de José Barbero, membre de l'Associació de Veïns de Trinitat Vella, que va morir de manera sobtada l'any 2009. La seva lluita pel barri i pels drets dels veïns de Trinitat Vella van marcar el seu dia a dia, de manera que posar el seu nom a la biblioteca és una manera de retre-li homenatge a ell i a la resta de veïns que han fet de la lluita per la millora del barri una tasca diària.

Biblioteca Nou BarrisBiblioteca Nou Barris (6)

La Biblioteca Nou Barris està situada en una de les parts de l'antic Institut Mental de la Santa Creu, que va fundar el doctor Pi i Molist cap al final del segle XIX i que va tancar les portes cap a finals dels anys vuitanta del segle XX.

Joan RosebudJoan Rosebud (6)

Mai no he sortit de Nova York. De nit condueixo un taxi i durant el dia venc bagels a la cantonada de Bleecker amb la 11a. Vivia a Williamsburg fins que la irrupció hipster em va fer fora del barri. Ara pernocto a Queens, però moltes nits somio que visc a Barcelona i treballo en una biblioteca al costat de la platja, llavors sento que retrobo el trineu de la meva infantesa.

Biblioteca Sagrada FamiliaBiblioteca Sagrada Familia (5)

La Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte és la biblioteca central del districte de l'Eixample. Però després de patir un atac turístic-juràssic, ens hem convertit en velocilectors, perdudament malalts dels reptes literaris.

Biblioteca Fort PiencBiblioteca Fort Pienc (4)

La Biblioteca Fort Pienc es va inaugurar el 23 d'abril de 2003 en un edifici de nova construcció, dissenyat per l'arquitecte Josep Llinàs, que el mateix any va rebre el premi Ciutat de Barcelona d'arquitectura i urbanisme pel conjunt d'edificis de l'illa Fort Pienc (residència d'avis, biblioteca, mercat, escola bressol i centre cívic).La biblioteca està a l'interior d'una illa limitada per quatre carrers: Sicília, Sardenya, Ausiàs March i Alí Bei. L'illa, de geometria irregular, deu la seva forma peculiar al fet que el carrer de Ribes la divideix en dues parts. L'edifici que constitueix aquesta illa és lineal, és a dir, tot el complex es desplega al voltant del centre cívic, i la seva geometria de límit és atípica amb relació a la que defineix la resta de l'Eixample. També el seu sistema de construcció és aliè al sistema de construcció en corona del districte.

Biblioteca Sant Gervasi - Joan MaragallBiblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall (4)

La Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall obre les portes el 19 juny de 2014. Situada als jardins de la Vil·la Florida, a la confluència dels carrers de Sant Gervasi de Cassoles i del Bisbe Sivilla, és un nou equipament cultural i de proximitat. Es converteix en la biblioteca central del districte de Sarrià i dóna servei als seus ciutadans juntament amb la Biblioteca Clarà i la Biblioteca Collserola - Josep Miracle.

ArnauaCaboetArnauaCaboet (4)

Pirinenca i de la mateixa manera que les trementinaires del segle passat, també he hagut de baixar a la plana a treballar. Sóc la Montse i em trobareu a la Montserrat Abelló.

Biblioteca Francesca BonnemaisonBiblioteca Francesca Bonnemaison (4)

La creació de la Biblioteca Francesca Bonnemaison es remunta al 1909-1910, quan Francesca Bonnemaison va crear l'Institut de Cultura i la Biblioteca Popular de la Dona, la primera biblioteca per a dones de tot Europa. La seva primera ubicació va ser la parròquia de Santa Anna, i el 1910 es va traslladar al carrer d'Elisabets.

La missió d'aquestes dues institucions era oferir accés a la cultura, a la formació i a la informació a les dones treballadores. Les seves sòcies podien participar en classes de patronatge, cuina, càlcul mercantil, dactilografia, gramàtica en diverses llengües, taquigrafia i educació física, entre altres matèries.

Biblioteca El Carmel-Juan MarséBiblioteca El Carmel-Juan Marsé (4)

El 2003 es va inaugurar la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, en un edifici de nova construcció dissenyat pels arquitectes Calbet - Elias - Gruartmoner, després d'anys de reivindicació veïnal. La biblioteca va pal·liar la manca d'espais de lectura pública, mancança que durant anys es va resoldre amb la Sala de Lectura José M. Valverde del Centre Cívic Carmel.

