En una sola persona, John Irving

image_pdfimage_print

Irving, John
En una sola persona

Barcelona: Edicions 62, 2013

Personas como yo
Barcelona: Tusquets, 2013

En una sola persona és la darrera novel·la de l’escriptor nord-americà John Irving (Exeter, New Hampshire, 1942), un dels autors més reconeguts i admirats internacionalment.

En una sola persona gira entorn de la vida d’en William Abbott, evocant al principi la seva infantesa, allà a la dècada dels 40, en un internat del seu poble, recordant la relació amb la bibliotecària que li recomanava lectures interessants. En acabar els estudis, en William visita diversos països europeus. A la seva adolescència, i gràcies a les diverses experiències sexuals que va tenint tant amb homes com amb dones, descobreix la seva bisexualitat. Un cop que arriba a l’edat adulta, en William es converteix en escriptor amb cert èxit de crítica i viu la pandèmia de la sida de Nova York dels inicis de la dècada dels 80. I és així, repasant moments importants de la seva vida, com el protagonista arriba fins a l’actualitat convertit en un home de setanta anys.

El sexe és un tema recurrent a l’obra de John Irving, ja que la novel·la que el va donar a conéixer al gran públic va ser El món segons Garp (1978) una oda a la llibertat sexual. Aquesta novel·la va ser portada al cinema al 1982 per George Roy Hill. A En una sola persona també, i durant la seva lectura el lector anirà descobrint la visió i l’evolució social de l’homosexualitat al llarg del s.XX, incloent-hi l’aparició de la sida i la pandèmia que va arrasar la comunitat homosexual al Nova York de la dècada dels 80.

Uns altres temes rellevants a l’obra d’aquest autor, i que també es troba a En una sola persona, són el pas del temps, especialment a l’etapa que transcorre entre la joventut i la maduresa, la iniciació sexual dels joves amb dones adultes i l’aspiració de ser escriptor per part del jove protagonista.

Podeu veure el programa Via Llibre amb la presentació del llibre per part del mateix autor.

Per últim, us mostrarem una imatge de la tertúlia que va tenir lloc a la biblioteca Francesca Bonnemaison durant la presentació de la seva anterior novel·la, L’última nit a Twisted River.


 

image_pdfimage_print
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

132 comentaris a “En una sola persona, John Irving”

  1. Tinc En una sola persona a la pila de pendents de llegir. El seu autor es un dels meus escriptors preferists i es l’unic llibre que no he llegit. M’encanta la forma que te de tractar fins i tot els temes mes sensibles i no sabria dir el meu preferit. Si no heu llegit res d’ell, podeu escollir qualsevol, estic segura que us agradara!!

  2. A mi em va agradar molt. Sóc una lectora entusista d’en Irving des de molt jove. Crec que és divertit i et fa pensar. Tan de bo hi haguessin més autors com ell.

 1. Sembla molt interessant tot i que imagino que essent el darrer d’Irving serà difícil d’obtenir-lo en préstec

  1. Ara mateix només està disponible a la Biblioteca Francesca Bonnemaison,en català i a la Biblioteca Zona Nord en castellà. Córre!

  2. Jo el tinc pendent. Fins que et trobi i La dona difícil em van captivar. Segur que no trucaré gaire en llegir-lo.

 2. Vaig trobar molt interessant l’última nit a Twisted River. La manera com l’autor va desenvolupar la història em va agradar bastant. Espero sentir les mateixes sensacions amb aquest llibre.

 3. El concurs del mes sobre “En una sola persona” farà probablement que molta gent s’interessi per aquest autor que tants bons moments em va fer passar.
  Pels no iniciats, recomanaria “El mundo según Garp” per començar però “A Prayer for Owen Meany” també pot ser una bona entrada.
  Bones lectures!

  1. Neville Longbottom

   Són molt granms títols, personalment, la meva primera novel·la que vaig llegir de John Irving va ser Una dona difícil.

