Que parli el mestre! Will Eisner

El cómic y el arte secuencial - Will Eisner

El cómic y el arte secuencial - Will Eisner

Eisner, Will. El Cómic y el arte secuencial
teoría y práctica de la forma de arte más popular del mundo
versión ampliada con la impresión digital

Barcelona: Norma, 2007

 
Sempre he sentit a dir que quan cal aprendre alguna cosa s’ha d’aprendre del millor, i tot i que dir “el millor” és potser arriscat no hi ha dubte que en un top 5 dels millors autors de còmics Will Eisner sempre hi seria.

Podeu donar una ullada a la seva biografia en l’enllaç anterior per comprovar que estem davant d’una de les carreres més dilatades del còmic, i que a més li va permetre viure en primera fila els moments cabdals del còmic americà. Però a més del que va viure Will Eisner serà important pel que ha fet, i si el que ha fet ho haguessin de resumir en dues paraules, aquestes serien The Spirit.
 

Will Eisner
Will Eisner, fent el que millor feia

 
Aquesta no és una entrada per parlar de les qualitats de The Spirit, ens hi estaríem fins demà i no acabaríem. Eisner era molt bo i sabia molt bé el que feia, i ho explicava a les seves classes i en els seus llibres, a l’abast de tothom. Hi ha coses que no s’ensenyen, fonamentalment a tenir idees, la creativitat es té o no es té, però a treballar aquesta creativitat sí que s’aprèn. Eisner va publicar el primer dibuix amb 16 anys i amb 23 va crear The Spirit, 45 anys abans del llibre que estem ressenyant. Una trajectòria tan llarga dóna com a resultat que no hi ha res que hagi d’explicar que no pugui il·lustrar amb exemples trets dels seus còmics. Pàgines dels 40 i 50 amb plantejaments de pàgina, de grafisme, de distribució de vinyetes, de tipografia com a element narratiu… tot ho ha fet.
 

El text "plou" sobre el dibuix

 
Tot i això el llibre respira humilitat, està pensat per gent que vol aprendre com fer còmics, i fa servir el to que faria servir un amic que en sap molt però que tampoc pretén imposar res, potser perquè no necessita demostrar res, tot el que ha de demostrar ja ho va demostrar sobradament. Amb ell passa com amb els millors futbolistes, que fan fàcil el que és difícil.
 


 
En definitiva un llibre que explica de manera fàcil coses que no ho són tant, però que són la base que haurà de treballar qualsevol persona que vulgui passar a l’altre costat i ser el que fa els còmics i no només el que els llegeix.
 


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

2 comentaris a “Que parli el mestre! Will Eisner”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.