La nostra biblioteca rep el nom de Juan Marsé com a homenatge a l'autor que ha situat gran part de les seves novel·les al districte d'Horta-Guinardó i, en concret, al barri del Carmel.

Biblioteca La Sagrera-Marina ClotetBiblioteca La Sagrera-Marina Clotet (3)

La Biblioteca La Sagrera - Marina Clotet està situada a la plaça de Kōbe, a la confluència amb el carrer del Camp de Ferro, número 1-3, del barri de la Sagrera, al districte de Sant Andreu. Es tracta d'un equipament públic que va obrir les portes el 20 de juny de 2009.

L'edifici consta de nou plantes (les dues inferiors destinades a la biblioteca i les set superiors destinades a habitatges). La biblioteca ocupa un espai de 2.211 metres quadrats dividits en dues plantes.

Biblioteca Barceloneta - La FraternitatBiblioteca Barceloneta - La Fraternitat (3)

La Biblioteca Barceloneta - La Fraternitat, inaugurada el 2001, és un servei públic gratuït i universal. La seva missió és garantir la igualtat d'oportunitats i el lliure accés a la informació, a la formació, al lleure i a la cultura dels ciutadans, per afavorir el diàleg, la cohesió social i el desenvolupament de la ciutadania.

Biblioteca Horta - Can MarinerBiblioteca Horta - Can Mariner (3)

La Biblioteca Horta-Can Mariner va obrir les portes el febrer del 2008 i es troba al nucli antic del barri d'Horta, dins el recinte de l'antiga masia de Can Mariner. És un equipament cultural i de proximitat per als veïns dels barris d'Horta, la Clota i la Font d'en Fargues, i de la resta del districte d'Horta-Guinardó.

Biblioteca Guinardó - Mercè RodoredaBiblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda (3)

La Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda es va inaugurar l'11 d'abril de 1999 en un edifici de nova construcció, dissenyat per l'arquitecte Màrius Quintana, que és al recinte del parc de les Aigües, al districte d'Horta-Guinardó.

Rep el nom de Mercè Rodoreda per la iniciativa del Districte de posar als nous equipaments públics noms de dones significatives del món cultural, social i polític.

Biblioteca ClaràBiblioteca Clarà (2)

La Biblioteca Clarà, inaugurada el febrer del 2000, està situada a l'edifici obra de Duran i Reynals d'estil racionalista, que va ser el taller de l'escultor Josep Clarà i Ayats (Olot, 1878 - Barcelona, 1958). L'edifici està totalment rehabilitat i adequat a les necessitats d'una biblioteca moderna.

Estem especialitzats en òpera

Madame NoirMadame Noir (2)

M’encanta submergir-me en novel•les negres i policíaques amb trames complicades, personatges tortuosos i finals incerts. Sóc la Carme i treballo a la biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall

OrlandoOrlando (2)

Traspassant fronteres temporals i de gènere, vaig anar a parar a la Barcelona del segle XXI, on segueixo en constant trànsit, ara materialitzat en l'Eric Sancho. Em trobareu a la Bibilioteca Nou Barris, buscant materials pel CI Identitats Trans i Gènere i teixint aliances amb la resistència trans*.

KinseyKinsey (2)

Em dic Kinsey Millhone. Sóc investigadora privada amb llicència a Barcelona. Tinc trenta-quatre anys i a part dels perills de la professió, la meva vida ha estat sempre molt normal. Tinc una oficina a la biblioteca Esquerra de l'Eixample- Agustí Centelles, on s'inicien la majoria de casos. Allà em faig dir Lucía.

Biblioteca Poble-sec - Francesc BoixBiblioteca Poble-sec - Francesc Boix (2)

Francesc Boix (1920-1951), fotògraf del barri i testimoni d'excepció al judici de Nuremberg. Exiliat i empresonat pel nazisme, enviat al camp de concentració de Mauthausen, el nom de la biblioteca ret homenatge a un català que va lluitar per què fets com els que ell i els seus companys van viure no es repetissin.

Biblioteca Poblenou-Manuel ArranzBiblioteca Poblenou-Manuel Arranz (2)

El 10 de maig de 2009 va obrir les portes la Biblioteca Poblenou Manuel-Arranz, situada a l'antiga fàbrica tèxtil de Can Saladrigas. Porta el nom de Manuel Arranz en homenatge al professor, historiador i arxiver que va ser membre fundador de l'Ateneu Popular La Flor de Maig i membre i president de l'Arxiu Històric del Poblenou.