 4. Vaig llegir “Hasta que te encuentre” i vull més Irving!! a veure si n’hi ha sort! si no, sempre ens quedarà el préstec!
  Salut!

 5. David Hernández

  En 1.999 leí “Una mujer difícil”, y tengo pendiente conmigo mismo el releerlo, pues me gusto mucho.. No sabría decir por qué, pero me llamó la atención el hecho de que tiene un Oscar al “Mejor Guion Adaptado”.

 6. Anna Mestres Nualart

  No hi ha novel·lista que recreï els personatges tan bé com John Irving… Oració per Owen, La quarta mà, Fins que et trobi… Però per mi, la eva obra mestra és Última nit a Twisted River…

 7. M’agrada molt la frase d’Irving que diu més o menys “se oyó un ruido como el que hace alguien que no quiere hacer ruido”. Crec a més a més que ha estat el títol d’un llibre per nens- Penso que és una troballa. També m’agrada molt que basi tota la narració d’un llibre en el fet que quan estàs parat en un semàfor i has de girar, no has de deixar les rodes girades (Una mujer difícil). La última no la he llegida sencera. L’he començada i l’haid de reprendre.

 8. L’he llegit aquest estiu amb una certa recança després del Twisted river, la veritat tenia por que em decebés, no ha estat així, m’ha sorprès l’enfocament que fa de la bisexualitat extremadament respectuós i molt il•lustratiu, en fi que he xalat amb l’amic Irving, a més he compartit la lectura i encara ha estat més satisfactori i plaent.
  Irving gràcies company

 9. Gairebé em fa vergonya reconèixer que John Irving és un autor que encara tinc pendent. Participar en el concurs de Bibarnabloc m’ha semblat una possibilitat o bé de guanyar un dels llibres del sorteig o fer-me de recordatori d’anar a la bilioteca a la seva cerca. No sé perquè em sembla que hauré de prendre la segona opció 😉

  1. Neville Longbottom

   A veure si hi ha sort!!! Espero que descobreixis aquest autor, si no també hi ha l’opció de veure la pel·lícula Las normas de la casa de la sidra, la qual el guionista és el mateix Irving.

 10. Gairebé em fa vergonya reconèixer que John Irving és un autor que encara tinc pendent. Participar en el concurs de Bibarnabloc m’ha semblat una possibilitat o bé de guanyar un dels llibres del sorteig o fer-me de recordatori d’anar a la bilioteca a la seva cerca. No sé perquè em sembla que hauré de prendre la segona opció 😉

  L’aplicatiu no m’està acceptant el comentari perquè diu que això ja s’ha dit abans. No entenc res perquè és la primera vegada que hi entro i no m’he llegit els missatges anteriors.

 11. Me leí mi primer libro de John Irving (Príncipes de Maine, reyes de Nueva Inglaterra) porque me gustaba la portada, y sin saber que la película “Las normas de la casa de la sidra” estaba basada en el libro. A medida que transcurría la lectura de este apasionante libro iba descubriendo que la historia me sonaba, pero no sabia bien de qué. Cuando por fin me di cuenta, me alegré de no haberlo leído a ciegas, porque aunque la película me gustó, el libro me apasionó (una historia muy rica en detalles y que te permitía conectar emocionalmente con muchos de los personajes). Leed este libro si todavía tenéis la suerte no haberlo hecho!

 12. El primer llibre que vaig llegir d’aquest autor va ser “Una mujer difícil” i em va captivar. Des d’aleshores he anat llegint tots els llibres d’ell que he pogut trobar. Aquesta última encara la tinc pendent i espero poder llegir-la ben aviat!

  1. Neville Longbottom

   Doncs, casualment, Una dona difícil també va ser la primera novel·la de l’autor qua vaig llegir. Espero que En una sola persona també t’agradi tant com la resta de les seves novel·les.

