Heroi o traidor?

Homeland - Temporada 1

Homeland - Temporada 1

Homeland

Després dels atemptats de Nova York de l’onze de setembre de 2001, tant el món del cinema com el de la televisió va canviar. A partir d’aquest moment es poden trobar pel·lícules i sèries basades en la teoria de la por terrorista. Un exemple és la sèrie 24 amb Kiefer Sutherland en el paper de Jack Bauer.

Homeland és el remake americà de la sèrie israelià Hatufim (Prisioners of war) creada per Gideon Raff. Gràcies a l’èxit obtingut al seu país d’origen, la cadena nord-americana Showtime va decidir fer una nova versió de la història adaptant-la als gustos americans. Per aquesta adaptació, a més de comptar amb el creador de la sèrie original, va comptar amb la participació d’Alex Gansa i de Howard Gordon, que eren dos productors i guionistes de la sèrie 24.

La trama de la sèrie gira al voltant de la investigació d’una analista de la CIA, Carrie Mathison, que investiga si un marine nord-americà, Nicholas Brody, que ha estat retingut durant vuit anys per la milícia iraquiana i torna a casa seva, és un terrorista en potència. I aquesta investigació l’obligarà a superar tots els límits possibles.

Per als papers protagonistes, els actors escollits van ser Claire Danes i Damian Lewis, pels personatges de Carrie Mathison i el sergent Nicholas Brody, respectivament. També cal destacar l’actriu Morena Baccarin fent d’esposa del marine, i de Mandy Patinkin com a cap de la Carrie.

Damien Lewis, Claire Danes i Mandy Patinkin
Damien Lewis, Claire Danes i Mandy Patinkin

La sèrie es basa en uns guions molt sòlids i ben estructurats, que intenten mantenir un nivell d’ambigüitat respecte del personatge del sergent, ja que no se sap si és un terrorista en potència, o no. Un altre fet que es destaca en la història és la malaltia mental del personatge de la Carrie que vol amagar als seus companys de feina.

Cal destacar també la tasca dels directors dels capítols de la sèrie, que sempre resolen perfectament els guions i tota la tensió de la història.

La primera temporada de la sèrie va guanyar molts premis, com el Globus d’Or a la millor sèrie dramàtica i millor actriu, sis premis Emmy que inclou el de millor sèrie dramàtica, millor actor i actriu, entre d’altres. La segona temporada també ha guanyat tres Globus d’Or a la millor sèrie, actor i actriu.

Casualment, la pel·lícula de Zero Dark Thirty (Kathryn Bigelow, 2012) té molts punts en comú amb Homeland, primer en el tipus d’argument i segon en les característiques de les protagonistes femenines que són iguals.

Com una curiositat, el president Obama ha declarat públicament que Homeland és la seva sèrie preferida.

Podeu gaudir d’un tràiler de la primera temporada de la sèrie.


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

13 comentaris a “Heroi o traidor?”

  1. Molt bona recomanació! la primera i segona temporada són genials, friso per veure la tercera temporada … encara no tinc clar si en Nicholas Brody és bo o dolent 🙂

    1. Neville Longbottom

      Jo tampoc ho tinc clar si és bo o dolent, en el fons m’agradaria que sigui bo. També tinc moltes ganes de veure la tercera!!!

  2. Una intriga sense límits! Quan et penses que saps per on vol anar la història, hi ha un gir i et sorprenen amb un detallet que havies passat per alt, per això s’hi ha d’estar molt atent. Molt bona recomanació!

  3. La primera i la segona temporada m’han agradat molt. De la tercera nomès he vist dos capítols de moment no puc dir si m’agradara tant com les dos primeres. La Clare Danes està fantàstica, a mi em posa fins i tot nerviosa. Ah! i una altre cosa, ja heu descobert a l’Iñigo Montoya de La princesa prometida entre els actors protagonistes d’aquesta sèrie.

  4. hola! és molt bona recomanació l’ofertada per en Neville, però jo encara “flipo” amb el paper anterior d’en Lewis a la sèrie Life.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.