Biblioteca Francesc CandelBiblioteca Francesc Candel (2)

El 26 de novembre de 2006 va obrir les portes la Biblioteca Francesc Candel, un equipament cultural i de proximitat per als veïns del barri i del districte de Sants-Montjuïc. Aquesta nova biblioteca és l'ampliació de la Biblioteca Francesc Candel, que s'ha traslladat del parc de Can Sabaté, que va obrir les portes l'any 1987 i que va prendre el nom de l'escriptor i veí del barri Francesc Candel, autor compromès que ha escrit bàsicament sobre Catalunya i la immigració.

Biblioteca Camp de l'Arpa–Caterina AlbertBiblioteca Camp de l'Arpa–Caterina Albert (2)

Situada al nord del Districte de Sant Martí, és un nou equipament cultural i de proximitat per als veins dels barris del Camp de l'Arpa del Clot, Navas i el sud del Guinardó. La biblioteca, ubicada en l'antiga fàbrica tèxtil Bonaventura Costa i Font que després va acollir la fàbrica de plàstics Alchemika, és obra d'Oliveras Boix Arquitectes. Ocupa 2.489 m2 repartits en tres plantes, organitzades de forma flexible i funcional.

Biblioteca Joan MiróBiblioteca Joan Miró (1)

Es va inaugurar l'any 1990 i va ser ideada pels arquitectes Beth Galí, Màrius Quintana i Antoni Solanas. Va ser el primer edifici de la ciutat concebut com a biblioteca i el primer, també, de disposar de catàleg automatitzat.

Biblioteca Vapor VellBiblioteca Vapor Vell (1)

La Biblioteca Vapor Vell es va inaugurar el 8 d'octubre de 2000, a l'antiga fàbrica el Vapor Vell. L'edifici, que el 1998 va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Monument Històric, és símbol d'una arquitectura fabril que ha estat absorbida per la ciutat i recuperada per a equipaments després de múltiples reivindicacions veïnals.

Biblioteca Montbau-Albert Pérez BaróBiblioteca Montbau-Albert Pérez Baró (1)

L'origen d'aquest equipament es remunta a l'any 1980, en què un grup de voluntaris de l'Associació de Veïns de Montbau, amb el suport de diverses entitats culturals, va obrir la Biblioteca Popular de Montbau, una petita sala de lectura que tenia per objectiu millorar l'oferta cultural del barri.

L'any 1991 el Districte la va traslladar a l'espai de l'antiga Escola Enric Borràs i va passar a denominar-se Biblioteca Popular de Montbau - Albert Pérez Baró, en memòria de qui fou insigne estudiós de temes socials, divulgador de la doctrina cooperativista, gran amic de la biblioteca i veí del barri.

El juliol de 2015 torna a obrir les portes després d'haver-se tancat l'any 2014 per rehabilitació i ampliació. El projecte de rehabilitació i ampliació és obra d'Oliveras Boix Arquitectes. L'objectiu ha estat millorar la biblioteca existent i ampliar-la mitjançant l'annexió del mòdul antigament ocupat per la Creu Roja.

Biblioteca Zona NordBiblioteca Zona Nord (1)

La Biblioteca Zona Nord és un edifici de nova construcció dissenyat per l'arquitecte Rafael Perera i Leoz, que es va inaugurar el 29 de novembre de 2009. L'edifici pretén conjugar els requeriments d'un equipament cultural destinat a biblioteca pública amb els condicionants del solar que s'integra en el vessant de la muntanya.


 

SUBSCRIPTORS

Claire VoyantClaire Voyant (73)

El vaixell on viatjava va ser bombardejat. Em van trobar inconscient dins un bot salvavides enmig de l'oceà. No recordo res. No sé qui sóc, ni com em dic en realitat. Podria ser ballarina. Podria ser Claire Voyant. Sóc la Patrícia de la Biblioteca Collserola-Josep Miracle.

Jay GatsbyJay Gatsby (39)

Sóc el Pedro E. Sánchez i em pots trobar a la Biblioteca Bon Pastor. Respecte del meu alter ego, no m'importaria ser un glamurós milionari a la cerca del seu somni de joventut...

Chelsea girlChelsea girl (35)

No sóc la Janis, ni la Patti, ni la Nico, ni tampoc cap de les noies de Warhol. Sóc la Tere Mas i em podeu trobar a la Biblioteca Agustí Centelles.