  2. jo el primer llibre que vaig llegir de John Irving va ser “The Cider House Rules”. Em va agradar molt i desprès em vaig animar amb “The World According to Garp”. A veure si em puc llegar aquesta última. De ben segur que serà tan bona com les anteriors. I el de “Una Mujer difícil” també el tinc a la llista desprès d’haver llegit alguns dels vostres comentaris…

 13. De John Irving només he llegit “Una dona difícil” i em va agradar molt. Gràcies per les vostres recomanacions. Quan trobi disponible “una sola persona” faré un cop de cap i me’l llegiré.
  Gràcies!!

  1. Neville Longbottom

   Moltes gràcies a tu Marta!!!! I espero que t’agradi tant En una sola persona, com et va agradar Una dona difícil!!!

 14. SANDRA CIFUENTES PÉREZ

  Vaig assistir a la presentació del llibre a la biblioteca Jaume Fuster i la vaig gaudir molt. Ara em queda llegir el llibre.

 15. No he llegit res encara del John Irving, però no trigaré gaire en començar una de les seves novel.les, crec que són de les que enganxen

 16. Aquest estiu he llegit “El món segons Garp” per consell d’una persona molt propera. El recomano i m’he proposat buscar més lectures de John Irving.
  Salut!

 17. Soc un fan del John Irwing. Per als que encara no heu llegit res d’ell us recomanaria El món segons Garp: és una de les lectures que més m’han impactat.

 18. Gràcies per les recomanacions i comentaris.
  M’agradaria llegir Twisted River. Quina traducció em recomaneu, la catalana o la castellana?

 19. No n,he llegit cap de l,Irving, però després d,aquesta entrada i aprofitant la vena lectora que m,està invadint últimament penso que pot ser una bona opció!
  Si no em toca aquest ja buscaré algun dels altres en préstec!
  Merci,

  1. Neville Longbottom

   Qualsevol novel·la del John Irving és bona per començar, com L’última nit a Twister river, o Prínceps de Maine o Una dona difícil.

 20. He llegit només dos llibres d’Irving, però tots dos m’han semblat molt recomanables. El que més, “El món segons Garp”. Tinc molta curiositat per “En una sola persona”.

 21. Me encanta este autor, aunque no haya leido muchos de sus libros. La epopeya del bebedor de agua, El mundo según Garp, El Hotel New Hampshire y Oración por Owen me parecieron todos unas obras maestras.

 22. Una de les novel°les mes adictives que he llegit desde fa molt temps. El vaig començar a llegir en el metro de cami a la feina perque me’l van regalar i cada dia estava desitjant plegar de la feina per poder seure i endinsar-me en la seva historia i oblidar-me del trajecte i de tot el que hi havia al meu voltant. El recomano!!

 23. Jordi Camps i Bertran

  John Irving és un dels meus escriptors preferits des de que vaig llegir “el món segons Garp”. Recomano molt a tots aquells que no el coneixeu que no trigueu a llegir-lo.

 24. Jorge Gutiérrez Yzquierdo

  No hi llegit res de Irvin , però els comentaris m’animen a coneixe’l. M’agradaria trovar versions originals per praticar l’anglés. Tot i això les traduccions al català en general son força bones.

  1. Neville Longbottom

   A la xarxa de biblioteques pots trobar les següents novel·les en la versió anglesa: The Cider house rules, The Fourth hand, The Hotel New Hampshire, In one person, Last night in twisted river, A Prayer for Owen meany, A Son of the circus, Until I find you, A Widow for one year i The World according to Garp.

 25. Sandra Katherine Gordillo Iñiguez

  No he sabido de este autor, pero según los comentarios, su literatura seduce a muchos, creo que será fácil engancharse.

 26. Amb moltes ganes de llegir a aquest autor nou per a mi!
  M’entusiasma conèixer novel · les noves que tenen tan bona gana com aquestes, i si sóc de les afortunades en tenir el llibre signat, quedarà genial a la meva prestatgeria al costat d’altres obres que m’han robat la son!

