Tournée - Mathieu Amalric

Tournée - Mathieu AmalricAmalric, Mathieu. Tournée. Madrid: Avalon, cop. 2011

Tournée posa llum al fosc mercadeig darrere els focus enlluernadors de l’espectacle. Un drama on la il·lusió del New Burlesque fa de bot salvavides. Una història amb somriures amargs i llàgrimes seques que naufraguen galtes avall.

Sinopsi: En complir els 40, Joachim Zand, productor de televisió, abandona París per iniciar una nova vida als Estats Units. Torna a França acompanyat de les New Burlesque, una companyia de dones voluptuoses que fan xous de striptease per al gaudi tant d’homes com de dones. Joachim els ha promès una gira que conclourà en un gran teatre de la capital. Per a aconseguir-ho haurà de recórrer a tots aquells que va abandonar, encara que això suposi reobrir velles ferides del passat.

Tournée - Mathieu AmalricÉs molt agradable trobar una pel·lícula amb tan bona fotografia. Els paisatges, els escenaris, la teatralitat dels números, destaquen per la seva qualitat.

El mateix Mathieu Amalric, a més de dirigir la pel·lícula, s’encarrega de portar a escena l’incombustible Joachim Zamb, el defenestrat productor posseït per la irrealitat dels seus desitjos.

Tournée - Mathieu AmalricMimi Li Meaux, Kitten on the Keys, Dirty Martini, Julie Atlas Muz, Evie Lovelle i Roky Roulette, són les estrelles del New Burlesque que recorren els pobles repartint somnis i il·lusions. Un espectacle on la culminació del striptease queda relegada a la màgia de l’actuació. Algunes tan sorprenents, com la de Dirty Martini dins d’un globus, i d’altres summament inquietants com els tocaments amb que una mà tallada sotmet a Julie Atlas Muz. També la tímida Evie, el salvatge Roky, i sobretot, la supèrbia Mimi Li Meaux, s’encarreguen d’embellir el costat fosc dels escenaris. Tots ells ens deixen un somriure, i és d’agrair trobar una mica de llum en una pel·lícula que, de tan sincera, resulta una mica indigesta. Un glop amarg darrere les bambolines del món de l’espectacle.

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.