HipatiaHipatia (34)

El meu alter ego va viure a Alexandria al segle V. Va ser mestra i científica, i va tenir com a centre d'acció la mítica biblioteca. Sóc la Neus i treballo a la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras.

DuodaDuoda (29)

Sóc la Maria de la Biblioteca Francesca Bonnemaison. A diferència del meu personatge, no sóc comtessa, ni duquessa, ni mare, ni escriptora, ni teòloga. Però som barcelonines.

Nausicaä de la Vall del VentNausicaä de la Vall del Vent (27)

Igual que la Nausicaä, sóc una guerrera que s’estima la pau, els boscos i totes les criatures de l’univers, això quan no estic salvant el què queda del planeta. Em dic Ana i treballo a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.

EscamilloEscamillo (25)

Sóc en Celso, em trobareu a la Biblioteca Sagrada Família, però al bloc sóc un torero, un torero sense toro, eh!... un torero de music-hall, diguem-ne un torero-molinero... no sé si m’explico, vale?

Tieta MameTieta Mame (24)

Excèntrica, vital, capritxosa, seductora i adorable… Em dic Estrella i em trobareu a la Biblioteca Sant Gervasi- Joan Maragall.

BrausenBrausen (24)

Sóc l'Òscar i treballo a la Direcció de programes. A diferència del meu àlies, no em dedico a crear mons literaris i feina tinc perquè aquells que sí que els creen vinguin a parlar-ne a les biblioteques.

Lois LaneLois Lane (22)

Sóc la Rosa Molina i treballo a la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras. Igual que la meva alter ego, sóc periodista i crec en superherois (i superheroïnes).

TechiboomTechiboom (18)

Admiradora d'Elfriede Jelinek, Nawal al-Sa'dawi, Alejandra Pizarnik, Louise Bourgeois, Patti Smith, Clarice Lispector i de la Maite, que treballa a la Biblioteca Jaume Fuster.

Ms. BlankMs. Blank (17)

Des de 1895, amb Lumière et compagnie. Sóc la Maria i treballo a la Biblioteca Camp de l'Arpa - Caterina Albert.

Capitán FlintCapitán Flint (17)

Buscant noves aventures, em vaig estavellar damunt un llibre obert. Des d’aleshores, llegeixo perquè no puc evitar-ho. Ara he descobert un cert gust per la muntanya. Sovint vaig sobre l'espatlla de l'Olga, la pirata més temuda de la zona de Vallcarca i els Penitents.

KatKat (15)

El meu nom és Kat, sóc una tatuadora molt famosa que té el seu propi estudi a la ciutat de Los Angeles. Sóc forta, rebel i sexy. M'agrada ficar-me en problemes i tenir parelles amoroses inestables. De tant en tant em ve de gust canviar de rol i dir que em dic Iris Toledano i treballo a Biblioteques de Barcelona.

Gemma BoveryGemma Bovery (15)

L'amor, la soledat, i la falta d'emocions havien de fer que acabés malament. El meu final no podia ser diferent, tenint en compte la semblança del meu nom amb el d'un personatge literari molt conegut. Per això em vaig camuflar a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra i em vaig canviar el nom. Ara se'm coneix com a Gemma Domingo.

AmélieAmélie (15)

Fa ben poc que he descobert quin és el meu objectiu a la vida: solucionar la vida dels altres.
Sóc la Isabel de la Biblioteca Francesca Bonnemaison.

nomina nudanomina nuda (15)

"Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus" (De la rosa primitiva només ens resta el nom, res tenim més enllà dels noms nus).
El meu alter ego és una rosa crescuda a una abadia on es matava per un llibre misteriós. Avui, és una rosa de paper que viu cosida a un poema de Vicent Andrés Estellés.
Sóc la Neus, de la Biblioteca Xavier Benguerel.

Jean PassepartoutJean Passepartout (14)

Em dic Jean Passepartout, arran de la meva aptitud natural per sortir-me'n de totes. He fet diversos oficis: cantant ambulant, artista eqüestre en un circ, funàmbul, equilibrista, professor de gimnàstica, sergent de bombers... Ara estic al servei del senyor Phileas Fogg, acompanyant-lo en els seus viatges al voltant del món! Amb el nom de Sergi, treballo a les Biblioteques de Barcelona.