  Bona lectura.

 27. Malhauradament el abril em va ser impossible “colar-me” a la xerrada de John Irving a la biblioteca Joan Fuster, ja que, malgrat arribar mitja hora abans, l’aforament era petitet.
  He llegit tots els llibres de l’autor.
  Només em falta el darrer, i donat el preu dels llibres actual, em temo trigaré una miqueta.

 28. Aquest bloc té la virtut de fer-te descobrir noves lectures i fa venir ganes de llegir… Vaig a buscar algun John Irving a la biblioteca, seguint els consells dels comentaris!! Gràcies! 🙂

 29. Rosa Estivill Sorli

  Seria fantàstic llegir “En una sola persona” perquè em toqués a la rifa. Si no tinc aquesta sort, aniré al Vapor Vell a fer el prèstec. No me’l vull perdre!

 30. Montse Casabó Masip

  He llegit molt sobre John Irving però encara no he llegit cap novel·la. Ben aviat ho faré perquè és un autor ben interessant i particular que m’atreu molt.Segur que quan el llegeixi em transportaré al seu món i m’oblidaré dels petits maldecaps quotidians

 31. Está muy bien el blog de septiembre. Reconozco que si no es por el concurso no lo hubiera leído, pero para eso es la divulgación, para darnos motivos de aumentar un interés inicial, en este caso el interés por las obras de Irving.

 32. Gran escriptor! El vaig descobrir amb Príncipes de Maine, Reyes de Nueva Inglaterra i no vaig poder deixar de llegir una darrera l’altra totes les obres que anava publicant -ara no en tinc tant de temps i en tinc alguna obra pendent- i això que no són precissament curtes…

 33. Antònio Isarch Amigo

  Amb la informació del Bibarnabloc s’aconssegueix facilitar l’acces aquells llibres, que les persones expertes dels equips de les biblioteques, creuen que poden tenir mes interès per tots nosaltres els lectors. Hem de saber que son milers els llibres que cada temporada es publiquen, per la qual cosa no tenim prou medis per conèixer-ls tots si no es per la col·laboració de aquest tipus d’accions com la de Bibarnabloc.
  Encara que John Irving es un clàssic al qui no li calen gaires ajudes.

 34. Sembla interessant el tema que planteja aquesta obra, no he llegit encara res d’aquest autor i pels comentaris que llegeixo, paga la pena.

 35. De John Irving només he llegit “Una dona difícil” i “La quarta mà”, i em van agradar força. Ara feia temps que no me’l plantejava de nou com a lectura per falta de temps (valgui la redundància). Però llegint els vostres comentaris m’hi hauré de llençar. Gràcies!

 36. jo vaig llegir La quarta mà i em va agradar….però segurament que m’ha de sorprendre molt més aquest escriptor.
  el seguiré d’aprop.

 37. De totes les novel.les de John Irving que he llegit, la que més m’agradat és “Una dona difícil”, és una novel.la que et manté l’atenció fins l’últim moment. També em va agradar molt “la cuarta mano” per la seva originalitat. Tinc ganes de llegir la seva darrera novel.la perquè estic segura que no em defraudarà.

  1. Neville Longbottom

   Particularment, Una dona difícil és la meva novel·la favorita, espero que t’agradi la seva darrera novel·la!!!

 38. Beatriz Hernandez

  Sólo he leído su novela “Hasta encontrarte”, y encuentro original el hecho de que el protagonista sea joven y tenga sus recuerdos de una “memoria infantil”. Para mi gusto, la novela es un poco dura, pues el tema así lo requiere.

 39. Manuel Buisan Aristimuño

  De John Irving he leído El mundo según Garp y La ultima noche en Twisted River. Me parece un escritor magnifico. Está entre los escritores de moda en EE.UU. Espero con impaciencia leer su nueva novela “En una sola persona”

 40. He llegit algunes de les novel.les de John Irving, que m’agrada molt. La meva favorita, L’Hotel New Hampshire. He de dir que Fins que et trobi la vaig trobar la més fluixeta d’elles, la part final se’m va fer eterna. Encara no he llegit En una sola persona, però ho faré.

