Ratatouille, un cuiner molt especial

Ratatouille - Michael Giacchino

Ratatouille - Michael Giacchino

Giacchino, Michael
Ratatouille (Banda sonora original)

[S.l.] : Walt Disney, 2007

La unió de Disney i Pixar ha provocat grans pel·lícules amb guions originals i atrevits, però sobretot ha contribuït que grans compositors hagin participat en aquestes pel·lícules aportant una bellesa harmònica. Compositors com Randy Newman, Thomas Newman, Michael Giacchino i Patrick Doyle han aportat una varietat de melodies a les pel·lícules en les que han participat.

Una pel·lícula que va ser un èxit de crítica i de públic va ser Ratatouille (Brad Bird, 2007), que relata la història d’una rata amb un gran olfacte que li servia per cuinar i poder treballar en un restaurant. El seu director Brad Bird, gran director d’animació, prové de la sèrie de televisió Los Simpsons. Més endavant va dirigir dues pel·lícules molt interessants, El gigante de hierro (1999) i Los increíbles (2004) el seu debut amb la productora Pixar. Aquesta pel·lícula va ser la primera col·laboració amb el compositor Michael Giacchino, amb el qual hi va tornar a col·laborar amb la pel·lícula Ratatouille.

Michael Giacchino

Michael Giacchino és un compositor que prové del món de la música per a videojocs amb títols com The lost world: Jurassic Park. The game (1997) i Medal of honor (1999). Gràcies a aquests títols va ser descobert pel creador televisiu J.J. Abrams per compondre la seva nova sèrie de televisió Alias (2001-2006), però la seva fama televisiva va venir amb el nou projecte de J.J. Abrams, Lost (2004-2010) amb la qual va revolucionar la banda sonora de les sèries de televisió, sent la banda sonora del primer capítol de Lost la que li va permetre guanyar l’Emmy a la millor música per a una sèrie. Entre aquestes dues sèries va començar a compondre música per a pel·lícules, justament Los increíbles va ser el seu primer projecte important en cinema.

Ratatouille va ser la seva segona col·laboració amb el director i la companyia. La música s’inspira en la música i instruments clarament francesos, ja que la pel·lícula està ambientada a un restaurant de París. El tema principal de la banda sonora és la cançó Le festin interpretada per Camille que després en el desenvolupament de la música en fa diferents variacions del tema. Podeu gaudir d’aquest fragment musical:

Cal destacar també una gran varietat de música amb temes diversos i usant una diferent varietat d’instrumentació. Ho podeu comprovar en els títols dels crèdits de la pel·lícula, on trobareu un resum dels fragments musicals emprats en la banda sonora:

Amb aquesta banda sonora el compositor va guanyar molt de prestigi i va obtenir la seva primera nominació als Òscar. Premi que va obtenir amb la seva obra mestra, UP (Pete Docter; Bob Peterson, 2009).

Michael Giacchino ha compost algunes de les bandes sonores més interessants dels darrers anys amb títols com: Star Trek, Super 8 i Misión imposible: Protocolo fantasma. Desitjo que descobriu aquest compositor que encara donarà molt a parlar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

10 comentaris a “Ratatouille, un cuiner molt especial”

        1. No és tan sols un plat típic dels pobles petits francesos. Diria que Ratatouille significa samfaïna, així que també és un plat conegut pels catalans! Percert, força interessant aquest blog, seguiu endavant!

  1. Molt simpàtica i agradable, la pel·lícula. Fa agafar ganes d’anar a París a tastar plats estranys… i de posar-se a la cuina de tant en tant més estona del que és habitual.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.