Guybrush ThreepwoodGuybrush Threepwood (12)

Sóc Rubén de Biblioteques de Barcelona i sí, així seria en Guybrush després d'haver aconseguit ser el pirata més temible i respectat del Carib.

Senyoreta ElseSenyoreta Else (11)

Vaig néixer per portar una vida despreocupada... envoltada del luxe més refinat, em veig obligada a negociar amb el meu bé més preuat... entre el somni i la realitat, decideixo posar fi a tot. En un dels meus somnis treballo a la Biblioteca Ramon d’Alòs-Moner amb el nom d’Ester.

Monsieur LoyalMonsieur Loyal (11)

Quan els llums s’apaguen i comença la funció, esdevinc part de l’espectacle més gran del món... La resta del temps em transformo en l’Elena, i em trobareu a la Biblioteca Nou Barris.

BéatriceBéatrice (11)

"El llenguatge poètic nega el món, el destrueix en certa manera per tal que resti només l'essència més pura". Sóc l'Arantxa de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda.

Nick RiversNick Rivers (11)

Amb l’ajuda de la resistència francesa vaig poder fugir dels nazis, que em volien “pelar” perquè no apreciaven la meva música, ni la meva veu sensual i encara menys els meus moviments de pelvis. Ara sóc el Roberto, treballo d’amagat a la petita biblioteca de Sant Martí amb la Dolors, l’Aina i la Noemí. Em sap greu, però no us puc dir res del meu personatge... és “top secret”, només us diré que no sóc Julito Iglesias (o potser sí... Weaaah!).

Nestor BurmaNestor Burma (10)

El meu alter ego protagonitza les novel·les negres de Léo Malet adaptades al còmic per Jacques Tardi. Espero no patir alguna de les seves llegendàries ressaques. Sóc el Juanjo Arranz.

Lisbeth SalanderLisbeth Salander (9)

Tinc un cos petit però una gran intel·ligència i m’agrada portar-los al límit. La meva memòria fotogràfica i la gran habilitat amb la informàtica em donen accés a tot allò que necessito per a poder fer justícia i venjar-me dels qui m’han fet mal, però necessito que algú continuï donant-me vida.
De moment he agafat la imatge de l’Águeda i treballo a la Biblioteca Fort Pienc.

Gerda TaroGerda Taro (8)

Sóc la Sil, de la Biblioteca Sagrada Família. I, com la Gerda, sempre porto una càmera de fotos a la bossa.

RebedotremerRebedotremer (8)

Ja de petita em perdia entre llibres. Si no hagués estat per la bibliotecària del meu poble, potser ara seria profe de clàssiques. No puc dir que sigui millor o pitjor, segur que hauria estat diferent. M'apassiona el món dels llibres per a infants i joves i sobre tot, l'àlbum il·lustrat. Sóc l'Esther i majoritàriament em trobareu a la Sala infantil de la Biblioteca Vila de Gràcia.

Fra VicentsFra Vicents (8)

Fra Vicents és un dels noms que rep el llibreter assassí de Barcelona, llegenda que va estudiar Ramon Miquel i Planas. Em dic Damià i amb aquesta identitat publicaré les col·laboracions que em facin arribar els companys de la llibreria Laie.

el show del gos i el poniel show del gos i el poni (8)

El gos i el poni són dos amics que han decidit muntar una banda de hardcore-kelele. Un d'ells ronda per la Biblioteca Agustí Centelles. Als seus posts hi trobareu recomanacions de música roquera. Apa.

Daniel DravotDaniel Dravot (8)

Ho reconec, em moro de ganes de fer un viatget a la zona hadal de l'oceà... Sóc el Dani i treballo a la Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall.

KvotheKvothe (8)

Músic, captaire, lladre, mag, heroi i assassí: sóc tots i cap. Sóc Raquel i treballo a la Biblioteca Jaume Fuster.

VíctorVíctor (8)

Com passa a vegades a la literatura, darrere d'aquest Víctor s'amaga una dona. Sóc la Dolors de la Biblioteca Jaume Fuster.

Annie HallAnnie Hall (7)

Sóc la Pilar de la Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles. "Sempre intento que les coses surtin perfectes en l'art perquè aconseguir-ho en la vida és realment difícil".

Nora HelmerNora Helmer (7)

La Nora Helmer és una d'aquelles persones que no deixa indiferent a ningú, uns l'estimen, altres la critiquen... Sóc l'Emma i treballo a la Biblioteca Horta-Can Mariner.