 41. Aviam si hi ha sort al concurs i puc començar a llegir algun llibre d’en John Irving! Si no, em servirà com a recordatori de que el tinc pendent des de fa molt de temps i buscaré algun altre llibre seu a les biblioteques. Gràcies als que heu fet recomanacions de la seva obra!

 42. Hola,
  Cercaré per les biblios de BCN “Una dona difícil” de John Irving per a rellegir-la. Per a mi, una obra mestra, una novel.la increïble.
  Si la recomano tant potser li hauré de seguir molt i molt la pista! peró de debó que em va emocionar tant que encara em duren els “efectes” així que…quan arribi el moment la tornaré a trobar.

 43. El llibre que més em va sorprendre va ser “El món segons Garp”; potser perquè va ser el primer i ho vaig llegir molt jove. Posteriorment, va arribar a les meves mans “Las normas de la casa de la sidra” però aquest no em va agradar tant. Després d’uns quants anys m’agradaría molt donar-li una tercera oportunitat a John Irving amb el seu últim llibre.

 44. Tinc ganes de llegir algun llibre de John Irving i porto temps que em ronda, però per altres històries no ha caigut a les meves mans. Llegint el post, encara me n’han augmentat les ganes!
  Gràcies pels consells per a no-iniciats!

 45. Francisco Escribano Giribets

  El primer llibre que vaig llegir de Irving va ser “Una dona dificil” i pensava que era insuperable…. fins que vaig llegir “Principes de Maine, Reyes de Nueva Inglaterra”. Des d’aleshores no deixa de sorpendrem. “Oraciò per Owen” es magnific, “Un fill del circ”, “El mòn segons Garp”. Tots.
  Irving es únic.
  Ara que es comença a parlar del Nobel, no entenc com encara no l’ha guanyat.

 46. Del John Irving he llegit Una dona difícil, i em va agradar molt. M’encantaria que em toqués el llibre per seguir llegint aquest autor, i descobrir la resta de les seves obres.
  Gràcies,
  Maite.

 47. Amb moltes ganes de llegir al senyor John Irving! Ara mateix, vaig a la biblioteca a reservar un d’ells. Bones lectures a tothom

 48. Descubrí a Irving hace casi 25 años, leyendo “El mundo según Garp” (en inglés). Tengo todos sus libros desde entonces. Ninguno me ha decepcionado.

  Este último es valiente, pero no creo que sea el mejor. Mi recomendación para iniciarse con Irving: “Príncipes de Maine, Reyes de Nueva Inglaterra”.

 49. Jo no he llegit res de John Irving, potser que aquesta en sigui una bona oportunitat i si n em toca doncs a reservar-lo a la biblioteca.

  1. Neville Longbottom

   Hola Marta,
   Si vols començar a conèixer l’autor, et podria recomanar: Oración por Owen, o Prínceps de Maine, reis de Nova Anglaterra o Una dona difícil. Elstres són molt recomanables.

 50. Muy agradable leer a Irving. Otra cosa que me llama la atención de él, aparte de su obra, es la antipatía que muestra por Hemingway. No acabo de entenderla.

 51. El Mundo según Garp es uno de nuestros libros favoritos con mi mujer… aún así no me dejó llamar a nuestro hijo Garp… 😉

 52. Ana María Camacho

  No he llegit cap llibre de Jonh Irving, però desprès de participar en el concurs i llegir els vostres comentaris el poso a la meva llista d’autors a llegir.

 53. No he llegit cap llibre de John Irving, però després de llegir el post i uns quants comentaris, crec que hauré de passar per la biblioteca a buscar-ne algun!

