L’illa de Bowen de Cesar Mallorquí

L'illa de Browen - César Mallorquí

L'illa de Browen - César MallorquíMallorquí, César. La Isla de Bowen. Barcelona: Edebé, 2012

Mallorquí, César. L’Illa de Bowen. Barcelona: Edebé, 2012

En els darrers temps, la moda en l’àmbit de la literatura juvenil ha estat poblada o de vampirs, homes llop, mags, mons futurs apocalíptics o històries ambientades en època medieval; però feia molt de temps que no es trobava una novel·la d’aventures situada el 1921. César Mallorquí (Barcelona, 1953) ha sorprès a tothom amb la seva darrera novel·la, L’illa de Bowen.

César Mallorquí és fill de l’escriptor José Mallorquí (Barcelona, 1913-1972), el creador del personatge d’El coyote. Va estudiar periodisme i ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació com ara la revista La codorniz o a la cadena Ser. També ha treballat com a creatiu en diverses agències de publicitat fins que s’ha dedicat completament a la literatura. César Mallorquí ha guanyat diferents premis literaris com ara el premi Gigamesh, el Gran Angular, el Premi Protagonista Jove i fins a quatre vegades el premi Edebé de literatura juvenil, el darrer cop amb L’illa de Bowen.

L’acció de la novel·la se situa a l’Europa del 1920 amb l’assassinat d’un mariner anglès a un port noruec, però abans de morir havia enviat un paquet misteriós a Elisabeth Faraday. Aquest paquet serà el desencadenant de tota l’aventura, ja que conté dins unes relíquies estranyes que provenen de la cripta de Sant Bowen que es van descobrir fa poc en una cripta anglesa. Lady Faraday i la seva filla es reuneixen amb el professor Zarco i el seu equip a Madrid, ja que ha rebut aquest paquet de part del seu marit, que ha desaparegut. El professor decideix ajudar-les quan examina aquests objectes i descobreix que són fets d’un material que no existeix encara.

César Mallorquí

La novel·la és un apassionant relat d’aventures. La influència que ha rebut l’autor per escriure aquesta novel·la és l’obra de Jules Verne, pels molts homenatges que rep al llarg de l’obra, ja que el capità del vaixell on es desenvolupa part de l’acció es diu Verne, també hi apareixen personatges reals, com per exemple Phileas Fogg i el Capità Nemo. La lectura de l’obra és molt amena i té un estil molt cuidat. Una altra font d’influència literària en l’obra és El món perdut d’Arthur Conan Doyle, ja que a més de ser citat a l’obra, el mateix Arthur Conan Doyle hi apareix com a personatge literari.

Els personatges de L’illa de Bowen estan molt ben construïts i definits. D’entre tots, en destaca el professor Ulises Zarco, un misògin amb males puces, que sembla parent del doctor House. Els diferents espais on transcorre l’acció estan molt ben descrits

S’agraeix una novel·la d’aventures amb l’esperit de Verne, Doyle i Wells. Una gran novel·la que es mereix ser el premi Edebé de literatura juvenil d’aquest any.

També podeu veure una petita entrevista a l’autor als pocs dies de guanyar el Premi Edebé:


 

image_pdfimage_print
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

3 comentaris a “L’illa de Bowen de Cesar Mallorquí”

  1. Un cop comença el viatge de l’aventura es fa difícil deixar anar el llibre. És d’una lectura lleugera i amena però també rica de matisos. Té un ritme trepidant i els personatges estan molt ben definits i tenen una manera d’expressar-se diferenciada.
    Com un clàssic!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.