AdaAda (7)

Ada, entomòloga. Sóc l'Eva Járboles de la Jaume Fuster.

OmarOmar (7)

En el món real sóc Jordi i treballo a Biblioteques de Barcelona. En el món imaginari em dic Omar i recorro els carrers de Baltimore provocant grans maldecaps als policies i camells de la ciutat.

Tormento RocamoraTormento Rocamora (7)

Sóc la Cèlia i treballo a la sala infantil de la Biblioteca Poblenou - Manuel Arranz. Emparentada amb la novel·la realista castellana, crec que no amago cap secret inconfessable.

Arnold LayneArnold Layne (7)

M’agraden els miralls que deformen les imatges. Odio les cadenes que em posen per culpa de les meves estranyes aficions (sí, ja ho sé, hauria de deixar d’agafar la roba que trobo als estenedors, però...). Disfressat de Juan Carlos em podeu trobar a les primeres fileres d’un concert, a la cua d’un cine o col•locant llibres al Vapor Vell.

ZiggyZiggy (7)

Entre concert i concert, i sempre que l'agenda m'ho permet, em converteixo en el Sergi i treballo a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé.

Thursday NextThursday Next (6)

"...nací un jueves, y de ahí mi nombre". I com Thursday vaig néixer en dijous (Mar, Biblioteca Horta-Can Mariner).

Anne ShirleyAnne Shirley (6)

"Allí está ella, que teje noche y día
una mágica tela de colores.
Ha escuchado un susurro que le anuncia
que alguna horrible maldición le aguarda
si mira en dirección a Camelot.
No sabe qué será el encantamiento,
y así sigue tejiendo sin parar,
y ya sólo de eso se preocupa
la Dama de Shalott." Tennyson, Alfred. La dama de Shalott.
Sóc l'Ana de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.

Pepe GarfioPepe Garfio (6)

Tants anys volent ser el dolent per acabar perdent el cap per una noieta amb ales a l’esquena! No em va quedar més remei que deixar un temps la pirateria i vaig desembarcar en un port desconegut. Massa terra endins em marejo, així que no vaig passar de la Biblioteca Xavier Benguerel. Encara que sóc el capità, allà em diuen Pepe... però no els hi digueu res. Ells no ho saben…

SilverSilver (6)

Em dic Silver i sóc òrfena. Un faroner cec em va criar en una petita illa d'Escòcia. Enamorat de les paraules, em va nodrir l'esperit amb mil històries insòlites... Sóc la Bea de la Biblioteca Horta - Can Mariner.

MartaMarta (6)

Sóc la Marta, de la llibreria La Central. De la meva feina com a llibretera, el que més m'agrada és recomanar bones lectures. Amb el criteri de qualitat literària i aportació personal, m'afegeixo al Bibarnabloc per comentar-vos els llibres que em ve de gust destacar dels que vaig llegint. Espero encertar la tria!

Eva LunaEva Luna (6)

Sóc una «cuentista» procedent d’ultramar i potser per això m’encanten les botigues de queviures. Col·lecciono paraules esdrúixoles, guardo els refranys de la meva àvia i analitzo expressions diverses. Sóc la Bea, de la Biblioteca Bon Pastor, i ja visc acostumada que em diguin Eva.

Laura PalmerLaura Palmer (6)

Embolcallada amb plàstic transparent em van trobar al costat del riu. Quin va ser el meu pecat? Ser la campiona de blackgamon del barri de Poble Sec? O potser la meva capacitat d’arribar a l’èxtasi tan sols ballant danses gregues? Bé, com deia Mallarmé: 'Un coup de des jamais n'abolira le hasard'. Sóc l'erràtica Laura, itinerant westerniana de Biblioteques de Barcelona.

Corto MaltèsCorto Maltès (6)

Sóc mariner, he viatjat per tot el món, he vist països fantàstics i he lluitat en mil batalles. De ciutats, n'he vist moltes, però només n'hi ha una on sempre vull tornar: Venècia. Les males veus diuen que sóc pirata, però no ho sóc. Paraula d'en Corto i de la Sònia que treballa a la Biblioteca Fort Pienc.

Hant'aHant'a (6)

Vaig néixer en un altre segle i premso llibres vells a Praga. De tant en tant cau a les meves mans alguna petita joia que salvo de fer-ne pasta de paper, i m'agrada celebrar-ho amb algunes cerveses. Treballo d'incògnit a la Biblioteca Jaume Fuster i em faig dir Ricard.