 54. El primer llibre de John Irving que vaig llegir, ja fa temps, va ser “El món segons Garp” i em va encantar, vaig riure i patir a parts iguals . Aleshores Irving es va tornar uns dels meus autors favorits, em vaig assabentar amb poc temps de la xerrada a la biblioteca, però m’hagues encantat anar-hi.
  Recomano sobretot “El món segons Garp” i “Una dona dificil”, i si us agrada el cinema, “Mis líos con el cine” sobre les seves experiencies com a guionista.

 55. emmanuel rodriguez marquez

  No he llegit cap llibre d’aquest autor, potser ja és hora de conèixer la seva obra. Així, toqui o no toqui, tinc intriga i ben segur que l’agafaré a la blibio…

  Que aquesta tardor tingui la llum de l’estiu i la frescor de l’hivern.

  Bones festes de la Mercè a tots

 56. El darrer llibre que he llegit d’en J. Irving “La darrera nit de Twister River”, com altres dels seus llibres m’ha agradat molt. El recomano. Els personatges estan tant ben descrits, amb una cadència augmentativa de dades, que els fa molt “visuals” . La trama molt ben lligada en les anades al passat i retorn al present. Fa ganes de conèixer Hampshire en l’actualitat. Tant aquest llibre amb la fugida d’un pare i un fill, com la cerca del pare de “Fins que et trobi” Irving en apropa a les relacions humanes i les seves misèries i esplendors en Majúscula.
  Seguirem llegint-lo.

 57. Jo tampoc he llegit res de John Irving, però gràcies a aquest concurs no trigaré gaire a fer-ho, encara que no em toqui.

 58. El primer llibre de J. Irving que vaig llegir me’l van regalar. Era “Una dona difícil”, crec que en realitat es tractava d’una indirecta, però el llibre em va enganxar des de la primera pàgina.

 59. Cristina Dacruz Rovira

  Tinc ganes de llegir alguna novel·la de John Irving. Potser començaré per aquesta. La setmana vinent visito la biblioteca del barri sens falta!!

 60. Practicament totes le obres de John Irving son bones. Les que més m’han agradat son: “Prínceps de Maine, reis de Nova Anglaterra (Les normes de la casa de la sidra)”, “Una dona difícil” i “Fins que et trobi”, aquesta darrera la més autobiogràfica.

 61. Gràcies al Bibarnabloc he repassat una mica la trajectòria de John Irving. El món segons Garp, Les normes de la casa de la sidra, Una dona difícil…
  I he trobat aquesta breu i suggeridora descripció del seu procés creatiu:

  “Escribir conociendo todo lo que les sucederá a tus personajes es algo muy parecido a leer. Y, teniendo perfectamente claro el argumento, puedes darte el lujo de preocuparte sólo por el lenguaje y el estilo. Ese lenguaje y ese estilo que para mí ya está contenido y comprimido, esperando estallar a lo largo y ancho de cientos de páginas, en las últimas líneas del libro. Las primeras que escribo.”

 62. En John Irving ha estat un dels (pocs) autors que he catalogat de preferit, i n’he llegit la majoria de llibres. N’hi ha de magistrals. Però confesso que darrerament se m’ha fet feixuc. Confio recuperar la il·lusió amb la darrera obra!.

 63. IGNASI ANGUITA GAITANO

  Ha estat realment interessant poder conèixer en John Irving, escriptor de llengua anglesa a través de la Biblioteca! Estic francament fascinat de la seva narrativa i de la seva forma d’abordar els temes més polèmics de les nostres vides.
  Per exemple, el tema del sexe i els sentiments vist i experimentat des de la tol·lerància i acceptació no et deixa indiferent. Recomanable la seva novel·la: ‘Personas como yo’.
  Em deixo atrapar per la seva obra!