Holly GolightlyHolly Golightly (5)

Sóc la Raquel de la Biblioteca Francesca Bonnemaison i m'encanten els gats sense nom!

MagnumMagnum (5)

No visc a Hawaii, ni tinc un Ferrari, ni un parell de dobermans, ni tan sols bigoti... Sóc l'Oriol i treballo a la Biblioteca Vapor Vell.

OliviaOlivia (5)

No paro mai quieta. M'agrada l'art i sommio en ser artista. Sóc la Marta i treballo a la Biblioteca Xavier Benguerel.

Miss ErlbruchMiss Erlbruch (5)

Diuen que els meus àlbums són difícils de classificar... M'agraden els ànecs, les tulipes i "la inevitable" en camisa de dormir i bata de quadres. Sóc la Lluïsa de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.

Pac-ManPac-Man (5)

Vaig fer la meva primera aparició el 1980. Des de llavors els videojocs han canviat molt però continuo sent un dels més populars i dels més entretinguts. Sóc el Joaquim i treballo a Biblioteques de Barcelona.

Mark-AlemMark-Alem (4)

A les nits ens arriben al Palau els somnis dels ciutadans de tot l'Imperi: res s'escapa, aquí indaguem en ells, busquem senyals de revolta, presagis, traïcions, canvis de consciència... De dia podeu trobar-me entre les parets d'un edifici igual de misteriós, sóc l'Eduard de la biblioteca Nou Barris.

Elizabeth BennetElizabeth Bennet (4)

No sóc com les dones de la meva època, no m'importa dir el que penso, sóc intel·ligent i sarcàstica. Els meus defectes? L’orgull i el prejudici. Quan surto de l’Anglaterra victoriana m’agrada passetjar pel Bon Pastor i apropar-me a la seva biblioteca.

Daphne MoonDaphne Moon (4)

Sóc la Sílvia i treballo a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles. La Daphne és un xic excèntrica i té poders psíquics malgrat que ningú s’ho vol creure...

Teresa SerratTeresa Serrat (4)

Sóc Teresa Serrat, la universitària progre, rebel i ingènua, que viu a una torre del Guinardó on encara es fan "guateques" entorn de la piscina. Quan no en puc més salto la tanca del jardí i mentre camino fins l'Arc de Triomf em transformo en Ghis, de la Biblioteca Fort Pienc.

la gata de Cáila gata de Cái (4)

Expliquen que, amb les primeres clarors del dia, saltava dalt de la taula i cert cantaor, per acabar les nits de festa flamenca, em dedicava uns fandangos, els fandangos de la gata. Ara miolo per la Biblioteca El Carmel - Juan Marsé sota el nom d'Irene.

Block Sur MerBlock Sur Mer (3)

Amb gust per l'estil de vida mediterrani,la TV, les llargues tardes de diumenge, els supercafès dels Planetbucks. Influenciat per "La Fuga de Logan", les pel·lícules de l'A.Téchiné i de l'Ozon, la novel·la Generació X del D.Coupland. Sóc el Juli i treballo a la Biblioteca Vila de Gràcia.

NoraNora (3)

Soc cantant i vaig néixer a Jamaica. Tot i que de la meva vida no se'n sap gaire cosa, la meva veu ha esdevingut una de les millors veus femenines de la música reggae. Juntament amb artistes com Joya Landis, Dawn Penn, Hortense Ellis, o la gran Rita Marley, formo part de les Queens of Jamaica. Soc la Mont i treballo a la Biblioteca Clarà.

Usagi YojimboUsagi Yojimbo (3)

Sóc Usagi Yo Jimbo, un conill samurai que ha perdut el seu senyor i ara deambulo per les biblioteques de la ciutat, com a ronin, oferint la meva katana a les causes més justes. Sóc l’Alex Unai i treballo a Biblioteques de Barcelona.

Conrad NomikósConrad Nomikós (3)

Sóc el Pau, de la Biblioteca Sagrada Família. Fins ara he treballat en temes culturals, però està previst que tard o d'hora destrueixi el món. Tranquils, que pujaré el vídeo al youtube.

Icària TropicalIcària Tropical (3)

Vaig néixer en un barri costaner i proletari...ple de palmeres, fàbriques i fums, gris, desmanyegat i lluitador...escenari de mil trifulques de pel·lícula. Allà vaig rebre l'herència dels que em precediren. Actualment treballo a la Biblioteca Joan Maragall i m'estimo la història, la música, aprendre llengües i... la Supertalpeta.