 64. Lorena Dolz Prats

  Vaig conéixer a John Irving a través de la seua novel·la “Prícipes de Maine, reyes de Nueva Inglaterra”. Desafortunadament després em vaig assabentar de que m’había perdut la visita que va fer a una de les biblioteques de la ciutat.
  Estic segura que seria una bona oportunitat el conéixer-lo un poc més a través del llibre que sortegeu.
  Un salut, i recomanacions pels que no coneixeu la novel·la que m’he llegit. No deixa indiferent!!

 65. Vaig llegir El mundo segun Garp i després Una mujer difícil. Em van agradar tant, que ara John Irving és un dels meus escriptors preferits. Per mi son llibres molt visuals, que fan que els visquis com si fossin una pel·licula. Molt recomenable!

 66. Fa unes setmanes vaig començar a llegir “Personas como yo” però només vaig llegir una vintena de pàgines. Avui el torno a començar i espero acabar-lo en un perell de dies. M’encanta la descripció de la senyoreta Frost, la bibliotecària. I m’encanta el consell que en Richard li fa al Bill el primer cop que el porta a la biblioteca de First Sister “Deja que la bibliotecaria sea tu nueva mejor amiga. Si te gusta lo que te ha dado para leer confia en ella” Genial, podria ser la frase de capçalera del Bibarnabloc 🙂

 67. “Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce”
  Fantástico concurso! Después de leer este libro seguro que seguiré por “La senda de los elefantes”
  Seguro que la obra de teatro también está a la altura.

 68. Maria Rosa Duran

  Acabo de veure aquest post i m’ha fet molta il·lusió perquè jo era a la presentació de LA ÚLTIMA NIT A TWISTED RIVER a la Bonnemaison, i m’he pogut veure a la foto! Fa anys que el llegeixo, aquest escriptor, i l’he vist dos cops presentant llibres; per mi és tot un esdeveniment quan ve. Procuro seguir-lo perquè em sembla un autor molt curiós, que té un estil molt personal, sempre al voltant dels mateixos temes, però amb una gran capacitat narrativa, sap captar l’atenció del lector. Per sort, encara me’n queden alguns llibres per llegir. Un dels que més m’ha agradat ha estat PRÍNCEPS DE MAINE, REIS DE NOVA ANGLATERRA. I el que menys, LA QUARTA MÀ.

 69. Lidia Bonet Aril

  La veritat, és que mai havia sentit a parlar d’aquest llibre i ara, després de llegir alguns dels vostres posts i com no, el seu tentador pròleg no puc evitar reprimir aquelles ganes insaciables de devorar aquesta novel•la i submergir-m’hi de cop, mentre els mots d’Irving guiïn els meus impacients ulls sobre les pàgines.

 70. Antonio Martínez

  Vaya, tantos buenos comentarios sobre un autor provocan que aparezcan unas irresistibles ganas de leer sus libros.

 71. Quan llegeixo Irving, no n’estic del tot segur que m’agradi. Per un costat la novel.la m’interessa i per un altre hi ha una certa morositat espiral en la forma de narrar que el fa reiteratiu.
  Tampoc n’estic segur de si és profund o superficial o potser una estona de cada…

 72. Elena Asbert Sagasti

  Moltes gràcies per la votra recomenació,. Sempre m’ha agradat com escriu John Irving, aixi que també llegiré “En una sola persona”.

 73. Bona ressenya. Gràcies!

  Jo vaig entrar en la literatura de John Irving amb la lectura de la novel·la “Una dona difícil”, i de llavors ençà me’n declaro seguidora. Aquest està pendent…

 74. Carmen Achaerandio Magaña

  Tots els llibres de John Irving que he llegit m’han agradat molt. En canvi, l’única adaptació al cinema que he visionat d’aquest autor no em va agradar gens ni mica, parlo de ‘Una dona difícil’.

  1. Et recomano Las normas de la casa de la sidra. També ajuda que ell va escriure el guió de la pel·lícula. Per la qual va guanyar l’Òscar al millor guió adaptat. A part, el director Lasse Hallström sap dirigir aquest tipus d’històries.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.