Wild CalamityWild Calamity (2)

Filla secreta de Charles Bronson. Llançadora de ganivets al Jim Rose Circus. Escapista. Lladre de diamants. Caçarecompenses. Una dels àliens a "Bad Taste". Perillosa exmiss. Agent doble. La feina a la Biblioteca Vallcarca i els Penitents és només una tapadora. Rose no és el meu nom real.

MatildaMatilda (2)

Un altre món és possible... dins d'una àrea infantil de qualsevol biblioteca. M'agraden els infants que ho són i treballo per a què ho puguin ser. Investigo el poder de la telequinesi. Tinc una bona mestra. Sóc la Nati i treballo al Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil de la Biblioteca Xavier Benguerel.

AntavianaAntaviana (2)

"Antaviana" és la paraula màgica que s'inventa un nen, d'un conte de Pere Calders, per fugir de l'avorriment dels deures escolars. Aquest conte és ple de màgia, ironia i humor. Darrera “Antaviana” s’hi amaga l’Imma de la biblioteca Vallcarca i els Penitents - M. A. Cot, qui mai s'ha avorrit fent els deures.

Oncle PepinOncle Pepin (2)

Tocat de l'ala, boig entusiasta, l'oncle Pepin dóna lliçons d'higiene sexual a les senyoretes del bar de barra americana Zofín mentre beu com una esponja, fonent els calés i liquidant els estalvis de la seva família. Sóc el David i treballo a la Biblioteca Ramon d'Alòs-Moner.

LiquidLiquid (2)

Tal i com indica el meu nom, tot és canviant, tot flueix, com el meu lloc de treball. Sóc el Walter i de Fort Pienc me'n vaig a la futura biblioteca del carrer d'Urgell.

Harriet BurdenHarriet Burden (1)

Veig el món a través de la literatura. Arriba un moment en què se’m tenyeixen els records i no sé si les coses han estat viscudes o llegides… o totes dues coses alhora. En trànsit per les difuses fronteres. Em podreu trobar, també, al blog Blau de Tina on descobrireu el meu nom autèntic

LucíaLucía (1)

Sóc l'Ana i treballo a la Biblioteca Sagrada Família. La meva alter ego va néixer a Uruguay però viu a París amb el seu fill Rocamadour. És una mica distreta i de vegades se sent molt ignorant...

Valle-InclánValle-Inclán (1)

Sóc la Valle Caballero i treballo a la Biblioteca Sant Gervasi- Joan Maragall, i el meu alter ego és una talpeta que es tira tot el dia somiant pels racons de la Biblioteca…

Kate AustenKate Austen (1)

Sóc la Kate Austen, supervivent del vol 815 d’Oceanic Airlines que es va estavellar a una illa misteriosa on succeeixen fets inexplicables….o potser no, potser sóc la Maria que treballa a la biblioteca Vila de Gràcia.

Aldonza LorenzoAldonza Lorenzo (1)

Sóc l'Aldonza Lorenzo, mossa llauradora d'una aldea castellana. Ja fa temps, un vell gentilhome va estar enamorat de mi. A la seva imaginació, el seu amor em va transformar en la dama d'un famós cavaller, la més alta princesa de la terra.
Sóc la Llanos i treballo a Biblioteques de Barcelona.

winniewinnie (1)

Winnie és un ós de peluix que fa companyia a un nen i, a més, té una colla d'amics. Sóc la Núria i treballo a la Biblioteca Joan Miró.

AbbyAbby (1)

"Arsènic per compassió" és una de les millors pel·lícules de Frank Capra.
Sóc la Dolors i treballo a la Biblioteca Sant Martí.

PandoraPandora (1)

És la meva germana bessona i corre per l'Antiga Grècia. D'ella se'n diu que amb un acte impulsiu pot arribar a destapar grans mals, però no us ho creieu; és una bona còmplice i sap guardar molt bé els secrets. Sóc l'Eva i volto per la Biblioteca Jaume Fuster.

SheilaSheila (0)

Maria Greed sorgeix amb el cos combatent de "Metròpolis" i l’ànima desdibuixada de "Avarícia". Condemnada a expressar-se a través del silenci, coneixereu les seves paraules gràcies a la seva intèrpret, la Sheila Montes, que treballa a la Biblioteca Jaume Fuster.